Objave: 162
Teme: 55
Ocena:
0
Pozdrav,
prosil vas bi za predlog glede izbire radiatorjev (lahko mi predlagate tudi znamko , število reber etc..)
Gre se za 2 spalnice, ki sta velikosti 15m2. Spalnici mejita na sever.. hiša je neizolirana..
Trenutno imam v spalnici radiator dimenzij cca 1m za 1m.. ampak to ne segreje popolnoma nič..
V spalnicah imam ponavadi med 13 in 17 stopinj..
Rešitev je seveda izolacija hiše ampak trenutno to še ni v planu..
hvala
lp
Objave: 12028
Teme: 18
Ocena:
1
Ali so ostali prostori dovolj segreti?
Koliko je temperatura dvižnega voda (voda v radiatorje) ob bolj mrzlih dneh?
Mešaln ventil?
Obtočna črpalka?
Sobni termostat?
Termostatski ventili na radiatorjih?
Koliko zim že ogrevaš na ta način? Koliko jih še boš?
Nimam časa - sem v penziji!
Objave: 1629
Teme: 4
Ocena:
0
Jaz imam v 17m2 spalnici velikost 140cm, pločevinastega. Segreje ko hudič. Mogoče je pri vas problem prenizka temp. vode v samem radiatorju.
Je vroč na dotik ali samo topel?
Objave: 162
Teme: 55
Ocena:
0
Termostat je v dnevni sobi.. to pa so spalnice..
Problem so spalnice ker je spodaj garaža in je vseskupaj hladno.. v spalnicah mi preko noči vlaga naraste na 85% ... !!
Komot bi lahko grel s centralno celo stanovanje s tem, da bi radiatorje v dnevni priprl, da mi ne izklopi termostata (ali pa montiram termostatske ventile v dnevni)..
Radiatorji so na dotik topli tako, da jih z roko še lahko držim.. (lahko pa izmerim na koliko se segrejejo)..
v eni sobi imam na razpolago steno dolžine 300 cm ,
v drugi sobi pa steno dolžine 300 ali 270 cm..
z oker barvo je označeno kjer imam sedaj radiator,,,
z zeleno pa sem označil kam bi lahko še dal radiator (večji, daljši)..
[img]httpunichr("58")//s5unichr("46")postimgunichr("46")org/mx4cpxddz/screenshot_653unichr("46")jpg[/img]
Ocena:
1
Morda se reši z uravnoteženjem radiatorjev.
Ali imaš na odtoku iz radiatorjev tudi ventil (brez gumba - se zapre z izvijačem)?
Objave: 5058
Teme: 8
Ocena:
3
Kakorkoli že, moraš najprej zagotoviti, da se ti ogrevanje s termostatom ne prekinja. Ena od možnisti je, da termostat prestaviš v mrzlo sobo, v ostalih pretoplih prostorih pa montiraš še termostatske glave. Poglej tudi, ali nimaš na radiatorjih priprt kakšen ventil (spodaj, zgoraj ..).
Ocena:
1
Citat:Ja dva ventila sta.. zgoraj in spodaj
oba sta na full odprta
Kakšen teden malo eksperimentiraj:
- Termostat pusti na željeni temperaturi. Zgornje ventile na vseh radiatorjih popolnoma odprti.
-V prostoru s termostatom pripiraj spodnji ventil na radiatorju, - vsak dan malo in počakaj na rezultat do naslednjega dne. Na ostalih radiatorjih naj bodo spodnji ventili odprti.
- Če v katerem prostoru naraste temperatura preko zaželjene, pripiraj spodnji ventil.
- Ponavlaj pripiranje v dnevni sobi toliko časa, da boš v vseh prostorih dobil ustrezno temperaturo zraka - še bolje, za kako stopinjo več od zaželene. To boš znižal z pripranjem zgornjega ventila.