![]() |
|
Predlog za dimenzijo radiatorjev (neizolirana stavba) - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Predlog za dimenzijo radiatorjev (neizolirana stavba) (/showthread.php?tid=64394) |
Predlog za dimenzijo radiatorjev (neizolirana stavba) - peterv6i - 1.2.2016 Pozdrav, prosil vas bi za predlog glede izbire radiatorjev (lahko mi predlagate tudi znamko , število reber etc..) Gre se za 2 spalnice, ki sta velikosti 15m2. Spalnici mejita na sever.. hiša je neizolirana.. Trenutno imam v spalnici radiator dimenzij cca 1m za 1m.. ampak to ne segreje popolnoma nič.. V spalnicah imam ponavadi med 13 in 17 stopinj.. Rešitev je seveda izolacija hiše ampak trenutno to še ni v planu.. hvala lp Re: Predlog za dimenzijo radiatorjev (neizolirana stavba) - Žerjavar - 1.2.2016 Ali so ostali prostori dovolj segreti? Koliko je temperatura dvižnega voda (voda v radiatorje) ob bolj mrzlih dneh? Mešaln ventil? Obtočna črpalka? Sobni termostat? Termostatski ventili na radiatorjih? Koliko zim že ogrevaš na ta način? Koliko jih še boš? Re: Predlog za dimenzijo radiatorjev (neizolirana stavba) - aleš.h - 1.2.2016 Jaz imam v 17m2 spalnici velikost 140cm, pločevinastega. Segreje ko hudič. Mogoče je pri vas problem prenizka temp. vode v samem radiatorju. Je vroč na dotik ali samo topel? Re: Predlog za dimenzijo radiatorjev (neizolirana stavba) - sašo65 - 1.2.2016 peterv6i Napisal:Gre se za 2 spalnice, ki sta velikosti 15m2. Spalnici mejita na sever.. hiša je neizolirana..najmanj 600x1400 typ 22 Vogel&Noot, Re: Predlog za dimenzijo radiatorjev (neizolirana stavba) - peterv6i - 1.2.2016 Termostat je v dnevni sobi.. to pa so spalnice.. Problem so spalnice ker je spodaj garaža in je vseskupaj hladno.. v spalnicah mi preko noči vlaga naraste na 85% ... !! Komot bi lahko grel s centralno celo stanovanje s tem, da bi radiatorje v dnevni priprl, da mi ne izklopi termostata (ali pa montiram termostatske ventile v dnevni).. Radiatorji so na dotik topli tako, da jih z roko še lahko držim.. (lahko pa izmerim na koliko se segrejejo).. v eni sobi imam na razpolago steno dolžine 300 cm , v drugi sobi pa steno dolžine 300 ali 270 cm.. z oker barvo je označeno kjer imam sedaj radiator,,, z zeleno pa sem označil kam bi lahko še dal radiator (večji, daljši).. [img]httpunichr("58")//s5unichr("46")postimgunichr("46")org/mx4cpxddz/screenshot_653unichr("46")jpg[/img] Re: Predlog za dimenzijo radiatorjev (neizolirana stavba) - Žerjavar - 1.2.2016 Morda se reši z uravnoteženjem radiatorjev. Ali imaš na odtoku iz radiatorjev tudi ventil (brez gumba - se zapre z izvijačem)? Re: Predlog za dimenzijo radiatorjev (neizolirana stavba) - alanford - 1.2.2016 Kakorkoli že, moraš najprej zagotoviti, da se ti ogrevanje s termostatom ne prekinja. Ena od možnisti je, da termostat prestaviš v mrzlo sobo, v ostalih pretoplih prostorih pa montiraš še termostatske glave. Poglej tudi, ali nimaš na radiatorjih priprt kakšen ventil (spodaj, zgoraj ..). Re: Predlog za dimenzijo radiatorjev (neizolirana stavba) - peterv6i - 1.2.2016 Ja dva ventila sta.. zgoraj in spodaj oba sta na full odprta ![]() En radiator sem sam zamenjal (zalotal baker, ventile) ampak sem očitno mislil, da bom rešil samo s par členi več... (radiatorji aluminij znamka Global 100 če se ne motim).. Če je kaj drugega kar priporočate bom vesel.. lahko tudi kaj manjšega kot 100 in pa daljše (po celi dolžini stene).. ? Re: Predlog za dimenzijo radiatorjev (neizolirana stavba) - peterv6i - 1.2.2016 alanford Napisal:Kakorkoli že, moraš najprej zagotoviti, da se ti ogrevanje s termostatom ne prekinja. Ena od možnisti je, da termostat prestaviš v mrzlo sobo Bom razmislim tudi to... mogoče obstaja kakšna rešitev, da je tipalo v eni sobi rele pa v drugi (kjer imam kable)? da ne vlečem zdaj nekih novih kablov... pa v dnevni kjer sem na novo delal so mi vlekli aluplast in so mi potem dali samo 1 ventil ki se ga priklopi na spodnji levi ali desni vogal radiatorja.. tle če bi hotel bi moral verjetno menjat cel ventil s termostatskim? Re: Predlog za dimenzijo radiatorjev (neizolirana stavba) - peterv6i - 1.2.2016 Žerjavar Napisal:Morda se reši z uravnoteženjem radiatorjev. Imam ja.. v spalnicah imam bakrene cevi in na zgornji strani je dovod na spodnji pa izhod.. (cevke so pa kar tanke (lahko poslikam)).. Tako, da tukaj lahko "štelam" radiator z zapiranjem ventila (če je to potrebno).. za enkrat je vse odprto na full
Re: Predlog za dimenzijo radiatorjev (neizolirana stavba) - Žerjavar - 1.2.2016 Citat:Ja dva ventila sta.. zgoraj in spodajKakšen teden malo eksperimentiraj: - Termostat pusti na željeni temperaturi. Zgornje ventile na vseh radiatorjih popolnoma odprti. -V prostoru s termostatom pripiraj spodnji ventil na radiatorju, - vsak dan malo in počakaj na rezultat do naslednjega dne. Na ostalih radiatorjih naj bodo spodnji ventili odprti. - Če v katerem prostoru naraste temperatura preko zaželjene, pripiraj spodnji ventil. - Ponavlaj pripiranje v dnevni sobi toliko časa, da boš v vseh prostorih dobil ustrezno temperaturo zraka - še bolje, za kako stopinjo več od zaželene. To boš znižal z pripranjem zgornjega ventila. |