Objave: 169
Teme: 15
Ocena:
0
Pozdravljeni.
Živim v večstanovanjski hiši (4 enote). Stanovalci smo sklenili leta 2005 pogodbo o medsebojnih razmerjih ter jo vsa štiri stanovanja tudi podpisala. Včeraj smo imeli sestanek z upravnikom in je prišlo nekako do teme o pogodbi.
Upravnik je rekel, da ta pogodba ni veljavna, ker jo takrat (2005) nismo podpisano vrnili na sedež upravnika. Po zakonu smo stanovalci dolžni imeti sklenjeno pogodbo, če ne smo v prekršku.
Upravnik je rekel, da pogodbo ni mogoče na novo skleniti, ker velja za nas sedaj Pravilnik o upravljanju ter vzdrževanju objektov. Ta pravilnik, da ne dovoljuje več sklenitev pogodbe.
Zanima me če to velja? Ali lahko še zmeri pogodbo ponovno napišemo ter podpišemo in mamo pravno urejeno?
Hvala za pomoč in odgovore.
Lp, Blaž
Objave: 2018
Teme: 20
Ocena:
4
Imate slabega upravnika, ki nima pojma !
Pravno je AKT oziroma pogodba o medsebojnih razmerjih, pogodba, ki velja izključno med vami stanovalci (upravnik ni del pogodbe ali stranka v njej) , v njej ste pač med seboj sklenili pogodbo o določenih delitvah stroškov in ostalega. Taka pogodba se predloži upravniku v vednost izključno in samo zato, da vam on pravilno skladno z omenjeno pogodbo deli stroške, sicer se upravnik nikakor nima prav nobene pravice utikati v vaše medsebojne odnose, kakor ste se zmenili, tako velja, torej lahko bi se hipotetično domenili o povsem svojih ključih delitve stroškov in potem ti veljajo za vas, v kolikor pa take pogodbe ne bi imeli, ki jo zakon zahteva še danes, pa bi bil upravnik dolžan stroške deliti po stanovanjskem zakonu oziroma "pravilniku o upravljanju ter vzdrževanju objektov, kot ga vi imenujete, vendar še enkrat samo v primeru, da take medsebojne pogodbe vi ne bi imeli sklenjene in v nobenem drugem.
Ker je več, kot očitno, da vaš upravnik nima niti v osnovi zadev razčiščenih, predlagam, da mu skupaj od vseh podpisan pošljete dopis v vednost in mu posredujete tudi vašo pogodbo o medsebojnih razmerjih , skupaj z zahtevo, da takoj prične stroške obračunavati po njej, v nasprotnem pa naj vam argumentirano skladno z zakonom utemelji svoje pavšalne navedbe.
Sem pa 100% , da gre za nekega micro malega upravljalčiča ........
Lp
Objave: 5
Teme: 1
Ocena:
0
Se strinjam z matofil.
V našem bloku pa je težava, da nimamo Pogodbe o opravljanju upravniških storitvev.
Vem, da po zakonu mora biti in da jo mora dobiti vsak lastnik.
Že par let zahtevam od upravnika ta akt, pa nič.
Lep dan še naprej
Objave: 1352
Teme: 12
Ocena:
0
Zakaj imate upravnika, če ga sploh ne rabite (in kot vidimo, tudi ni neke koristi od njega)?
Objave: 5
Teme: 1
Ocena:
0
Ne bom vnašal cel citat matofilla. Mislim, da ni dobro razumel glede pogodbe o opravljanju upravniških storitev. Vse kar je napisal na moj citat pa velja za Pogodbo ali sporazum o medsebojnih razmerjih.
Popolnoma normalno je, da če nekdo ki opravlja upravniške posle in želi to počpeti za nek blok, mora z lastniki podpisati neko pogodbo. Torej ne gre za biti že upravnik in sedaj tuhtati ali je potrebna pogodba. Brez pogodbe ni upravnika, saj upravnika ne določa občina ali država, ampak si ga zberemo lastniki.
V našem primeru gre za to, da nekateri pač te pogodbe ne najdemo, nekateri so kupili stanovanje pred kratkim, ipd. Vsak nov lastnik ima pravico do te pogodbe (saj velja tudi za njega) in upravnik ima dolžnost, da takemu novemu lastniku izroči kopijo pogodbe.
Eno kopijo si pač že nekaj let želim tudi jaz in je žal ne dobim. Boste rekli zakaj pa je ne dobiš pri sosedu? Zato ker sosed mi je ni dolžan dat, upravnik pa ja.
Lep petek in vikend vsem