papez46 Napisal:Tole zadnje je pa čist mim.
Če misliš, da se da z ročno krožno žago in obličem, narediti kolikor toliko spodobne stopnice, se pošteno motiš.
Po drugi streni pa si - hote ali nehote - užalil vse spodobne mojstre, ki stopnice izdelujejo in do nezavesti razvrednotil njihovo znanje in delo. :evil:
No, no, no. Poleg ostalega sem tudi lesar (celo šolan, da ne bo pomote). Kmalu pridejo na vrsto moje stopnice. S tem da sta stroja, ki sta navedena, po idejah moje drage, vesoljska tehnologija in odsvetovana. Stopnice naj bi bile iz desk z žage, dovoljena orodja so ročni "ubl'č", "r'zilnik", "rašpla" pa mogoče malo "šmirgl papirja". Ne dvomim, da bi bile krasne stopnice, vendar mislim, da se meni takih unikatov ne bo dalo delati.
Za stopnice iz teme rabiš ročno krožno žago, ročni električni oblič, ročni nadmizni rezkar in nekaj za pobrusit (kakšno brusilko). Pa umetniško žilico, ker zadeva ne bo spolirana, pa naj bo vsaj domiselna. Brez da koga užališ.
BTW za izdelavo prvih par kuhinj (za stranke, da ne bo pomote), sva s kolegom vzela iverko, ročno krožno žago smo zarezali v iverko, da je list na nasprotni strani gledal ven, obrnila iverko in jo dala na "kobile". Za maso sva imela moral in "cvinge". Poleg tega sva imela še star "peglezen" za robovno in kako "bormašino". S takim orodje sva naredila 3 ali 4 kuhinje, ki so še danes v uporabi.