PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Fasada naredi sam

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ta analiza je glih tolk strokovna kokr sem jst operni pevec...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Pozdravljeni,

tudi mi se odločamo, da fasado naredimo sami, le z izjemo, da je oče pri gradbenem podjetju že postavil kar nekaj fasad. Tako da oder bo šenkan, fasado dobrih 200m2 izdelamo sami, za zaključni sloj pa pokličem pravo ekipo fasaderjev..

Imam pa par vprašanj in sicer nisem prepričan ali naj vzamem kar sistem ali raje iz vsakega sistema ˝najboljšo˝ stvar? Glede garancije se zavedam, da mi v vsakem primeru ne pripada glede na dejstvo, da bomo fasado izdelali v lastni režiji. Torej nagibam se k naslednji zadevi:
- stiropor eps f 20 cm na preklop, ali tu kateri od stiroporjev izstopa in je vreden kakšnega evra več ali so recimo razni bau pod njihovo marko zadovoljivi in ni neke razlike?
- cokel bo v liniji s fasado, ali lahko vzamem stirocokl ali je boljše v tem primeru xps?
- mrežica prav tako kolikor berem na forumu vzamem cenejšo? Ali igra vlogo 145g ali 160g?
- lepilo se nagibam k Demit Stirofix, prav tako Demit malta, je kaj cenejšega primerljivega?
- osnovni premaz Jubizol Unigrund
- vogalnike sem imel v rokah Weber in nek noname, pa je razlika očitna. Verjetno tudi igra vlogo kvaliteta vogalnika?
- zaključni sloj Röfix SISI putz

Hvala za kakršen dober komentar, predvsem tisti iz prve roke
Ne pozabi na letvice med okvirom okna in fasado, letvice na spoju fasade s pločevino, odkapnike, pravilno vgradnjo okenskih polic, ....

https://baumit.si/files/si/prospekti/pro...isteme.pdf

Imamo cokel v ravnini ostale fasade in smo uporabili XPS. Zaključni sloj na coklu je enak kot ostala fasada, le druge (temnejše) barve.
Pazi na pravilno zaključitev cokla s spodnje strani:
cokel mora biti od spodaj "zaprt" z neko posebno emulzijo, da ne pride vlaga od spodaj pod zaključni sloj in poskrbi za pravilno drenažo.
Pozdravljeni

Malo sicer čudna zadeva pa vendar nič ne stane če vprašam...
Lansko leto smo prenavljali streho in za potrebe mansardnega stanovanja naredili frčade. Frčade so z zunanjega čela obite z OBS ploščami. No sedaj pa sledi vprašanje.
Rad bi te dele, ki so obiti z OBS ploščami izoliral s EPS za fasado vendar bi moral začeti iz zgoraj proti tlem, je to smiselno ali? Za celotno fasado trenutno žal ni financ..
Zakaj pa ne zacnes od tam do kjer si planiral pa gres gor? Al kako ste planiral delat? 3 pakete stiroporja pa do kjer bo bo?
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
No tudi to je opcija ja, se mi je pojavila tudi meni po objavi vprašanja. Želel sem poizolirati vse kar je v osb ploščah..
1 2 3 4 5 6
Iskanje po temi