Objave: 32
Teme: 2
Ocena:
0
Ob cesti imam "svoj" jašek za priklop na javno kanalizacijsko omrežje. Od katerega je proti hiši puščena 1m cev za priklop. Ob hiši je mulda, do cestnega jaška pa 12m, Po 1m od mulde bo šla glavna cev v ovinek in nato ravno 11m proti cesti.
Sprašujem, kam naj montiram protipovratni ventil? Ali tik za muldo v smeri proti cesti?
Ali v smeri proti hiši 1m od cestnega jaška ali kam vmes???? Ima kdo s tem kakšne izkušnje?
Objave: 218
Teme: 0
Ocena:
0
Loputo montiraj tam kjer ti bo bolj dostopna!!!da jo lahko popraviš ..itdni pa nikjer pisanega pravila kje naj bi bila v hiši ali izven nje-dobro pa je da jo imaš.
Objave: 1304
Teme: 205
Ocena:
1
Jaz sem jo vgradil naknadno, ker smo imeli ob nalivih redno izlive v kletne prostore.
Imam jo v jašku že v hiši. Pomembno je da 1 x na leto odpreš in preveriš stanje. Torej dostopnost za servisne potrebe.
Objave: 802
Teme: 22
Ocena:
4
@KAVBOY: pravila za postavitev lopute so še kako dobro napisana - loputa se ne daje tja, kjer je najbolj dostopna (seveda mora biti dostopna za servis), ampak tja, da ti prepreči izliv kanalizacije v kletno etažo skozi vse priključene sanitarne elemente. Hkrati (če ne gre drugače) lahko omogoča dvig narasle vode po kanalizacijskih vertikalah - za odcepom v vertikalo, a pred priključkom sanitarnega elementa.
LP!
Objave: 32
Teme: 2
Ocena:
0
Moja mulda ni v kleti, tako da bi po vaših nasvetih "ventil" jaz montiral takoj za mojo muldo v smeri proti cesti, na glavno cev. Tam mi bo tudi najbolj dostopen za morebitna servisiranja.
Objave: 2654
Teme: 78
Ocena:
5
2.11.2021 ob 15:53
(*Zadnja sprememba objave: 2.11.2021 ob 15:57 uporabnik Johan_R.)
Protipovratni ventil bomo montirali, po možnosti še letos. Zunaj hiše.
Ima kdo kakšnega izvajalca za priporočit. Smo iz Zgornjih Pirnič pri Medvodah. Najraje celotno storitev (nakup, izkop, vgradnja, zasip, ...).
Prosim v zs.
Hvala in LP, Ivo