PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Fujitsu Waterstage - izkušnje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ajja...ista skatla le većja, širša itd.
Zato tudi nisem posvecal pozornosti...pa še 15kw je oz. 17 Prej je bila ista škatla za 11 14 in 16.....Torej "revolucijo" še čakamo....
Iste škatle z 11, 14 in 16 kw high power so še vedno v prodaji. Fujitsu General ni ravno firma, ki bi delala revolucije Big Grin  Stane pa revolucija ala Daikin 3 HT, Bosch Compress med 2 in 3k€ več... razlika v prihranku pa je ? 

Sašo, koliko vrstni uparjalnik je sicer na HP ? Na ti SHP je 2,7 redni - ta najbolj notranja vrsta ni čez celo ampak samo na ravnem delu. 

PS: sem sicer s Fujitsu zadovoljn, 2x Fujitsu Nocria 6kW klime, ena stara 12 druga pa 9 let delata bp, pa se uporabljajo za gretje in hlajenje 2/3 leta.
Zdravo,
Se oglašam po dooooolgem času. Moja dela ok, vendar se mi ne sanja koliko porabi. Bo treba pogledat na števec.

Imam pa vrašanje, ki nima s temo nič skupnega in bom zato za seboj potem pobrisal.
Imam težave z uporabo foruma:
1. Nikjer ni najti nastavitve za vpis svojega e-mail naslova
2. Ob pritisku na nekatere tipke (Odgovori, Obveščaj me...., ipd) se ne zgodi nič oziroma se prikaže blank prazna stran. Poizkusil sem z različnimi brskalniki in povsod je isto.

Ali kdo kaj ve o tem? Iskalnik mi ni vrnil nočesar .... Sad
NNNP
pozdravljen.
Nisi edini z napakami...dejansko imajo vsi te napake. Te napake na forumu bodo uredili po dopustu, baje da po tistem 2020...ampak kot kaže bo prej po 3020.
Pozdravljen nazaj.
Ma, je še več takih problemov - meni npr. po dveh letih ali koliko jih je že od "upgrejda" tega foruma vsakič znova zahteva potrditev keksov, pa čeprav sem to že milijonkrat pritisnil.
Pa da ne dela citiranje me tut grozno moti.
Ampak najina jamranja bodo kot lajež volkov v luno ali prdec v veter. Ta forum niti moderatorja več nima, lahko preklinjaš kolikor hočeš. Princip "to je to za ta denar, vzemi ali pusti".
Živjo,
Uredil in sprogramiral sem si DIY integracijo svoje Fujitsu Waterstage v Home Assistant (če koga zanima, lahko povem več). Sedaj opažam določeno čudno dogajanje, ki ga sicer najbrž  ne bi.

1. Pri gretju sanitarne se večkrat, ampak ne vedno, zgodi defrost približno 10min po začetku gretja. Tudi pri poletnih temperaturah, kjer najbrž res ni nobene potrebe po tem. 

2. Večkrat, ampak spet ne vedno, se gretje sanitarne vode vklopi točno ob polnoči, kljub temu da je bila že pred kratkim ogreta in temperatura ni dosegla nastavljene diference za vklop gretja.

Prilagam graf današnjega dogajanja [1], na katerem sta razvidna oba problema. Skrbi me sicer bolj prvi, je mogoče da je odpovedal kakšen senzor na zunanji enoti, pa kljub temu krmilnik ne javi nobene napake? Ali je to mogoče celo normalno delovanje, meni se sicer ne zdi?

Hvala, če ima kdo kak nasvet.

[1] https://i.imgur.com/aZ3yvDf.png - link do grafa

Priložene datoteke Predogledne slike

Čeprav izgleda kot defrost, ne gre za defrost, ampak vračanje olja v kompresor. Waterstage ne zna modulirat moči pri gretju sanitarne vode, zato potrebuje bojler z res velikim izmenjevalcem, da lahko vodo ogreje brez izklopov kateri so posledica previsoke kondenzacije.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Darksensei, mene bi zanimalo glede tiste integracije. Si uporabil Siemensov WEB server?
Imam eno malino viška, bi se dalo kaj z njo sčarati?
https://www.home-assistant.io/installation/raspberrypi/
Imam eno čudno situacijo. Sem sicer klical na servis in pridejo v petek, mogoče pa ima kdo kako idejo.

TČ je 8kw letnik 2016
Sanitarno vodo greje normalno (se ogreje v normalnem času, tudi napisa na enoti je Compressor1 ON)

Sedaj, ko sem nastavil gretje pa piše Released, compressor ready, Setpoint je nastavljen npr na 28,5 stopinj (sem testiral na ogrevanje na 24,5, ker imamo še toplo v hiši), medtem ko vidim v povratnem vodu in flow okoli 32 stopinj in TČ ne spušča vode v sistem (sem šel gledati lončke in je pretok 0). Lahko kaj sam preverim, preden pride serviser? Sem mogoče kak parameter zaj...? Vem da sem se poleti nekaj igral, ker sem hotel nastaviti hlajenje ampak se itak ne spomnim kaj.

Druga stvar je da je v prikazovalniku tlaka na notranji enoti voda (včasih kapljice, včasih do polovice poln). To mi bodo tako v petek zamenjali, ne vem pa ali kaj vpliva na zgornje.
Cisto normalno je, da je stanje Released, dokler bo temperatura flow tako visoka. Ko bo za dve stopinji nižja od setpointa, se bo kompresor vklopil. Pade pa ne, kot praviš, ker ni pretoka. Verjetno si preveril, ali dela obtočna črpalka?
NNNP
Obtočna ima zelen krogec je pa res, da je ne slišim.
Pod diagnostika proizvodnja toplote - 8460 I Heat pump throughput 0...65535 l/min -- imaš pretok vode, v kolikor je tvoja TČ opremljena z merilcem pretoka.

Mislim, pa da ni nič narobe, kot je že AlanFord napisal, temperatura talnega je pač višja kot ''zahteva''. Verjetno termostat javlja, da je dosežena temperatura sobe.

V kolikor bi hotel obvoz za preiskus, preprosto nastavi višjo temperaturo. Oziroma v kolikor te zebe in bi hotel topleje, je potrebno dvigniti krivuljo. Podoben ''problem'' sem imel sam, krmilnik je naračunal temperaturo vtoka 28°C, kar je za radiatorje premalo. Tako sem nastavil min. temperaturo vtoka na 38°C, da se vsaj občuti da greje Big Grin
Evo rešeno.

Kriv je bil preklopni ventil, ki je zaštekal v enem položaju.

Se moram javno zahvaliti podjetju Maksterm, da so se odzvali v majn kot 24 urah (pa čeprav mi niso oni montirali TČ) in uredili.
Pozna, oziroma lahko kdo priporoči izvajalca za priklop sanitarnega bojlerja AE HRS300 na FWS 15kw in da jo poleg še dobro nastavi, izdobavi povezovalni kit in priklopi na hišni vodovod? Lokacija Osrednja Slo/dolenjska.
ja Klimaj menda, kdo pa drug.... Sleepy
1 ... 496 497 498 499 500 ... 559 Pojdi na stran 
Iskanje po temi