PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Kontrolna plošča TAM-STADLER kotla na drva, l.1978, 35kW

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dimnikar je v začetku aprila zadnjič obiskal in čistil peč in dimnik in ob tem ni problematiziral starosti peči.
Cevni naležni termostat črpalke sem jaz imel na stari ITPP trajnožarni peči. Dokaj blizu začetka izhodne cevi je bil, a je vseeno bil kar velik (časovni) zamik glede na T v tulcu.
Sem ga pa še namazal s termalno pasto, a ni bilo bistveno bolje.
Moja klasična peč Centrometal eko-ck p s peleti, pa ima že vgrajen ta termostat in je kapilarni. Sicer ga ne koristim, ker zalogovnik in vse ostalo krmili Seltron <span id="sceditor-end-marker" style="line-height: 0; display: none;" class="sceditor-selection sceditor-ignore"> </span><span id="sceditor-start-marker" style="line-height: 0; display: none;" class="sceditor-selection sceditor-ignore"> </span>WDC20.
Skratka, ni mi težko namestiti kapilarnega,če bom imel pa težave z odstranjevanjem izolacije, bom pa seveda raje namestil cevno-naležnega.

Hvala glede mešalnega ventila. Ne verjamem, da bi za takega dobil tesnila.
Ampak so pa notranja tesnila tista, ki blokirajo?
Če recimo našpricam z WD40 na izhodu osi, a ne bi ta reč tesnila uničila, napela?
Kot je wd40 naftni derivat in lahko enostavno uniči gumo.
Tesnila se dobi, sem jih na koncu dobil v Van Den trgovini. Če ima sploh smisel spreminjat nastavljeno vrednost.
Ja, zelo smiselno je, ker je peč itak premočna, v hiši pa res savna... Bi bilo treba zapirati radiatorje, ampak ob tem tudi stalno prilagajati.
Čakaj malo, a ta tesnila so večinoma enaka za vse mešalne ventile?
Ta je tak, da mu os štrli precej ven in nima tipične roče, pač pa na vrhu obroč.
Najbolje, da jih vprašaš, so verjetno kakšne mere zraven. Se ne spomnim več.
Hvala
WD40 ni prava strvar. Uporabi odvijač sprej, da omehča rjo. Vedeja že dolga leta ne uporabljam več, za deblokiranje odvijač, za mazanje Krown sprej ali kakršna koli mast v spreju, n.pr. Wurth. Ne delam reklame, to so zgolj izkušnje.
Hvala lepa za vse nasvete.
Torej, ta problematični-zapečeni ventil je TAM-STADLER, podoben temu na spodnji izposojeni sliki:
[Slika: frB8rh3.jpg]

A sedaj, ko se to ve, še vedno velja, da pošpricam na vstopu osovine v ohišje z odvijač sprejem, ter rahlo preko lesa potolčem s kladivom po osovini? Počakam cca 3h, vmes še ene dvakrat nasprejam in potolčem... Za tem pa poskušam s kleščami obrniti os, s katere snamem obroč.

Glede tesnil sem pa na facebooku dobil informacijo, da bo ob tem, če že ne takoj, pa zelo kmalu začel puščati. Ob tem pa ni bilo jasne informacije, kakšno je osno tesnilo. Trditev pa je vmes bila, da gre za klingerit (ne predstavljam si, kako bi klingerit lahko tesnil osovino). A je tukaj kdo, ki je konkretni ventil že razdrl in lahko potrdi, za kakšen tip osnega tesnila gre?

Hvala
Sem gledal prispevke za nazaj. Priporočil za tolčenje po osovini nisem našel nikjer. Tudi ne uporabe klešč. Uporabi zgolj roko. Za odvijač pa še vedno velja, preizkušeno pri meni doma. Priporočilo: z gumbom bodi nežen, migaj malo po malo, z obilo potrpljenja. Če boš na silo jurišal na ventil, ima fejstbuk prav. Če ne gre nežno, pusti vse skupaj pri miru, sicer bo treba delat na novo.
OK, hvala za nasvete. Res bom probal počasi, morda, če ne popusti, še malo odvijača in kak drug dan...
Sicer pa odpiranje, nabava oringa, klingerit papirja... in seveda se bo treba dogovoriti za izpraznenje sistema.
Ne mi zameriti, a tvoj sistem je predsmrtnih krčih.
Moj sistem je kompletno zamenjan z letom 2018 s peletnim kotlom, 2000l zalogovnikom, s Seltronom WDC20.
Ta konkretni, za katerega sprašujem, je pa pri znancih in sicer dela, samo peč je premočna, ne vklaplja in izklaplja OC glede na termostat, ima še potopni bojler in ima blokiran ta ventil.
Ne zamerim, a nič ne morem. Ljudje nočejo menjati, dokler dela ali dokler ne bo dimnikar začel komplicirati.
Problem pa je savna v hiši v prehodnem obdobju, kadar v peči gori. Temperature peči pa se ne sme znižati pod 70°C
@kadotr, mešalni ventil sem po tvojih priporočilih nasprejal, vseeno sem malo potolkel po osi, čakal, ponovno sprejal in rahlo potolkel, počakal cca 3h in sem lahko začel rahlo vrteti levo-desno. Samo še počasi vedno bolj in sedaj dela.
100x hvala za nasvete. Wink
Vesel sem zahvale, samo da je ratalo. Sedaj še namaži z mastjo v spreju,  da bo gibljivost ostala. Upam, da ne bo puščalo.

Zakaj se ne sme temperature znižati pod 70 stopinj? Kondenzacijo se lahko prepreči pri mnogo nižji temperaturi.
Imam mast v spreju z dodatkom teflona. Imel sem v mislih temperaturo kotla, ki ne sme biti pod 65 - 70°C. Tudi obratovalni režim je določen 70 - 90°C. Seveda zato, da povratek v peč ni nižjo od 55 - 60°C. Kondenzacija se prične pod 55°C?
1 2 3
Iskanje po temi