3.5.2021 ob 12:30
Pozdravljeni vsi skupaj. Bom izkoristil kar obstoječi post, da se pridružim z mojim izzivom. Na obstoječi sistem za ogrevanje z radijatorji bi rad priklopil TČ. Obstoječi sistem bi rad pustil v funkciji saj je uporaben (peleti + drva).
Imam zalogovinik 800 L + 200L znotraj potopljen bojler za sanitarno vodo. Zadeva se ogreva s peleti + drva. Objekt ima cca 260 m2 (2 etaži) srednje izoliran, okna starejša. Imamo samo en vod. Trenutno skurimo cca 3 T peletov in 12 m3 drv.
Rad bi dodal v sistem TČ (Hitachi monoblok 14 kw).
Vprašanje je, kako bi ga bilo najbolj ekonomično vezat. Preko zalogovnika ali kar direktno na DV in PV. V primeru, da je direktno vezan kakšne ventile uporabit, da če zakurim pelete ali drva mi ni potrebno zapirat ventilov.
SV še vedno ostaja vezana na zalogovnik. Iz TČ bi peljal za gretje sanitarn vode direktno na zalogovnik. Različni mojstri imajo različne pristope. Nekateri bi radi vse zamenjali
v primerih, ko TČ nebi folgala bi dodatno uporabil obstoječo peč. Večino časa rabim DV 43-45 C.
Prilagam skico sistema (upam da je razvidno kaj in kako). Z barvo sme označil kaj bi dodali v sistem (TČ in povezavo na kaj).
Vsak nasvet dobrodošel!
Imam zalogovinik 800 L + 200L znotraj potopljen bojler za sanitarno vodo. Zadeva se ogreva s peleti + drva. Objekt ima cca 260 m2 (2 etaži) srednje izoliran, okna starejša. Imamo samo en vod. Trenutno skurimo cca 3 T peletov in 12 m3 drv.
Rad bi dodal v sistem TČ (Hitachi monoblok 14 kw).
Vprašanje je, kako bi ga bilo najbolj ekonomično vezat. Preko zalogovnika ali kar direktno na DV in PV. V primeru, da je direktno vezan kakšne ventile uporabit, da če zakurim pelete ali drva mi ni potrebno zapirat ventilov.
SV še vedno ostaja vezana na zalogovnik. Iz TČ bi peljal za gretje sanitarn vode direktno na zalogovnik. Različni mojstri imajo različne pristope. Nekateri bi radi vse zamenjali
v primerih, ko TČ nebi folgala bi dodatno uporabil obstoječo peč. Večino časa rabim DV 43-45 C.Prilagam skico sistema (upam da je razvidno kaj in kako). Z barvo sme označil kaj bi dodali v sistem (TČ in povezavo na kaj).
Vsak nasvet dobrodošel!

![[Slika: smile.png]](https://www.podsvojostreho.net/forum/images/smilies/smile.png)