28.4.2021 ob 09:31
Letos bi rad namesto obstoječega ogrevalnega sistema vgradil toplotno črpalko. Trenutno imam centralno ogrevanje na kurilno olje (oljni gorilnik Buderus, letnik 2016), ki skrbi tudi za ogrevanje bojlerja za sanitarno vodo. Ogrevalna telesa so radiatorji različnih starosti in oblik. Skupna površina notranjosti je cca 300m2 v treh etažah, od tega bi jih resno ogreval cca 170m2 (v zgornjih dveh etažah). V letošnji zimi, ki je bila moja prva ogrevalna sezona v tej hiši, sem ob precej varčnem ogrevanju do marca porabil približno 1500l kurilnega olja. Poleg tega sem zgornje nadstropje ogreval s klimo, v kleti pa sem imel radiatorje več ali manj zaprte. Predvidevam, da bi ob normalnem ogrevanju porabil približno 2000-2200 litrov kurilnega olja.
Hiša je izolirana (po debelini zidov sodeč je izolacije cca 20cm, kakšne točno pa ne vem, letnik 1990), okna so lesena, kombinacija dvojnih termopan in dvojnih navadnih. Monter za Kronoterm je bil ob ogledu zadovoljen s številom in velikostmi radiatorjev.
Trenutno se odločam med Kronoterm Adapt 0416 in NIBE F2120.
Ali predlagate še kakšno drugo TČ iz tega razreda (TČ tipa klima bi se rad izognil)?
Ali obstaja še kakšen ponudnik za Nibe poleg Knut d.o.o.?
Hiša je izolirana (po debelini zidov sodeč je izolacije cca 20cm, kakšne točno pa ne vem, letnik 1990), okna so lesena, kombinacija dvojnih termopan in dvojnih navadnih. Monter za Kronoterm je bil ob ogledu zadovoljen s številom in velikostmi radiatorjev.
Trenutno se odločam med Kronoterm Adapt 0416 in NIBE F2120.
Ali predlagate še kakšno drugo TČ iz tega razreda (TČ tipa klima bi se rad izognil)?
Ali obstaja še kakšen ponudnik za Nibe poleg Knut d.o.o.?