Objave: 4017
Teme: 3
Ocena:
26
Vprašal te je kak objekt ogrevaš, ti pa odgovarjaš vse drugo.
Objave: 231
Teme: 1
Ocena:
0
Hiša letnik 80.Fasada brez izolacije, dvoslojna stekla.Skoraj vse sobe izoliranje znotraj.Ogrevano na 20,5 C.Dogreva kamin.2x 80 m2 ogrevano.Podstrešje izolirano,pohodno,30 cm.Poraba kurilca 2000 l, poraba drv 17 tm.Še kaj ?
Objave: 7259
Teme: 15
Ocena:
53
Ne vem zakaj pri -10 ne bi pričakoval defrostov, jasno da so, saj je tudi takrat rosišče le 1-3K nižje od temp. zraka.
Le kakšen teden na zimo se zgodi, da pride res suh sibirski mraz, ko rosišče pade 10K pod temperaturo zraka, takrat pa res ni več defrostov.
Objave: 1892
Teme: 11
Ocena:
4
Odvisno koliko je te notranje izolacije,
Drugače je pa zadeva dimenzionirana v piko. Vsako leto se ti bodo grelci vklopili za par ur oz. za par €.
Objave: 87
Teme: 0
Ocena:
1
Prvo lepo pozdravljeni,
nov uporabnik TČ in sicer Fujitsu Super High Power 15 kW (WOYK150LJL). Hiša iz 90ih, 240 m2 in 17 radiatorji ter 10 cm fasado. Sobnega termostata še nimam.
Imel bi pa nekaj vprašanj saj ste tu gor strokovnjaki in izkušeni uporabniki, inštalater pa mi ni znal povedati oziroma mi je rekel, da tega ne rabim, a vseeno;
- Ker je zunaj toplo, sem želel nastaviti urnik, da črpalka ogreva samo med 5 - 7h zjutraj. Opažam pa, da sama prekljaplja med nočno in dnevno (sonček in lunca) režimom, kar posledično spremeni nastavljeno temperaturo DV. Na podlagi česa to preklopi? Prav tako sem opazil, da četudi časovnik ni nastavljen za ogrevanje, se TČ vseeno zažene in tudi obratno, se ne zažene.
- Kaj pomenijo statusi; vsiljen vlek, dvižni vod aktiven ?
- Pri katerem pogoju se izklopi obtočna črpalka, če nimaš sobnega korektorja?
- Ob prvem zagonu se je kompresor prav navgravžno oglasil na visokih obratih, toliko da smo ga slišali na drugo stran hiše. Še inštalater je samo gledal in zadevo zapisal na nalog. Sedaj po nekaj dneh, se mi ne zdi več tako glasna, tudi ko sem meril z soundmeter aplikacijo, ni šlo čez 50 dB in tudi na drugo stran hiše je ne slišimo več. Kaj se je lahko zgodilo, je to normalno, da kompresor malce zaruži prvi zagon? Bi bilo smiselno zahtevati podaljšanje garancije na kompresor ?
Hvala za vse odgovore. Če se kdo odloča o tej TČ pa rade volje pomagam.
Objave: 3800
Teme: 4
Ocena:
17
25.4.2021 ob 17:00
(*Zadnja sprememba objave: 25.4.2021 ob 17:02 uporabnik sašo65.)
obvezno notranji korektor, brez njega si niti ne predstavljam delovanja.....cca 150eur se mi zdi da je....brezžični mora bit prenosljiv. Potem bos do zime nastudiral vse nastavitve in prilagodil zadevo svoji hiši in potrebam....obstaja tudi inzinirski meni, kjer se da cuda nastavit, vendar počasi, ne prehitevaj po desni, ocitno tudi z monterjem nisi imel srece oz. ni neki znalec....vrgel je skupaj in to je to(po moje
Ocena:
17
25.4.2021 ob 20:41
(*Zadnja sprememba objave: 25.4.2021 ob 20:44 uporabnik sašo65.)
aha...Klimaj torej? Tudi meni je delal 2013 vendar danes je to industrija ratala, cel kup zaposlenih....Razsiritveni modul ne rabis, samo notranji korektor, da TC ve, kaj se v hisi dogaja....DV PV pri meni ob minamalni modulaciji med 1.8 in 2....v mirovanju moja ne rabi "nic" mam dnevne porabe cele bajte sedaj ko se ne kuri med 10 in 12 kwh na dan pa 2x vcasih tudi 3x SV greje....je pa TC 11
Ocena:
1
Sašo hvala za odgovore. Tako je, Klimaj. Jih pokličem jutri za RF termostat, me prav zanima če mi bodo dovolili, da ga sam priklopim. Kolikor gledam priklopiš na x60 konektor in nastaviš.
Pri meni je po nekaj urah ogrevanja na 38st bila razlika med vtokom in povratkom 0.6st in zdaj ne vem kaj naj si mislim. Odprtih 17 od 18 radiatorjev jugoterm/korado ala tip 22. OČ na polno cca. 37~38l/min. Če OČ zmanjšam se razlika poveča na 1st, ampak potem že radiatorji niso več enakomerno topli.
Ocena:
17
tudi pri meni jugoterm orng predimenzionirani.....je pa po moje sedaj nepravi cas za teste ogrevanja, 22c mam v hisi brez da kaj dela..
Ocena:
1
Daleč od tega, da bi želel bit kakršnakoli referenca za FW. Sem pa iskal informacije o tej relativno novi FW(S)HP tudi na tem forumu in jih razen Sassapovega komentarja, da gre za veliko VRF enoto, nisem našel. Zato sem napisal, da če koga kaj zanima o tej enoti me lahko vpraša.
38°C je v tem vremenu tudi za našo hišo preveč in ocenjujem, da bo čez zimo ravno prav pri 24/7 ogrevanju ali pa tam do 45°C dvižnega voda pri minusu. Lahko bi shajal tudi z manjšo enoto ali LGjem, ki je bil v drugem izboru, vendar je bilo razlike manj kot ''jurja'' in sem izbral ta novi model, ki naj bi bil tišji in ima večji uparjalnik.
Sanitarno vodo ne ogrevam s TČ. Prej smo ogrevali na drva in mi je bila 10 - 20°C razlika med dvižnim in povratnim vodom nekaj normalnega, zato se mi je zdela sedaj 0.6°C precej nenavadna in ne vem če je to kaj narobe ali pa za nastavit. Kolikor si razlagam je pač odjem majhen in TČ hitro doseže temperaturo in zato vztraja pri tej majhni razliki na minimumu moči. Zima bo prinesla prave rezultate.
Objave: 13287
Teme: 13
Ocena:
-503
27.4.2021 ob 11:47
(*Zadnja sprememba objave: 27.4.2021 ob 11:54 uporabnik sassapo.)
SHP je zunaj morda dve leti. Gre za zunanjo enoto VRV sistema, katera je precej večja od stare in manjše sestre. Posledično je nekoliko tišja in ima boljši izkoristek. Na revolucijo pa čakamo že vsaj 5 let

Naprava se trži v močeh 15 in 17kw
Stara enota je na trgu že od 2005 v enofazni, v trofazni različici pa od 2007
https://www.fujitsu-general.com/eu/produ...70ljl.html
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->