Objave: 81
Teme: 16
Ocena:
0
Živjo mojstri.
Ko smo delali knauf, smo predvidevali luč nad jedilno mizo cca 60cm stran od trenutno željene lokacije. Kabel je že pripeljan in zadosti dolg, torej ga res moram samo premakniti
Kakšen je sedaj najlažji način, da to lampo premaknem teh 60cm? Je ok, če z olfa nožem naredim zarezo in potegnem kabel, nato pa zagipsam? Al bom stem uničil knauf in se bo videlo? Kakšna druga ideja?
Hvala.
Objave: 583
Teme: 68
Ocena:
6
Če nimaš vmes profila, potem se da zadeva prepotegnit. Tudi če je profil vmes in je strop dosti spuščen, ni potrebe po takšnem rezanju. Po mojem tudi ni najbolj ok.
Objave: 81
Teme: 16
Ocena:
0
Ja kako prepotegnit? A da naredim eno nov luknjo, pol pa kabel probam na tocno zadet? To mi pomojem ne rata kar tako - je tukaj kakšna metoda kako to narediti?
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Sploh nisi napisal kak Knauf strop imaš! Spuščen?
Jaz bi raje na mestu nove luči naredil tako luknjo v Knauf (Olfa , vbodna žaga, krona..) da greš lahko z roko notri (12//12?)in si potegneš z roko kabel na novo lokacijo.
Čez luknjo daš konec profila ali deske in zasravfas odrezan konec nazaj v profil in pokitas.
Sonce naj sveti vsak dan!
Objave: 342
Teme: 17
Ocena:
0
zelo lepo gre to s pokrovom plastičnega parapetnega kanala, najmanjšega. je upogljiv in lepo vodljiv. Če ni vmes profila, je zelo enostavno, če pa je profil, se pa s trdim kablom naredi zanko na drugi strani in se ga lovi na novi luknji.
Objave: 1546
Teme: 3
Ocena:
14
Ali pa vzameš kos vinogradniške žice in jo nekako potegneš od ene luknje do druge. Potem pa nanjo navežeš kabel ki ti visi in potegneš na drugo stran.
Objave: 80
Teme: 1
Ocena:
0
Ne komplicirat naredi orng luknjo tam kjer imaš sedaj kabel in jo potem lepo zapre., Gips plošče se da čisto lepo popravljati z notranje strani nalepiš čez luknjo deščico ali privijačiš kos CD na to nalepiš/vijačiš kos knaufa da zapreš luknjo, zakitaš in je ,
na mestu kjer hočeš imeti luč narediš malo luknjo potisneš žico in skozi staro veliko uloviš le to
poglej si an youtube flikanje gipsplošč