PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Presek kanalizacijskih cevi

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
pedenjdeklica Napisal:računaj obvezno na oddušnik fi 100 ki gre ven na streho in ne fi 50 ker je premalo (tudi fi 70 lahko dela vakume)....

p
lp

Saj vem, rekel boš da te zajebavam, ampak meni ni jasno od kje jih pobiraš. Fi 100 smo že ugotovili da se zelo težko dobi, drugo pa je da naj bi oddušnik bil enak odvodni cevi? Pa kaj imaš puhalnik v greznici ali kaj? Za koji k rabiš imet za nekaj lufta napeljano cev fi 100 oz 110? Samo razlago rabim oz. vzrok, ne zajebavam nalašč.
LP,
Samojed
Pozdravljeni,

hvala vsem za nasvete, sedaj sem malce bolj pomirjen tudi ob preseku 100mm, ob tem pa vem na kaj še moram biti pozoren.

bye
Samojed Napisal:
pedenjdeklica Napisal:računaj obvezno na oddušnik fi 100 ki gre ven na streho in ne fi 50 ker je premalo (tudi fi 70 lahko dela vakume)....

p
lp

Saj vem, rekel boš da te zajebavam, ampak meni ni jasno od kje jih pobiraš. Fi 100 smo že ugotovili da se zelo težko dobi, drugo pa je da naj bi oddušnik bil enak odvodni cevi? Pa kaj imaš puhalnik v greznici ali kaj? Za koji k rabiš imet za nekaj lufta napeljano cev fi 100 oz 110? Samo razlago rabim oz. vzrok, ne zajebavam nalašč.

iz izkušenj in reklamacij strank, ko jim je vodo posesalo iz sifonov........ pa tudi osebno nekoga poznam ki ima fi 50 pa naredi uf... in sifoni so prazi (ne vedno....mora bit več uporabnikov na enkrat ....npr točiš vodo, spustiš v WC.......in....
Zdravo, a morda kdo ve, če obstaja gradbeni standard za presek odtočnih cevi iz umivalnikov in tušev?

Mojster, ki mi je delal kopalnico, je kot kaže položil fi 40mm (nisem imel takrat časa, da bi mu striktno gledal pod prste), drugi mojster mi pravi, da je standard vsaj 50mm. Dejansko pa imamo težave z odtokom in vsakih par mesecev kličemo mojstra za odmaševanje. Včeraj je mojster za odtoke s 3.600W sesalcem posesal cevi, smo si ogledali "vsebino", pa ni blo noter nič takega, da bi bilo potrebno kregati moje punce doma, da ne pazijo kaj spuščajo v odtok. Zdi se, da zaradi majhnega preseka že vsak majhen tujek v odtočni cevi lahko povroči rorferštopfung.
1 2
Iskanje po temi