PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri TČ zrak voda, glasnost oz. hrup

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pri Panasonic T-Cap se sliši samo kompresor. Nad 50% je malo bolj slišen, treba pazit na prenos vibracij v objekt. Ventilatorjev pa še nisem slišal. Se vrtijo ampak res neslišno počasi.
Jaz sem prepričan, da Poldeetova Fujitsu ni glasna, pa jo nekateri označujejo za avion. Kako pa bo, če mu pri -7 dela na 16-30 procentov... (vsak lahko vrže uč na njegov live diagram).
Če je glasnost pomembna imaš torej še opcijo predimenzioniranja naprave, da ta ne gre nikoli čez 50%. Govorim o inverterjih seveda. Enako opažam na svoji tamali FWS ali IVT. Derejo se, ko delajo na polno.
Odvisno. Iz prakse, IVT je na hudem mrazu tišja na 100% kot na 77%, recimo.
Imaš ogromno dejavnikov. Navsezadnje se tudi pogoji za resonanco spreminjajo. Enkrat jo imaš pri teh obratih, drugič pri drugih.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Rekel sem, naj bo izbrana tako, da ne gre čez 50% pri -7 recimo. Takrat ni nobena glasna.
To so stari majstri (Telmos itd) itak že pred leti svetovali,... iz več razlogov, ne samo zaradi hrupa. In prav so imeli.
Poldeetova TČ ima recimo 3-4x manj defrostov od naše IVT.
gregor411... V nižjem razredu je med HT napravami absolutni zmagovalec altherma 3 HT, potem je Panasonicov T-CAP, Zubadan in Waterstage
Tako kot cena pada, glasnost raste.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Hvala, se mi je zdelo, da zna biti tako. Človek bi lahko rekel malo denarja veliko muzike...
sassapo Napisal:Toshibino krmilje ne omogoča priklopa sobnega korektorja, ampak zgolj navadnega on - off termostata.
Ja, sem se narobe izrazil, v mislih sem imel termostat.

Sicer pa, ko je že ravno debata o tem, jaz pojma nimam kako pogosto ima moja naprava defroste ter kolikšen odstotek nazivne moči uporablja, tako da če vam je pomembno da to veste potem vam Toshibe ne morem priporočiti. Sicer pa je OK.
Kar sem do tega trenutka poslušal v živo delovanje TČ različnih proizvajalcev ob nizkih temperaturah oz. okrog temp. ledišča, je najtišja kronotermova ADAPT, sledi NIBE 2021, CTC EcoAir linija 600M (enoventilatorske vodna povezava), ostale azijske so pa po zakonih fizike znatno glasnejše (dvoventilatorske). Tudi Daikinova lepotica 3H HT je še kar glasna.
Vsak dan sprehajam psa mimo vsaj desetih ali vec, v strnjenem naselju, bajte v glavnem ze renovirane ali vsaj delno. Moj spisek gre nekako takole, med ropotulje sodijo kronoterm (zelo hrupni defrosti) in fujitsu, srednje glasne LG, IVT, Mitsubishi, CTC, najtisje pa daikin, nibe, hitachi, toshiba...skratka vse je relativno, vsaka usesa imajo svojga malarja Big Grin mogoce pa raje odpremo temo katere so najgrse/najlepse...
Zgoraj naštete od Jurčeka so neka druga dimenzija, zato jabke in hruške ne smemo pretirano mešat.
Lahko pa potrdim Sasapotovo ugotovitev, sosedov daikin R32 8kw ogreva hišo 150m2 z radiatorji, se pravi črpalka ne dela na spodnji meji, pa je kljub temu relativno tiha.
Kako pa je z Viessmann Vitocal 200-S 7kw?
Inštalater mi na vsak način hoče podtakniti tole mašino.

Sicer se bo ogrevalo 130m2 NE , povsod talno gretje.
Za talno zelo dobra izbira
@roto32 če sodim po namestitvah v soseščini je to zelo tiha naprava.
Hvala obema!
Vsake oči svojega malarja. Wink   Podobno gre pri slišnosti... oz. db Idea (ne nanaša se na zadnje poste...)

Recimo, da gre (vsaj delno) verjeti tehničnim podatkom različnih pasem TČ !
Največ pa šteje pri izbiri poslušanje (kupca) TČ na terenu ...; ob vsaj podobnih pogojih = potrebah objekta, ter zunanjih temp., najbolje nizkih; ali vsaj ''lepih''-za defroste  +-2stC ob visoki vlagi. Ter si ustvari svoje mnenje (ne možnih pristranskih), kot jih lahko beremo.
Vsaj toliko..., kot različnim (pristranskim) ušesom, gre gotovo verjeti tehničnim podatkom o dB- oz. celo bolj...  Idea
 Spustite zgolj reklame, kot jih npr. uporabljajo pri Therm. Atec ... še desetletje za (po)tem: 
  • Ena najbolj zmogljivih toplotnih črpalk zrak/voda na trgu.
  • Med najbolj tihimi toplotnimi črpalkami na trgu.
    Tehnični podatek o dB... pa od 6 do 18kW modela pravi: 
    Raven hrupa Normalni način5 dB(A) 53 53 51 53 57 67                    Tihi način5 dB(A) 47 46 46 48 51 57           Rolleyes  ? Idea !  Wink 
      Predvsem sama umestitv TČ v ''prostor'', lahko omili ali obratno = potencira ''glasnost'' le te , ne glede na pasme... !  Sami... (prevsem tudi sosedje),  boste hvaležni ali ne... ob povdarku na hrup!
1 2 3
Iskanje po temi