Objave: 19
Teme: 4
Ocena:
0
Pozdravljeni.
Katere srednjemperaturne ali visokotemperaturne TČ zrak voda v rangu okrog 14kw se smatrajo za "tišje" oz. oz so manj glasne od konkurence? Po ogledu večih tem se večrat omenja Nibe in Kronoterm. Obstaja še kaj v bolj "denarnici prijazni" kategoriji?
Namreč, ob hitrem ogledu večih TČ, pred raznimi hišami, se močno opazi razliko. Tako sem ravno včeraj opazil eno, na kateri je pisalo Fujitsu Orca. Hrup zadeve najlažje opišem s podobnostjo hrupa manjšega letala pred vzletom.
Objave: 1478
Teme: 16
Ocena:
37
Vsaka, ki ne dela na maksimumu. Je pa za to potrebno najprej izolirat hišo.
Objave: 3800
Teme: 4
Ocena:
17
Fujitsu Orca ne obstaja....Mitsubushi Orca pa ja
Včeraj je bilo(pri nas) 0c in če pomožnosti še uparjalnik zasrežen, potem druge ni, kot tak zvok ki si ga slišal....je pa vse nekje "tu tu" mogoče dvoventilatorski Fujitsu malenkost odstopa in ni za strnjena naselja, če si na samem, oz. prvi sosed oddaljen20m in če maš slabše izolirano hišo na radiatorjih, je za to ceno še vedno "bestbuy" nakup...
Objave: 246
Teme: 0
Ocena:
6
Toshiba je ena najtišjih , pa tudi cenovno je ugodna, ima pa zastarelo krmiljenje
Objave: 16690
Teme: 48
Ocena:
49
A lahko malo opišeš zadnjo lastnost, "zastarelost krmiljenja"?
Da si človek lahko predstavlja, kaj zamuja če to kupi.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Objave: 5764
Teme: 1
Ocena:
32
Kakšna bajta je to, da rabiš 14 kw?
Sosed ima 2 leti staro Estio, dela zelo tiho, krmilje pa za v poj p...o. Nobenih podatkov.
Zelo solidne v tem rangu so Panasonic c-tapi.
Fujitsu z vklopljenim LN je zelo tih, vendar mu pade moč. Meni sicer sfolga.
Objave: 110
Teme: 0
Ocena:
2
Glede Toshibe.
O krmiljenju je bilo že mnogokrat govora. To je naprava, na kateri parkrat morda nastiviš krivuljo delovanja in pozabiš da jo imaš. Res je, ni to sistem, ki ti ponuja nek prijazen, fancy vmesnik, nimaš podatkov na telefonu, računalniku... glede samega delovanja sistema pa v letu in pol (od kar jo imam) resnično nimam pripomb. Podatkov, pa če jih želiš prebirat imaš v servisnem meniju en kup pa tudi možnosti nastavitev.. samo čemu le?
Objave: 1090
Teme: 1
Ocena:
27
Še en lastnik Toshibe P na radiatorjih tu. Res je, če hočeš po tistem krmilniku karkoli brkljati potrebuješ nujno navodila zraven. Ampak, zakaj bi to počel? Nastaviš in pozabiš. Prej, ko smo imeli oljno peč, tudi nisem hodil v kurilnico preverjati temperature kotlovske vode in kaj jaz vem kaj še.
Jaz sem si na en list papirja napisal povzetek iz navodil, kako se pride v servisni meni in kateri parametri so za spreminjanje krivulje, tako da sem potem s pomočjo tega lista ene parkrat skorigiral krivuljo če je bilo pretoplo/prehladno, in to je to.
Krivuljo sem moral večkrat nastavljati, ker imam zadevo vodeno zgolj po zunanji temperaturi brez sobnega korektorja in sem moral krivulo speglati v nulo. S sobnim korektorjem pa je že prva približna krivulja ki jo serviser nastavi lahko ok, ker ti bo itak sobni korektor ugašal zadevo če bo pretoplo. Edino temperatura dvižnega voda je v tem primeru višja, kot bi nujno morala biti, tako da je tak način ogrevanja malenkost manj učinkovit od konstantnega delovanja zgolj po zunanji temperaturi.
Sicer pa je zadeva res dokaj tiha. Seveda ni neslišna, je pa daleč od kakšnega aviona.
Če pa je glasnost glavni kriterij, potem je ni čez zemlja-voda. Mi bi jo morda vgradili, ampak nam je bila onemogočena pridobitev subvencije Eko sklada in smo potem šli na bolj budget varianto zrak-voda.
Objave: 6908
Teme: 51
Ocena:
-69
kako je pa znotraj bajte glede hrupa z zemlja-voda variantami?
Objave: 3009
Teme: 16
Ocena:
-633
@saso65 orca oziroma takrat se coolwex so nekaj casa trzili “svojo” TC z zunanjo od mitsubishija ali pa fujitsu, kar si si pac izbral. Se zdaj lahko najdes na spletu kak reklamni oglas v katerem je njihova notranja enota in zunanja fujitsu.
Ocena:
-69
Bolj retorično vprašanje... Vedno se poudarja hrupnzunajnko nekdo spancira mimo tč in vlece na uhe. Kaj pa notri, v novodobnih bajtah kjer malo manj kot na hodnik postavijo TČ. Dokler je večina ropotije zunaj, najbrž še gre...
Objave: 13287
Teme: 13
Ocena:
-503
Sašo 65... Orco lahko kupiš z zunanjo enoto Mitshubishi ali Fujitsu. Od kar ima Micka novo zunanjo, ne vem če so kaj prodali z Fujitsovo zunanjo.
Bojan F... Toshibino krmilje ne omogoča priklopa sobnega korektorja, ampak zgolj navadnega on - off termostata.
Jabk... Pri ta švoh F1255 Nibe, ne moreš vedeti, če naprava deluje, dokler ne prisloniš ušesa na njeno ohišje.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Ocena:
-69
Pri ta svoh aquarei tudi ne... Sem bila pa opozorjena, ko sem sanjala geosondo, ko mi tale shodi, da naj grem poslušat. Da ne bom z dežja pod kap...