PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Kaj pa Stilmetal?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
doli Napisal:Očitno sem ga mikija zmatral, pa probajmo zdaj, če mi ne bo spet zasmetil .....

Ali ima kdo "servisna" navodila za stilmetal pelet eco smart 35kw? Rad bi znižal temperaturo pri kateri se kotel vključi iz 58 na 56. Pumpo mi izključi pri 60, kotel pa znova zažene pri 58, kar pa je premalo razlike, za 2klitrov zalogovnika. Zaenkrat je namreč vezava in avtomatika ostala še iz časa kotla na drva. Se da te temperature kako nastavit?

Sicer ne poznam tvoje peči, tako da težko v o tem, vendar mislim da si ujet v krog kotlovske avtomatike ki varuje kotel pred kondenzacijo kolikor so meni poznane peletne peči nižje ne gre... 60stopinj je v večini primerov tista mejna temperatura... mislim da bi z povišanjem nastavljenih temperatur peči dobil več maneverskega prostora... (predvidevam, da ima sama peč možnost nastavitve temperaturne diference vklopa gorilca, vendar te ne spusti pod teh 60 ), sicer ne razumem tegale stavka je vezava in avtomatika ostala še iz časov kurjenja na drva, torej krog med pečjo in zalogovnikom ali proti hiši, to sta dve različne stvari, vsak krog zase...ti vodi neka druga avtomatika (Wdc?)... po mojih izkušnjah je ogrevanje zalogovnika z drvmi vse eno malo drugače kot z peleti... prestavitev tipala na zalogovniku in kak klik v regulaciji...

Sam bi na tvojem mestu poklical na eno ali dve od tehle številk... jim razložil svoj problem... ni da nebi dobil odgovora... lepa beseda, lepo mesto najde :wink:

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.stilmetal.si/kontakt/p021/12450/1/2412/A/kontakti.html">http://www.stilmetal.si/kontakt/p021/12 ... takti.html</a><!-- m -->
Jp, avtomatika je WDC10, povratek pa varuje firšt (unitemp?). Pumpa na povratku je vezana na peč. Kako je zvezano pa raje ne razlagam, ker me bodo dežurni napadalci živega odrli. Narobe pač. Po starem, da se je, ko se je zakurilo, najprej radiatorje segrelo, šele nato, če kaj ostane, pa v zalogovnik.
Slišal sem, da nočejo dat servisnih navodil, kaj češ, zato prvo tu sprašujem. Bo očitno res treba kar direkt.
lej, ne vem kako imaš vse skupaj vezano, kaj ti kaj vodi... niti ne poznam tvoje peči... vendar iz nekega splošnega poznavanja kako delujejo druge... verjetno tudi pri tebi ni veliko drugače... pri 60 stopinjah ti črpalko ugasne zato ker je to točka kondenziranja peči, prižge pa ti gorilec pri 59-58 in deluje do nastavljene temperature... kar je po meni čisto normalno... in močno dvomim da boš to lahko spremenil tudi z servisnimi navodili, je pač v softveru... nad 60 stopinj imaš proste roke, karkoli že boš počel v nastavitvah, te nebo spustilo pod njih...
Morebiti bo pa prišparal za kak pir in reskiral kotel. "Pr teh majstrih nkol n veš."
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Kaj pa če bi črpalko lahko nastavil namesto 60, 62 na 62,64? Bi enako dosegel. Malce več razlike od ugasnjene črpalke do vžiga peči. Če je 56 namesto 58 že premalo in bi peč trpela.
Moj kotel Biodom 27, ko pade temperatura na 62 stopinjah C se vklopi kotel,izklopi pri 72 stopinjah C, te nastavitve se spreminjajo v servisnem režimu.
Če ne moreš zmanjšati spodnje temperature poizkusi dvigniti zgornjo!
Vem, da doli ne sprašuje tega in govori o vklopu/izklopu črpalke, je pa moj odgovor namenjen peleti12.

Kar dviguj zgornjo temp., na 99°C če se da, boš ogromno privarčeval... Kajne peleti12?
Govorim pa o temp. izklopa kotla...

ps. peleti12 ali imaš sesalec kateri ti prečrpa 1000kg pelet v zalogovnik v 10min?
mik butnglava tema je Kaj pa Stilmetal?
Odpri novo temo!!!!

Priložene datoteke
.jpg   peletni sesalec.jpg (Velikost: 34,34 KB / Prenosi: 456)
Ahahahaha kot vedno brez konkretnega odgovora...
Ne smeti teme Kaj pa Stilmetal odpri svojo temo in dobil boš odgovor!!!!
Odgovori raje doliju na vprašanje kako dvigniti ali spustiti temperaturo kotla stilmetal.
HVALA!!!!!
doli Napisal:Kaj pa če bi črpalko lahko nastavil namesto 60, 62 na 62,64? Bi enako dosegel. Malce več razlike od ugasnjene črpalke do vžiga peči. Če je 56 namesto 58 že premalo in bi peč trpela.

Miselno je potrebno ločiti gorilec in črpalko... mislim da napačno gledaš na vse skupaj, raje povej koliko imaš nastavljeno želeno temperaturo peči ? in pri gorilcu bi ti to moral biti fokus... če lahko ugibam, ne poznam diference tvojega vklopa gorilca, ampak če je pet stopinj, potem imaš peč nastavljeno na 65... in je normalno da se ti na 60 stopinjah poklopi vse skupaj... črpalko ti ustavi zaradi kondenzacije, vklopi se gorilec... če bi imel nastavljeno višjo temperaturo peči, bi ti gorilec vklopilo že prej... za primerno temperaturo vode proti stanovanju pa ti skrbi mešalni ventil...
Nastavljeno imam 75 in tudi če bi to dvignil, mi prepogoste vklope ne bi rešilo. Problem je, ker mi črpalko na povratnem ugasne šele pri 60, gorilec pa se vklopi že pri 58. Ti dve stopinji pa peč zgubi prej, kot mi uspe porabiti zalogovnik.
zalogovnik se hladi od spodaj navzgor... torej višje je tipalo, pozneje zazna padec temperature v njem po celi višini... posledično ti ga bolj prazni, oziroma pozneje da komando naprej...prestavi ga navzgor... žal bo tudi meni počasi zmanjkalo idej takole na daljavo....
A ima kdo kotel LAFAT(Stilmetal) EDGE? Je to delano po licencah ali pod drugimi imeni, ker ne najdem nobenih navodil? Peč zgleda precej podobno kot Biodom C15? Zanimam se za Lafat EDGE 10 COMFY.  A lahko kdo kaj pove nasplošno o kvaliteti kotlov te firme?
Sam imam sicer drugi model z avtomatskim čiščenjem.Vender kotli so vrhunske kvalitete nasuješ pelete in pozabiš. Peč ni izbirčna na pelete vse kar dobi pohrusta. Ima slo.  krmiljenje od firme Fumis. Servis hitri in strokoven, možak je drugače delal v sami proizvodnji peči tako da ve kaj počne. Skratka za malo denarja veliko muzike.
1 ... 4 5 6 7 8 Pojdi na stran 
Iskanje po temi