Saj ko bo kakšen dan skripnilo ko bo najbolj mraz. Dovolj bo enkrat, pa bo panika. Tako kot je bila ob zledu, tako kot je bila ob potresu.
Vasko omrežje je pred leti že skripnilo v nedeljo dopoldan. Sedaj pa sploh ne dobiš soglasja za priklop ob vlogi za GD.
@Hanzi
Ne živijo vsi na elektro energetsko šibkih območjih. Sam tlačim Zemljo že kar nekaj desetletij pa smo najdlje bili brez elektrike tam 12 ur ob razpadu celotnega sistema v Jugi v osemdesetih letih prejšnjega tisočletja. Živi pa hčerka kakšnih 15 km stran pa so ob žledu bili nekaj dni brez elektrike. Zato se pa jaz ogrevam s TČ ona pa na pelete.
Vsak mora za sebe vedeti, kje živi. Če bi jaz živel na kritičnem območju bi zagotovo imel kje kakšen kamin EMO5, kateri dela le na drva in luft.
23.1.2021 ob 20:56 (*Zadnja sprememba objave: 23.1.2021 ob 20:58 uporabnik Hanzi.)
Kadotr
A lahko kak Link do majhnega kotlička za v kurlinico
Bozgom
Cela Evropa je bila pred sesutjem. Ne vem pa če se lahko v takem primeru "odrežemo" in poskušamo biti off grid.
Upam da ima hčerka back up za pogon peletne peči. Sicer bo ravno tako na mrzlem
Hanzi, malih kotličkov je morje. Meni je n.pr. všeč Lazar Smartfire 11 kW, v Sloveniji je zastopnik, malce poguglaj, ker menda ne smem delati reklame za firme.
Zdravo.
Vsaki ups ali inverter ni primeren za priklop na peci.
Zagon peletnikov predstavlja najvecji problem.
Pozoren je treba biti, ker nekateri sklopi lahko delujejo samo na cisti sinus napetosti zaradi krmilnika.
Primer obtocna crpalka, sesalni ventilator, motor polza, motorji ki poganjajo cistilni sistem,.... so lahko vezani preko triak, igbt , mosfet,... Njihova sprozitev se izvede tocno ob dolocenem trenutku poteka sinusa.
Zadnja leta se vedno manj uporablja rele za zagon manjsih bremen.
Se pa dobijo tudi izjeme, ki dajo na varnost ter v nekem zaporedju vezejo rele ter triac-igbt,....
Vsak kotel ima svojo pamet katera zahteva svoje minimalne pogoje pravilnega delovanja.
@Hanzi
Četudi bi razpadel cel elektroenergetski sistem EU bi bila gospodinjstva brez elektrike le nekaj ur (nismo več v jugi). Ko bi s pomočjo plinskih elektrarn zagnali TEŠ bi lahko otočno regulirali frekvenco in bi se lahko vključevale HE in JEK. Prve bi elektriko dobile zdravstvene ustanove in nekatere bistvene ustanove nato pa gospodinjstva. Potem pa bi elektrika začela hoditi v kritično industrijo... Tak da, previdnost je dobrodošla, panika pa ne.
PS hčerka ima na srečo v hiši še krušno peč, katera dela le na drva in luft. Pa še kaj dobrega pride iz nje, četudi je elektrika na voljo.
24.1.2021 ob 04:21 (*Zadnja sprememba objave: 24.1.2021 ob 04:22 uporabnik Hanzi.)
Pa takole reklamiraj, čeprav ne vem koliko uporabnikov je že doživelo sankcije zaradi linkov. Se prej ko je kdo skrbel za forum, ne sedaj ko je v prostem padu. Mogoče kdo, ki je izključno samo določeno firmo reklamiral. https://youtu.be/WQ2ldUnGyKE
Lep, kompakten kotliček, dovolj zmogljiv za večino novogradenj. Ta ga je s ZN ntiral tako na tesno tja ob dimnik, da si ne predstavljam kakšnih servisnih posegov na črpalki ali podobno.
Tudi ne vem kako čisti dimniški priključek tam spodaj!
Kot samočistilni razumem kotel s katerim bo čim manj dela in ga lahko obvladajo tudi moje tri ženske.
Imam tudi prostor za postavitev dodatnega silosa za cca 1,5 tone pelet tik ob kurilnici.
Glede na "budget" sem za kotle tipa Eta,Frolling, .... pre - kratek. Iščem nekaj dobrega za denar ki sem pripravljen dat.
Ferroli je v uporabi 10 sezono in je kar truden pa tudi Vreček ni več rosno mlad.
@kadotr:
V garaži že dve leti čaka na montažo ferrijrva Micka (IVT AX 09). Trenutno imam to srečo da me peleti stanejo dosti manj kot elektrika. Upam da bo tako tudi ostalo. Micka pa se sigurno montira letos ko bo končana obnova hiše.
24.1.2021 ob 15:36 (*Zadnja sprememba objave: 24.1.2021 ob 16:13 uporabnik Hanzi.)
Za en drug prodajni program Vodnarja je nek monter rekel da je vreden točno toliko kot dobiš za odpadno železo na odpadu.
Upam da je tole bolje
Ne vem.kaksna TDP je na vrhu dimnika, schidel je kakšno leto starejsi, iz peči pa gre pod 200.
Hanzi, že dolgo ne verjamem, kar izusti kak mojster. Običajno preverim ozadje pripombe. Včasih je kaj čisto drugega (niso mu dali popusta, niso dobro prenesli njegovega sitnarjenja, neumestnih pripomb, vzvišenega obnašanja, prepričevanja, da so edino njihove strokovne teorije pravilne...nepoznavanja naprav...). Veliko sem tako službeno, kot privatno nabavljal, pa sem občudoval neizmerno potrpljenje trgovcev do raznoraznih "mojstrov". Na srečo niso v večini.
Kot pri vsakem izdelku je tudi možnost, da je zanič. Tako je pripombo o železju treba vzeti z rezervo...in se zanesti tudi na lastno pamet.
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.