Objave: 147
Teme: 1
Ocena:
3
Uh sem že vzel kokice v roke, kaj bodo povedali taglavni na tem forumu. Tukaj si zgrešil bistvo. Vsaka hiša ima svoje potrebe. Tebi bo pravilno delovala, sosedu ali pa komu drugemi okoli tebe, pa bo predimenzionirana. Upam da razumeš. Če nočeš tega povedati ali ne znaš, poišči nekega čimbolj blizu tebe zaradi kaksne okvare, da lahko takoj pride. Pa samo upaj da te ne prinese okoli, in bos imel mrzlo v hiši.
Objave: 8
Teme: 2
Ocena:
0
Ne vem, vsi potrebni podatki so napisani. 12- 16 kw, ce recemo torej srednja vrednost14kw, torej tc ki pri -15 daje vsaj 12kw. Pac se mi je zdelo to logicno, ker so to danasji minimalni standardi im zakaj bi kdo sploh omenjov jajca, ki tega niso sposobna.
Napisano radiatorsko ogrevanje, torej 55 minimalno, 60. 65.
80 stopinj pri -15 vse cpralke vidijo samo.na papirju.
Hvala 2 ki sta dojela namen posta in napisala svoje mnenje.
Objave: 13287
Teme: 13
Ocena:
-503
Jao ne razumem, res. Napišem čisto enostavno vprašanje, katera TČ, radiatosrko ogrevanje, če denar ni ovira npr.
Če že ne razumeš, pa vsaj poskušaj razumeti.
TČ št.1 je namenjena slabo izolirani hiši s konkretno velikimi radiatorji
TČ št.2 bo delovala dobro tudi na manjših radiatorjih
TČ št.3 se dobro obnese na radiatorjih, vendar ob vsaj solidni izolaciji
TČ št.4 lahko montiraš prosto, ima zaprt uparjalnik
TČ št. 5 je primerna za bivalentno obratovanje, če pa lokacija in hiša dopušča tudi pogojno monovalentno
Itd, itd...
Upam, da ti je sedaj jasno kako pomembna je lokacija in čim bolj podroben opis hiše, zahtev in želj?
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Objave: 5764
Teme: 1
Ocena:
32
20.1.2021 ob 14:08
(*Zadnja sprememba objave: 20.1.2021 ob 14:11 uporabnik xavi.)
Ogrevanje radiatorsko 140 m2, plastična okna dvoslojna, izolacija 8 cm, mansarda 20 cm. Jaz bi imel črpalko pod zaporedno številko 3. Upam, da se ne motim.
Todjo
Če lahko bi tudi jaz pristavil piskrček.
Hiša l.2007, 15 cm izolacije(stiropor), 160m2 ogrevane površine, lokacija Gorenjska (Bled), sončna lega.
Če imaš talno gretje, bo dovolj nekaj v rangu 6-8kw moči.
Objave: 19
Ocena:
0
Ogrevanje je radiatorsko, ne vem pa ali rabim visokotemperaturno ali bo dovolj nizkotemperaturna?
Pa še to, je možno, da obdržim obstoječo peč na drva. Bi jo obdržal za čas, ko so temperature precej pod ničlo?
lp
Objave: 7905
Teme: 59
Ocena:
34
Ob 15 centi izolacije nimaš o visokotemperaturni kaj razmišljat.
Sam imam nekoliko boljše izhodišče kar se izolacije tiče, pa ponoči imamo ogrevanje izklopljeno, ker nas šum obtočne črpalje moti, pa mi še vedno tudi v najhujšem mrazu ne gre v radiatorje več kot 35-36 stopinj.
Peč na drva lahko obdržiš, ampak, če si upravičen do subvencije ekosklada za nabavo TČ, potem se ti je ne splača obdržat (je subvencija v primeru odstranitve stare peči bistveno višja).
Objave: 39
Teme: 3
Ocena:
1
Skoda ker glavni pametnjakoviči podrekajo temo in spravijo v slabo voljo osebo, ki potrebuje pomoc in bi jo načeloma dobil od tistih, ki dejansko ne bluzijo.
Kaj tukaj ni moderatorja da bi pobrisal klobase feryza in podobnih?
Objave: 7905
Teme: 59
Ocena:
34
Če bi blo kaj od moderatorjev, potem tebe ne bi blo blizu tega foruma.
Objave: 39
Teme: 3
Ocena:
1
Verjamem, sploh ce si pametnjakoviči lastijo forum.
Objave: 16690
Teme: 48
Ocena:
49
Fery svetuje IVT-jko za 650 evrov. Mislim da sem edini tukaj, ki lahko zagotovi, da omenjena pri minus 19 ogreje sanitarno vodo na 45 stopinj brez pomoči grelcev na 77 procentov moči inverterja. Preverjeno par dni nazaj.
Ostalim se niti sanja ne, kaj je to minus 19 stopinj in toplotna črpalka.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Objave: 1
Teme: 0
Ocena:
0
Imam radijatorsko ogrevanje 210 kvadratov 11kw zubadan
20cm izolacija dvoslojna okna
Dnevna poraba za januar povprecje 27kw
Objave: 19
Ocena:
0
@Fery
Fery, je ta TČ samo za sanitarno vodo ali tudi za ogrevanje ?
Če je bi te prosil za linkHvala