PodSvojoStreho.net
TČ radiatorsko ogrevanje - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: TČ radiatorsko ogrevanje (/showthread.php?tid=79617)

Strani: 1 2 3

TČ radiatorsko ogrevanje - vepr - 19.1.2021

Pozdravljeni.

Iščem priporočila za TČ zrak voda, 12-16kw, radiatorsko ogrevanje v naslednjih kategorijah:

1. kakovost/cena
  2. najboljše kar dela lahko kupi
  3. najtišja
  4. mal denarja zadosti muzike
Hvala in lep pozdrav!

RE: TČ radiatorsko ogrevanje - Fery - 20.1.2021

Aha. Delo kupi kar hočeš. Če delaš dovolj.

Kupi Meeting. Malo denarja, dosti muzike. Preverjeno. Muzika je sicer zunaj, ampak ok, ne bodimo malenkostni.

RE: TČ radiatorsko ogrevanje - xavi - 20.1.2021

Fery ti je vse povedal, tako, da ne pričakuj kakšnih specialnih odgovorov.

RE: TČ radiatorsko ogrevanje - Fery - 20.1.2021

Jebi ga, takle mamo.
Saj verjetno tudi avto tako kupi. Rabim nekaj na štirih kolesih, da je čimbolj glasno in čimbolj poceni. Kvalitetni so pa itak vsi. Če prodajalca vprašaš.

Sicer, bolj bo bral, bolj je verjetno, da bo ugotovil oz. pristal na eni od treh. In to je to. Ob vsej tej konkurenci.

RE: TČ radiatorsko ogrevanje - vepr - 20.1.2021

Zdravo.

Torej, morda je malo dvoumno napisano, ampak tukaj sem pravzaprav mislil na 4 različne kategorije za 4 različne črpalke ( oz. če ena zadosti 2 pogojema, potem pač ena).

Se pravi, ta meeting spada pod točko 4.

Ah še to, tam je napaka in je mišljeno, najboljše kar denar lahko kupi - ali pa delo da Smile

RE: TČ radiatorsko ogrevanje - csamo001 - 20.1.2021

Po mojem bi bilo smiselno, da opišeš hišo in njeno lokacijo, pa se na tej strani začne.

RE: TČ radiatorsko ogrevanje - sassapo - 20.1.2021

vepr... Ker sam ne veš kaj v biti sploh potrebuješ, moraš najprej opisati hišo- velikost, izolacijo, toplotne mostove, lokacijo, radiatorje - tip, velikost, število
KW = zelo relativen. Na enih napravah piše npr. 18kw pa v resnici greje enako ali slabše kot tista, ki ima deklariranih 8kw. No, poraba pa je res 2x višja na tisti močnejši.
Si verjetno uganil, da je tista z "18" kw precej cenejša od tiste ki ima "zgolj" 8 kw.
Če iščeš nekaj poceni pa fajn, pozabi in ne razmišljaj več o TČ. Razen, če ti ni škoda denarja.

RE: TČ radiatorsko ogrevanje - todjo - 20.1.2021

Če lahko bi tudi jaz pristavil piskrček.
Hiša l.2007, 15 cm izolacije(stiropor), 160m2 ogrevane površine, lokacija Gorenjska (Bled), sončna lega.

Sicer se mi zdi vprašanje popolnoma jasno in nima veze s tem kakšno hiši imam ipd., ampak vseeno, moč črpalke poznam, ampak sem dal razpon , ker ne delajo vsi npr. 14kw črpalk. Po drugi strani 1 kw gor ali dol ne dela bistve razlike. 
Bom drugače vprašal. Zaniimajo me predvsem izkušnje lastnikov črpalk.

1. Če me zanima, katero TČ okoli 14 kw bi mi svetovali, če napišem da denar ni ovira?
2. Katero Tč bi mi svetovali, če bi želel dpbiti največ za en srednji znesek?
3. Katero TČ bi mi svetovali, če bi želel najtišjo na trgu?

4. Katero TČ, če želim TČ, denar pa je ovira?
Tukaj je torej en podal odgovor za meeting.

RE: TČ radiatorsko ogrevanje - Fantocci2 - 20.1.2021

Maš dva milijona postov na temo TČ, ampak tebi se jih pač ni dalo brat. Sedaj pa bi žel novih 2miliona kvalitetnih odgovorov točno v tvojo temo. Vidiš, nam se tudi ne da ponavljat.

RE: TČ radiatorsko ogrevanje - sassapo - 20.1.2021

Očitno tebi ni veliko stvari jasnih! Ravno sama moč TČ je zelo relativen pojem...
V dveh enakih hišah se vrtijo dve različni napravi. V prvi hiši je poceni Kitajska TČ za katero v papirjih piše moč 16 kw. Pod zunanjo ničlo ne uspeva več zagotavljati nastavljene notranje temperature. Poraba se dvigne za več kot 2x.
V drugi hiši deluje naprava moči 8kw renomiranega EU proizvajalca. Temperatura je stabilna, povečanje porabe pričakovano s padanjem zunanje temperature.
Še enkrat preberi moj gornji post. Morda boš potem doumel, da je za malo € vedno malo muzike.

Ne vem, čemu je potem forum namenjen, če ne postavljanju vprašanj. Ja, je miljon tem ampak take nisem zasledil. Pač, našpiše kdor hoče. Fino pa je, če se drži bistva, da se potem ne smeti bv, kot npr. sedaj.

Jao ne razumem, res. Napišem čisto enostavno vprašanje, katera TČ, radiatosrko ogrevanje, če denar ni ovira npr. 

In potem posti, kakšno hišo imam, na kateri lokaciji, en mi govori o kitajskih črpalkah in deklaracijah in ralnih zadevah, milsim wtf res.

RE: TČ radiatorsko ogrevanje - sisekmisek - 20.1.2021

Nibe F2120-20 če denar ni ovira za radiatorsko ogrevanje, tudi med najtišjimi. Evo. Naroči, montiraj. Čao miki.

RE: TČ radiatorsko ogrevanje - csamo001 - 20.1.2021

@vepr

Če ne misliš narediti domače naloge oziroma se vsaj minimalno potrudit, potem pač vprašaj naključnega monterja in upaj na najboljše.

RE: TČ radiatorsko ogrevanje - bozgom - 20.1.2021

TČ moči 14 kW lahko da od sebe vodo temperatur največ 45°C ali tudi 80°C pri neki nizki zunanji temperaturi. Kakšno temperaturo potrebuješ v radiatorjih pri tej temperaturi ne vemo. Prav tako ne vemo, kakšno moč TČ potrebuješ pri neki nizki zunanji temperaturi, saj se ta spreminja. Torej ali živiš npr. v Kopru, kjer je pozimi komajda kaj pod nulo ali na Babnem polju, kjer so konkretni minusi?
Skoraj vsak proizvajalec ima TČ katere te bodo zadovoljile v vseh vprašanjih. Če navedem primer- Viessman.

Ne velja zastonj pregovor, da lahko en neumen postavi vprašanje, na katerega deset modrecev ne more odgovoriti.