PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri GEN Energija in cenejša elektrika?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Energijo plus, ki ponuja -45% na cene za prve štiri mesece? "
JA če se ne bo GEN I kaj zganil z akcijo, bo zgleda tole tudi ok varianta...Sicer potem zavezan 8 mesecev biti na tarifah, ki so dražje od rednih Gen I, ampak če pozimi dosti porabiš, si tiste 4 mesece v povprečju nekje 2 centa na kWh na boljšem. Jst računam da bomo jan- aprila sigurno skurili vsaj 4k kWh, kar bi pomenilo 80€ prihranka. Po 12ih mesecih pa skočiš nazaj na GEN I, ki ima večkrat ugodnosti le za nove odjemalce...
Dejansko tale akcija ni slaba..
Dejansko bi nas moralo čimveč oditi iz Genija, sedaj ko mislijo, da so nas pridobili za vse večne čase. Bi se morda hitro spet kakšna akcija za stare borce našla...
Kakšna akcija, zdaj pošiljajo pošto, da za 1€ mesečno več, dobim 100% elektriko iz sončnic.  Big Grin Rolleyes
Kaj to pomeni? Je opcijsko ali je racun od zdaj visji za ta evro?
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Opcija
 Bo pa najbrž to pri meni zadnji žebelj v krsto da se drugi števec prenesem drugam.
Sonce naj sveti vsak dan!
Ali pa da nas čimveč pošlje email o našem mnenju. Mogoče jih bo to streznilo..
Sem malo izračunal prihranek energije plus proti gen I.
Vzel sem porabo 1640kwh ( 1200kwh za tč v zimskih mesecih ter nekaj manj marca ter aprila ).

Čeprav bom do konca leta plačeval nekoliko več bom še vedno prihranil cca. 70€. Kar pa sploh ni majhna številka.

Ali kdo ve, ali lahko že zdaj decembra prestopim k drugemu čeprav sem septembra sklenil pogodbo z geni za akcijo tč. Ter kakšna je pogodbena kazen če prej odstopiš?

Edit:

Sem klical na genI. Nova akcija TČ je zunaj Big Grin
Njbrš pri veliki porabi tč v januar, februar, marec, april (jaz pričakujem cca 6000kwh porabe za prve 4 mesece) času bi znala biti Energija še vedno ugodnejša za 1 leto ter 45% za prve 4 mesece
(5.12.2020 ob 09:23)some1 Napisal: Sem malo izračunal prihranek energije plus proti gen I.
Vzel sem porabo 1640kwh ( 1200kwh za tč v zimskih mesecih ter nekaj manj marca ter aprila ).

Čeprav bom do konca leta plačeval nekoliko več bom še vedno prihranil cca. 70€. Kar pa sploh ni majhna številka.

Ali kdo ve, ali lahko že zdaj decembra prestopim k drugemu čeprav sem septembra sklenil pogodbo z geni za akcijo tč. Ter kakšna je pogodbena kazen če prej odstopiš?

Edit:

Sem klical na genI. Nova akcija TČ je zunaj Big Grin

Verjetno malo komentarje čitajo, pa jim prpa dela, čeprav zaradi forumašev ravno ne bodo propadli.

Glede na prejšnjo akcijo, ki nam je potekla konec oktobra, je višja tarifa nekaj višja, nižja enaka. Vsekakor bolj ugodno kot obstoječa standardna tarifa.
Ne vem kaj bluzijo? Tako ali tako je primarni vir vse električne energije, energija sonc, vključno z uranovim gorivom.

(5.12.2020 ob 11:50)yan1234 Napisal: Ne vem kaj bluzijo? Tako ali tako je primarni vir vse električne energije, energija sonc, vključno z uranovim gorivom.

Da bi pa kakšno pošteno akcijo skup spacali, to pa ne. Smile
https://www.pocenielektrika.si/za-dom/ce...%8Drpalke/

Toplotne črpalke se podaljšujejo v 2021

samo zanimivo, da jih drugi odjemalci električne energije, ki nimajo TČ, ne zanimajo,- Nas je večina zdaj že en mesec brez akcije na rednem ceniku. Prav tako, čeprav ni to tema, so nas plinaše tudi že pustili cel november brez akcije, tako da izgleda so se preveč "razvadili" in njihov slogan da so najugodnešji ne drži. Bo potrebno menjad dobavitelja, ker tako obnašanje od GENi glede na različne akcije drugih dobaviteljev nekako ni fer oz. je to slaba reklama za njih. Upam, da tudi drugi ugotovijo, da so sedaj, razen recimo akcije TČ, enih dražjih dobaviteljev.
Dokler imaš maso odjemalcev, ki si jo ravno z akcijami pridobil - zakaj bi zniževal ceno in si zbijal maržo? Najbrž so dosegli obseg, kjer se jim v tem trenutku zdi, da nima smisla zniževat cen. Kar pa ne pomeni, da ob morebitnem odlivu strank ne bodo reagirali.
Letos aprila sem iz gen i presaltal na elektro Maribor. Njihov prodajni agent mi je zagotovil, da lahko vsakemu, ki se veze, da bo vsaj eno leto njihova stranka, ponudi nizjo ceno za VT in MT, kot jo ima konkurenca, v mojem primeru Gen I. Zdaj placujem VT 0.05839€ in MT 0.03390€, se do konca marca 2021. V zacetku leta ga kontaktiram, mu posljem ponudbo od Gen I in, ce mi ponudi nizjo cena ostanem pri njih. Pa tud PSP je nizji kot pri Gen I. Ce koga zanima se naj javi zasebno, mu posljem kontakt od njihovega prodajnega agenta in se obrnite direktno nanj.
1 ... 205 206 207 208 209 ... 215 Pojdi na stran 
Iskanje po temi