Objave: 379
Teme: 153
Ocena:
1
29.11.2020 ob 17:40
(*Zadnja sprememba objave: 29.11.2020 ob 17:41 uporabnik zidarskiamater.)
Živjom, zanima me kaj je razlika med termostatsko glavo in navadno na radijatorjih? Sprasujem zato, ker imam brezžični termostat, ki mi uravnava temperaturo v stanovanju, kurim na pelete. Na kak način bi mi termostatska glava izboljšala gretje?
Objave: 1022
Teme: 0
Ocena:
7
Malce nenavadno vprašanje, kaj pa je zate navadna glava? Morda si imel v mislih termostatski in navaden ventil? Termostatski ventil zapira nastavljiva termostatska glava, ki pripira oz zapira pretok glede na nastavljeno vrednost in prostorske temperature. V osnovi je na tem ventilu samo plastično zapiralo s katerim lahko ročno zapiramo in odpiramo ventil, podobno kot pri klasičnem- navadnem radiatorskem ventilu, ko namestimo termostatsko glavo, pa to počne samodejno kot sem prej opisal.
V prostoru kjer se nahaja termostat za regulacijo temperature zraka naj bi bil termostatski ventil odprt do konca, drugače to ne bo delovalo optimalno. V ostalih prostorih pa lahko temperaturo s termostatskimi ventili samo omejimo pod to vrednost, ki jo narekuje referenčni prostor.
Objave: 379
Teme: 153
Ocena:
1
Ravno zato sprasujem. Termostat imam v dnevni sobi in, ko doseže željeno temperaturo, mi izklopi črpalko. Kopalnica je pa še zmeraj mrzla. A mi ne preostane nobena druga fora, kot da prestavim termostat v kopalnico?
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Lahko pa v dnevni radiator zapreš, ali termostat dvigni na 30
Sonce naj sveti vsak dan!
Objave: 1137
Teme: 20
Ocena:
0
povsod montiraj termostatske glave, sobni termostat pa naj služi samo kot časovni rele oziroma stikalna ura
Objave: 385
Teme: 2
Ocena:
5
A kdo ve zakaj so na termostatskih ventilih cifre od 0-5, namesto da bi bile napisane temperature.. npr 18 20 22 24 ?
Objave: 7905
Teme: 59
Ocena:
34
Ker je temperatura v sobi funkcija tako dobitkov, kot tudi izgub. Oziroma povedano drugače: ista temperatura v radiatorjih bo v stavbi z večjimi izgubami rezultirala v nižji sobni temperaturi kot v stavbi z nižjimi izgubami.