PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Izolacija vrtne hiške

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni

Zanima me kako bi izoliral stene vrtne hiške? Zunaj je narejena iz brun, notri pa bi jo obdelal z osb. Vmesnega prostora je 5 cm. Ali je boljse bruna/stiropor/osb ali bruna/kam.volna/parnoprepustna folija) osb. Občasno se bo hiška ogrevala zaradi " mini delavnice" s kaloriferjem. Tla bojo izolirana izotek/stirodur 4cm/osb in strop folija/10 cm steklene volne.

Lp Miha
Temu se po novem reče vrtna pisarna fyi. 

P. S. Kar boš dal je dobr
Kamena volna ne. Stiropor ali steklena. Obakrat zapora.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
(29.11.2020 ob 19:57)firefly Napisal: Kamena volna ne. Stiropor ali steklena. Obakrat zapora.

A steklena se ne bo posedala, glede na to da je v bali?

Hvala

Lp Miha
En podoben projekt v delu in možen odgovor na vprašanje (precej popularno pri američanih zadnje čase)
https://theonlinephotographer.typepad.co...am-ot.html
imaš stekleno ki je narejena za pokončno vgradnjo. Za predelne stene.
(29.11.2020 ob 22:12)firefly Napisal: imaš stekleno ki je narejena za pokončno vgradnjo. Za predelne stene.

Aha sem malo pregledal in vidim da to sedaj tudi obstaja. Me pa še zanima glede folij oz zapor, ker na to temo je malo morje mnenj:
Bruna/paroprepustna f./izolacija/PE folija/osb

Strop podobno, le namesto brun dile +lepenka?

Lp Miha
(30.11.2020 ob 15:15)Conejo Napisal:
(29.11.2020 ob 22:12)firefly Napisal: imaš stekleno ki je narejena za pokončno vgradnjo. Za predelne stene.

Aha sem malo pregledal in vidim da to sedaj tudi obstaja. Me pa še zanima glede folij oz zapor, ker na to temo je malo morje mnenj:

Lp Miha

Folije si prav postavil. Na stropu pa boš imel pač izolacijo zaprto med 2 parni zapori, kar ni ravno optimalno. Ampak verjetno se v lopi ne boš tuširal ali kuhal, tako da tudi proizveden vlage ne bo veliko. Pa ko greš ven iz lope, odpreš vrata na stežaj in gre itak vsa vlaga takoj ven.
(30.11.2020 ob 15:40)Energetik81 Napisal:
(30.11.2020 ob 15:15)Conejo Napisal:

Lp Miha

Folije si prav postavil. Na stropu pa boš imel pač izolacijo zaprto med 2 parni zapori, kar ni ravno optimalno. Ampak verjetno se v lopi ne boš tuširal ali kuhal, tako da tudi proizveden vlage ne bo veliko. Pa ko greš ven iz lope, odpreš vrata na stežaj in gre itak vsa vlaga takoj ven.

Hvala firefly ?
Ja? ja, tako naredi. Pa na zračenje po končanem projektu ne pozabi...
Iskanje po temi