PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Zunanje vrtne luči in vtičnice

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
imam 2 vprašanji.

1. na vrtu sem imela fontano od katere so po demontaži ostali kabli. Želim vgraditi novo luč in vtičnico za morebitno drugo priložnostno orodje.
Ali obstaja kakšno serijsko ohišje ki bi imelo vgrajeno pokončno luč in vtičnico. Morda ločeni elementi. Stikalna plošča s 5 varovalkami je v hiši. Električarski poznavalci na pomoč!

2. Ima vrtno lučko, ki ji je pregorela žarnica. 1 vijaka nikakor ne moremo odvijačiti. Tudi špricala sem z WD 40. Ali imate še kakšne skrite rešitve za odvijačenje sicer RF vijaka.
Če se ne more, pa me zanima ali me lahko usmerite na ponudnika podobnih luči, ki bi se vgradile na obstoječi betonski podstavek.

Hvala za vašo pomoč

Priložene datoteke Predogledne slike

Pod 1, npr. http://ledsvetloba.si/kolekcija/svetila/...erby=price ali kaj podobnega. Googel najde kar precej ponudnikov.

Pod 2, vijak je treba nekoliko potolči s kaldivom. Za odvijanje uporabi okasti ključ, ki mu lahko s kakšno železno cevjo povečaš navor. Pomaga tudi sunkovito odvijanje (ali ročno ali tako, da po drugem koncu ključa udariš s kakšnim težjim kladivom. Če nič ne pomaga je skrajna varianta fleksarca in sveder.
Pod 1. je že uporaben nasvet predhodnika, za odvitje vijakov - najbrž gre za vijake, ki držijo prednji obroč, tudi inox vijaki se "zapacajo" in bo težko odvit. Mogoče indukcijsko pogret in poskusiti odviti, če gre za vijake s križno zarezo in je verjetno že pobrana, potem ne ostane drugega kot povrtanje...
(28.11.2020 ob 18:10)mirator Napisal: Pod 1, npr. http://ledsvetloba.si/kolekcija/svetila/...erby=price ali kaj podobnega. Googel najde kar precej ponudnikov.

Pod 2, vijak je treba nekoliko potolči s kaldivom. Za odvijanje uporabi okasti ključ, ki mu lahko s kakšno železno cevjo povečaš navor. Pomaga tudi sunkovito odvijanje (ali ročno ali tako, da po drugem koncu ključa udariš s kakšnim težjim kladivom. Če nič ne pomaga je skrajna varianta fleksarca in sveder.
Hvala za link za mojo luč. Natančno nekaj takega imajo, kar sem imela v mislih.

Glede vijaka bo težko. Vijak je z križno in ravno glavo. Je v nivoju obroča in okasti ključ ga ne more zagrabiti. Nima matice. Bo moral kar sveder v glavo vijaka.

(28.11.2020 ob 23:28)markII Napisal: Pod 1. je že uporaben nasvet predhodnika, za odvitje vijakov - najbrž gre za vijake, ki držijo prednji obroč, tudi inox vijaki se "zapacajo" in bo težko odvit. Mogoče indukcijsko pogret in poskusiti odviti,  če gre za vijake s križno zarezo in je verjetno že pobrana, potem ne ostane drugega kot povrtanje...

Hvala za nasvet tudi vam. Več ljudi več ve. Pravilno sklepate. Vijak ima križno zarezo. Sliko s zgornje starni sem zalepila. Vsebovana je v mojem odgovoru vašemu predhodniku.
Luč je iz leta 2008. Do sedaj ni bilo težav. Enkrat pa vrag poseže vmes.
lep pozdrav!

Priložene datoteke Predogledne slike

Takle križni vijak bi se mogoče dal odviti tudi z točkalom in kladivom. Če ne bo šlo pa kot so že svetovali z svedrom.
Jaz sem opisal način za odvijanje zarjavelega vijaka na sliki, ki je priložena 1. postu. Rešitev za vijake na drugi sliki je seveda drugačna, sta pa jo opisala predhodnika.
(5.12.2020 ob 10:40)mirator Napisal: Jaz sem opisal način za odvijanje zarjavelega vijaka na sliki, ki je priložena 1. postu. Rešitev za vijake na drugi sliki je seveda drugačna, sta pa jo opisala predhodnika.

Glava vijaka še dobro izgleda, da ne bi smelo biti! 

Takole predlagam:

1. Okrogli prebijač z malenkost manjšim premerom, kot je glava vijaka, previdno nastaviti na glavo vijaka in s pol  kg-skim  kladivom odločno in previdno dvakrat udariti po glavi, da rostfrei vijak v silumin ohišju popusti. Paziti, da robovi za izvijac ostanejo ostri in neoguljeni.
2. Poiskati ravno tak izvijač, ki ustrza glavi, kajti krneki izvijač poškoduje robove do te mero, da lahko le še sveder in kup nevšečnosti reši zaplet!
Hvala za vašo pomoč vsem. 
Rezultat je ta, da sem naročila in ne dobila modela nadomestnega reflektorja.

Naročila sem blagovno znamko  DEKO LIGHT, dobila pa SLV.

Ali morda veste ali sta blagovni znamki in njihovi proizvodi primerljivi po kvaliteti. 
Odpošiljatelj LED SVETLOBA me prepričuje, da sta in da mojega modela reflektorja QUICK GU  IP 65 nimajo. Čeprav je ob naročilu bil in je citiran tudi na priloženem računu, ki je prispel z lučmi.
Naročila sem tudi stebriček z lučjo.

Res prosim še za to vašo informacijo.

Hvala in lep pozdrav!
Iskanje po temi