(22.11.2020 ob 07:45)Hanzi Napisal: Streha bo skoraj "polna" elektrarne.
Poleg tega ne upam samo na kapne letve (meter ali dva) obesiti težo snega, ker sem videl kako zna sneg ruvat letve če je prevelika obremenitev na določeno letev. Res da je bila tam bolj strma streha. Ampak kljub vsemu...ne upam cca 6 dolžinskih m snega na elektrarni "obesiti" na nekaj vrst snegobranov v kapu.
Aha , se pravi nisi še postavil SE, a projekt, postavitev panelov imaš že narejen.
No ,da bi sneg ruval špirovce ,mislim da ni bojazni , pa tudi sneg se od snegobranov nazaj po strehi lepo porazdeli
Napisal da ruje letve, spirovca zagotovo ne
Če samo spodaj ne bo SE, potem bo samo spodaj držalo sneg cele.elektrarne nad samo (vseh cca 8m ) pogliha tiste snegolove ko keks ob pravem snegu.
Takrat le zgleda na terenu. Na drugi strani je nadstrešnica se pol metra bolj ven.
Razmišljam da bi dal še na nadtrezlsnico eno vrsto panelov, precej pokonci ki bi delovali kot sanka za sneg. Če jih ne bi razbil....
Razmišljam pa tudi da bi nekako spirovce podaljšal. Najraje z nekim alu ali cinkanim profilom v višini letve za zračni kanal. Odstranil letvo ali pa zraven nje nasravfal profil in ga podaljšal cez žleb. Čeprav se bojim da je žleb previsok in se bo profil v žleb zaletel. J eba. Potem pa iz strani spirovca.....
22.11.2020 ob 22:58 (*Zadnja sprememba objave: 22.11.2020 ob 23:08 uporabnik MAGS.)
(22.11.2020 ob 22:36)Hanzi Napisal: Razmišljam pa tudi da bi nekako spirovce podaljšal. Najraje z nekim alu ali cinkanim profilom v višini letve za zračni kanal. Odstranil letvo ali pa zraven nje nasravfal profil in ga podaljšal cez žleb. Čeprav se bojim da je žleb previsok in se bo profil v žleb zaletel. J eba. Potem pa iz strani spirovca.....
Jaz bi streho na hiši pustil na miru tako kot je , bi pa nad nastrešek postavil streho.
Napravil bi kovinsko konstrukcijo, ,zgornji del bi privijačil na steno pod okenskim policam, spodnji -odkapni del bi pa postavil na stebre tik ob nastrešek, kritina bi(ker je nadstrešek kovinski) bila lahko tudi trapezna pločevina z vsaj 3-5 cm trde izolacije ,v barvi ki ti ustreza , konstrukcijo cinkaš in prašnato barvaš,- vsaj stebre.
Samo predlog ,kolikor se da videt -razbrat iz fotke
Na nekih 15cm fasade bo smotano vijacit konstrukcijo.
Po zunanjem delu nadstrešnice ne bi postavljal se enega stebra.
Jaz bi najraje sesravfal trikot okvirje, jih preko kritine sravfal v profile pod kritino in na te trikot okvirje potem dal neko prečno povezavo "letve" in trapezno pločevino.
Ker poseganje v zgornjo streho tudi meni ne diši. Tudi zaradi samega dostopa pod nivojem žleba. A je sploh možno zmontirali konzolni oder na spirovce sedaj? Z mehanizacijo (dvižno košaro) pa ne prideš zraven ker je spodaj travnik v naklonu.
23.11.2020 ob 14:08 (*Zadnja sprememba objave: 23.11.2020 ob 14:10 uporabnik MAGS.)
(22.11.2020 ob 23:39)Hanzi Napisal: Na nekih 15cm fasade bo smotano vijacit konstrukcijo.
Po zunanjem delu nadstrešnice ne bi postavljal se enega stebra.
Jaz bi najraje sesravfal trikot okvirje, jih preko kritine sravfal v profile pod kritino in na te trikot okvirje potem dal neko prečno povezavo "letve" in trapezno pločevino.
Ker poseganje v zgornjo streho tudi meni ne diši. Tudi zaradi samega dostopa pod nivojem žleba. A je sploh možno zmontirali konzolni oder na spirovce sedaj? Z mehanizacijo (dvižno košaro) pa ne prideš zraven ker je spodaj travnik v naklonu.
.
Ja ,s to trikot konstrukcijo se da kar elegantno rešit zadevo , jaz sem pač dal idejo glede na videno iz fotke ,tudi skonc lepo zapreš z pločevino ,da se naredit lično
Nikakor pa naklon nebi pokrival z paneli ,pa tudi za panele ki jih ne daš na streho hiše je 22% DDV
Imam občutek, da bo tudi ta dolgi žleb trpel, če bo direkt preko njega sneg zgrmel na tla? Težko, da je toliko odmaknjen pod kap, da ga to ne bi nič prizadelo.
(23.11.2020 ob 15:49)Hanzi Napisal: Daj nehi no, to je najnovejša stavba pri hiši, se niti najstnica ni, veš kdaj bo šele odplačana
Pozdravljeni.
Zadevo rešiš z linijskim snegolovom ter vmesnimi snegolovi med samimi paneli. Snegolovi med paneli se montirajo v času montaže SE. Povprašaj svojega izvajalca SE kako je narejeno s tem.
23.11.2020 ob 17:56 (*Zadnja sprememba objave: 23.11.2020 ob 18:02 uporabnik Hanzi.)
Ima to rešitev monter. S tem se lahko se za kak dodatni mesec pozimi poslovim od proizvodnje energije. Raje dam Jurja za trikot spodaj, kot Jurja za snegolove na elektrarni, kateri mi bodo lahko vsako leto lahko za 200€ pobrali elektrike (34kw SE)
Suncontract ni kompatibilen s samooskrbo. Če bi bil, bi bil naveden med tistimi 8. možnostmi. Torej imaš izbiro le ali eden od 8 ali sončna pogodba.
Katerega izbrati je načeloma vseeno. Če pričakuješ, da boš več porabil, kot proizvedel potem pač izbereš tistega, kateri ima najcenejšo kWh. Če pa pričakuješ viške pa vprašaš, kaj ti kdo za to ponuja zanje. Viški se namreč ne predajo brezplačno dobavitelju ampak je to stvar pogodbe. Ne pričakuj omembe vrednih zneskov a če ti uspe zmanjšati tistih 13+€ vsak mesec za kašen € je to boljše kot nič.
(25.11.2020 ob 15:48)bozgom Napisal: Suncontract ni kompatibilen s samooskrbo. Če bi bil, bi bil naveden med tistimi 8. možnostmi. Torej imaš izbiro le ali eden od 8 ali sončna pogodba.
Katerega izbrati je načeloma vseeno. Če pričakuješ, da boš več porabil, kot proizvedel potem pač izbereš tistega, kateri ima najcenejšo kWh. Če pa pričakuješ viške pa vprašaš, kaj ti kdo za to ponuja zanje. Viški se namreč ne predajo brezplačno dobavitelju ampak je to stvar pogodbe. Ne pričakuj omembe vrednih zneskov a če ti uspe zmanjšati tistih 13+€ vsak mesec za kašen € je to boljše kot nič.
Suncontract je bil naveden pri pridelavi viška elektrike. Se sploh nam malim gospodinskim odjemalcem splača tole imeti? Tam tam bom z pridelavo in porabo, torej se mi to ne splača imeti. Mogoče bo plus mogoče malo minus.
Imajo kaksni ponudniki kaksne "bomboncke", če lahko temu tako rečem v smislu kaksnih aplikacij za telefone, bonov, prenosov viška v drugo leto, itd... ali pa so samo zaradi cene napisani?
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.