PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Sončne elektrarne za samooskrbo-dejanske izkušnje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(17.11.2020 ob 00:06)MAGS Napisal: Plačuješ  dve postavki in sicer ,obračunska moč in prispevek za SPTE in OVE  za moč varovalk 3x 20A znese 13,80 eur z DDV-jem
Hvala, sem upal da se prispevka za spte in ove znebiš, bo se kar 200 evrov položnica.

Priložene datoteke Predogledne slike

Sonce naj sveti vsak dan!
Opa, to pa je mesecna poraba. Mas v vsaki sobi svoj eloblok al kako? Malo (pa ne dosti) vec porabi nasa TC v enmu letu, pa je ze stara, nic kaj moderna teta med crpalkami Smile Ne resno, to pa je poraba.
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
(16.11.2020 ob 18:56)bozgom Napisal:
(16.11.2020 ob 15:17)first1 Napisal: "Pa tudi če gre kaj k vragu, popravila niso draga, npr nov razsmernik 1000 - 1500 eur...če bi le bilo pri TČ vse tako..."

Huh ko bi le bila popravila pri TČ le 1500€ praviš?!?? Kolikor lahko tu gor prebereš, pri TČ nagaja kak senzor ali pa po mnogih letih gredo npr ležaji ventilatorja,  mogoče kak izmenjevalec, bolj redko kompresor.  Za 1500€ že skoraj komplet ganz novo TČ dobiš, če še kako subvencijo pokasiraš - npr:  https://www.bolha.com/?ctl=search_ads&ke...sort=cheap

Če že imaš TČ boš za nakup nove TČ malce težko dobil subvencijo. Seveda, lahko pa daš vlogo, če želiš.

Pri SE je pač tako, da je najdražji inverter. Lahko pa nekaj doplačaš (okrog 500 € se mi zdi) in imaš garancijo 25 let. Torej vržeš stran 500 € ali pač prihraniš 1000 €. Je pa tudi velika verjetnost, da bo čez 15 let, kot je osnovna garancija inveretrja tudi cena le teh padla in bo  cena novega manj kot danes.

PS tudi pri SE redko crkne inverter. Prej komunikacijska kartica ali pač kaj na strehi. Tak da je stvar povsem primerljiva s TČ, pa ljudje tam niso tako bojazljivi.
Ja teh 500 pa do 1000 EUR EUR je tudi možnost... podaljšanje garancije - vsaj pri Solar edge do 25 let. Vendar kot praviš... za ta denar skorajda dobiš nov inverter in si ponovno na 12 letih. Osebno mi je tudi izpadla komunikacijska kartica (indirektni udar strele - skurlo tudi switch). Novo kartico pa sem dobil celo brez koriščenja zavarovalne police. Je pa tako, da sem pri SE bolj "ziher" ker sam sistem vsebuje krepko manj gibajočih delov... in le ti se navadno bolj trošijo, obrabljajo skozi leta, kar je povsem razumljivo. sicer pa imam tudi sam TČ... montirana par mesecev pred SE in čez leta bom lahko več povedal kaj in kakao Wink. Za enkrat  pa je to bila, po osebnem mišljenju top investicija... Za dobrih 14.000 EUR kolikor sem vse skupaj investiral (neto subvencionirana cena) imam vsaj zaenkrat pokrito vse in še več...  za strošek - 10 letni, ki sem ga prej namenjal kurilnemu olju, el. energiji... pa da dela z drvmi niti ne omenjam...
Točno to sem v enem izmed zadnjih postov pisal. Garancija je dolga, pa tudi če po garanciji kaj "umre" si itak prihranimo kaj denarja med garancijsko dobo.

Pri meni spet vse stoji, fizična dela so se zaustavila zaradi protikoronskih ukrepov, do konec novembra. Upam, da se niso soglasja zaustavila, ker potem letos res nič ne bo iz tega. Soglasje pa je hvalabogu že v obdelavi. Sicer pa se mi nekako tako izide, ker je montaža STČ in EP pridvidena tudi januarja. Tako da zaenkrat še čakamo.
wilson34, kdaj pa si vložil vlogo za soglasje in kako veš da je v obdelavi. Jaz oz. moj izvajalec, ki bo postavljal elektrano jo je vložil dne 20. avgusta, in torej po treh mesecih še ni nič. Saj ni panike, samo tri mesece je že konkreten čas za izdajo, in tudi če bo izdano decembra, upam, da mi bo izvajalec postavil če bo mogoče SE tam v januarju ali februarju, saj kot pišete, je dobro, če začneš z netmeteringom vsaj v marcu in sta januar in februar tako "boga" s proizvodnjo.
(17.11.2020 ob 15:29)laguna1 Napisal: wilson34, kdaj pa si vložil vlogo za soglasje in kako veš da je v obdelavi. Jaz oz. moj izvajalec, ki bo postavljal elektrano jo je vložil dne 20. avgusta, in torej po treh mesecih še ni nič. Saj ni panike, samo tri mesece je že konkreten čas za izdajo, in tudi če bo izdano decembra, upam, da mi bo izvajalec postavil če bo mogoče SE tam v januarju ali februarju, saj kot pišete, je dobro, če začneš z netmeteringom vsaj v marcu in sta januar in februar tako  "boga" s proizvodnjo.

Sredina julija.
(17.11.2020 ob 15:34)wilson34 Napisal:
(17.11.2020 ob 15:29)laguna1 Napisal: wilson34, kdaj pa si vložil vlogo za soglasje in kako veš da je v obdelavi. Jaz oz. moj izvajalec, ki bo postavljal elektrano jo je vložil dne 20. avgusta, in torej po treh mesecih še ni nič. Saj ni panike, samo tri mesece je že konkreten čas za izdajo, in tudi če bo izdano decembra, upam, da mi bo izvajalec postavil če bo mogoče SE tam v januarju ali februarju, saj kot pišete, je dobro, če začneš z netmeteringom vsaj v marcu in sta januar in februar tako  "boga" s proizvodnjo.

Sredina julija.

hm.. tak ka še tudi nisi dobil.. hm.. štiri mesece... koliko pa povprečno si vzamejo čas za to soglasje?  hm..
Začetek maja začeli s papirji ,konec avgusta že priklop.zses.
(17.11.2020 ob 08:52)Poldee Napisal: Opa, to pa je mesecna poraba. Mas v vsaki sobi svoj eloblok al kako? Malo (pa ne dosti) vec porabi nasa TC v enmu letu, pa je ze stara, nic kaj moderna teta med crpalkami Smile Ne resno, to pa je poraba.

Mogoče imam samo "rastlinjak" v hiši, pa sem toliko pošten da gre preko in ne mimo števca. Wink
Drugač je položnica od "delodajalca" Wink
Sonce naj sveti vsak dan!
A kdaj ne morete osveževati podatkov v aplikaciji mySolarEdge? Zadnje stanje mi kaže za 2 uri nazaj, niti ne sveti modra lučka na razsmerniku..
(18.11.2020 ob 11:28)xgeorgex Napisal: A kdaj ne morete osveževati podatkov v aplikaciji mySolarEdge? Zadnje stanje mi kaže za 2 uri nazaj, niti ne sveti modra lučka na razsmerniku..

Modra lučka na razsmerniku ponazarja internetno povezavo, če ti ne sveti nimaš povezave, resetiraj modem, če ne bo šlo -še enkrat  postopek vzpostavitve  z razsmernikom .
(18.11.2020 ob 12:03)MAGS Napisal:
(18.11.2020 ob 11:28)xgeorgex Napisal: A kdaj ne morete osveževati podatkov v aplikaciji mySolarEdge? Zadnje stanje mi kaže za 2 uri nazaj, niti ne sveti modra lučka na razsmerniku..

Modra lučka na razsmerniku ponazarja internetno povezavo, če ti ne sveti nimaš povezave, resetiraj modem, če ne bo šlo -še enkrat  postopek vzpostavitve  z razsmernikom .

Vem kaj ponazarja modra lučka, zato sem jo tudi omenil.. Tudi če resetiram modem je isto.. Povezava z razsmernikom je preko kabla.. To se mi je v pol meseca zgodilo že 3x.. Traja cca pol dneva pol pa začne delat in tudi pokaže delovanje SE za nazaj..
(18.11.2020 ob 12:23)xgeorgex Napisal:
(18.11.2020 ob 12:03)MAGS Napisal:

Vem kaj ponazarja modra lučka, zato sem jo tudi omenil.. Tudi če resetiram modem je isto.. Povezava z razsmernikom je preko kabla.. To se mi je v pol meseca zgodilo že 3x.. Traja cca pol dneva pol pa začne delat in tudi pokaže delovanje SE za nazaj..

Tudi meni se je enkrat to zgodilo ,pa sem še enrat šel  čez postopek nastavitve razsmernika, preveri kolk imaš posodobljeno aplikacijo.
Ali pa kontaktiraj  operaterja ,oziroma izvajalca.
Danes tudi meni ne posodablja stanja, kaže za uro ali dve nazaj
Verjetno imate SE prvo leto nameščeno, da gledate pridelavo  Big Grin...sčasoma niti aplikacijo ne boste vedeli kje je nameščena..tako je pri vseh teh stvareh. 

A opcija je, da sistem zazna, če kateri od panelov odleti ali pa dela konkretno manj od vseh ostalih tekom dneva/tedna? al moraš po pridelavi videti kaj dogaja kateremu panelu? Če tega ni, si dejansko suženj aplikaciji.
1 ... 228 229 230 231 232 ... 677 Pojdi na stran 
Iskanje po temi