Včeraj in danes res lepa dneva za sončnice. Moja 10,8 kW je včeraj dala več 42, danes pa več kot 43.
Drugače pa enoletno spremljanje in računanje kaže povprečje 38kWh dnevno.
Oktober je bil 20% slabši kot lanski. Upam, da november popravi lansko slabo stanje.
Letošnji dosedanji izplen je 13.000 kWh. Zadovoljen sem.
(7.11.2020 ob 22:43)vrzislo Napisal: Včeraj in danes res lepa dneva za sončnice. Moja 10,8 kW je včeraj dala več 42, danes pa več kot 43.
Drugače pa enoletno spremljanje in računanje kaže povprečje 38kWh dnevno.
Oktober je bil 20% slabši kot lanski. Upam, da november popravi lansko slabo stanje.
Letošnji dosedanji izplen je 13.000 kWh. Zadovoljen sem.
Ne verjamem tvojim podatkom.Če si toliko moža prilepi slike grafov dnevne in letne.
Za moža sem dovolj velik, ne znam pa lepit slik. Mogoče jutri s sinovo pomočjo. Elektrarne nimam na netu. Pogosto pa stanje primerjam z Jakšič iz Kočevja ki pa je dosegljiva na povezavi. Podobni donosi. Jutri prilepim moje.
8.11.2020 ob 08:03 (*Zadnja sprememba objave: 8.11.2020 ob 08:39 uporabnik xgeorgex.)
vrzislo, jst tudi upam na tako lep letni izplen. Štartala oktobra 2020, 11kW. Oba sončna dneva po 40kWh.
Za panele si pa predstavljam tko da, če škripne 20 let star ga moraš zamenjati sam, ker ni več v garanciji. Če pa v isti dobi pade izkoristek na 50%, uveljavljaš garancijo. Mnenja?
Po mojem je tudi tako glede garancije, je pa moja 14,85 kwp letos pridelala 16610 kw do danes. Je pa obrnjena na zahod tako da tudi manj optimalne lege niso tako slabe.
(7.11.2020 ob 22:01)jan45 Napisal: 12.10.zagnana 11.2 kw. Geni. Vse korektno, z malo zaostanka. Baje se pri elektro Maribor najbolj vleče. Edino, niso mi znali povedati, kako je z paneli, ki bi morali dati od sebe po 25 letih 85%,je pa garancija 15 let. Kaj če crkne star 20 let?
Uporabniki 11kw.koliko je bilo pri vas pridelano včeraj in danes.Lepi dnevi. Mogoče malo za primerjavo...
Zagnana zadnjega avgusta, nekajkrat septembra čez 40 kW na dan, zadnji dnevi malo pod 33 dnevno.
Moč 6.1 kW.
(8.11.2020 ob 10:58)vrzislo Napisal: Imam pridružene bolezni. Laganje ni med njimi. Sem se naucil prilepiti sliko. Napredek!
Še slika letošnjega grafa.
Super proizvodnja, naša je 14 kw, pa je naredila le 46 kw včeraj, AZ 180.
Naša SE malo manj super. Obrnjena streha proti jugozahodu, na zahodni strani pa še sosedova gmajna.
Julija je bila dnevna proizvodnja do 53 kwh, v zadnjih dneh med 28 in 29 kwh.
SE moči 8.9 kw.
Za delavnico, hišo in avto, bo dovolj. Ogrevanje imam na drva.
Morda, bo spet nekdo komentiral, da ni res ampak je dejstvo. Naša SE 9,6 kWp v letošnjem letu - do danes 12.2 MWh (en mesec zaradi izpada komikacijskega modula ocenjen po primerljivi SE na solar edge) Zelo zadovoljen z izkoristkom. 36 panelov orientacija - azimut = 185, pa še nekaj malega izgubim na račun dimnika. Po števcu el. energije 2.8.0 koda oddanih v omrežeje (do včeraj) 9.852 MWh. Mi pa ostaja višek - za zadnjih 50 dni leta kar 4,8 MWh (TČ greje že od 26.9 dalje).
Sedaj pa vprašanje, ima morda kdo izkušnje s Sonce energija oziroma suncontract platformo glede prenosov viškov na drugo gospodinjstvo oziroma v naslednje leto. Do sedaj sem namreč na E3 kjer o nekih ugodnostih sploh ni govora. Vem da naj bi Petrol viške subvencioniral s 40 EUR, to je pa tudi vse. Vseakor bo potrebno zamenjati dobavitelja... počasi pa verjetno kupiti EV.
Ne moreš imeti samooskrbe in prodajati elektriko. Če pa izstopiš iz samooskrbe boš pa elektriko prodajal po npr. 0,04 € in jo kupoval po npr. 0,11 €. Pa še davčne boš moral vlagati.
Lahko pa narediš skupinsko samooskrbo z nekom, kateri je priključen na isto trafo postajo kot ti. Uradno bosta do dobavitelja oba kot da bi imel vsak svojo SE. Kaj se pa potem zmenita vidva, je pa vajin problem. Se pa seveda morajo vsi dohodki prijaviti za dohodnino.
(9.11.2020 ob 13:57)bozgom Napisal: Ne moreš imeti samooskrbe in prodajati elektriko. Če pa izstopiš iz samooskrbe boš pa elektriko prodajal po npr. 0,04 € in jo kupoval po npr. 0,11 €. Pa še davčne boš moral vlagati.
Lahko pa narediš skupinsko samooskrbo z nekom, kateri je priključen na isto trafo postajo kot ti. Uradno bosta do dobavitelja oba kot da bi imel vsak svojo SE. Kaj se pa potem zmenita vidva, je pa vajin problem. Se pa seveda morajo vsi dohodki prijaviti za dohodnino.
To mi je povsem jasno... samooskrba je samooskrba in ni komercialna dejavnost, s katero pa sploh nočem imeti opravka. Gre se le zato, da bi morebitne viške raje "šenkal" nekomu, ki ga poznam (npr brat je sosed), kot pa elektro distributerju.
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.