PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Sončne elektrarne za samooskrbo-dejanske izkušnje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Imaš solaredge app.
Če imaš solaredge.sicer vprašaj tvojega monterja SE

Imaš solaredge app.
Če imaš solaredge.sicer vprašaj tvojega monterja SE
Sonce naj sveti vsak dan!
(2.11.2020 ob 21:47)wilson34 Napisal: A se da kako to stanje oddajanja in prejemanja energije iz SE nastaviti na telefon oz kam v hiso? Namreč moj števec je na sosedovi strani in moram vedno k njim prečekirat številke.

Meni deluje na telefonu aplikacija Moj elektro. Na računalniku pa ista stvar na naslovu mojelektro.si
Aplikacija moj elektro ne deluje po zagonu elektrarne. Vsaj stricu ne deluje. Meni je se niso montirali, čakam še na soglasje. Zato sprašujem če je kakšna alternativa.
(3.11.2020 ob 10:23)wilson34 Napisal: Aplikacija moj elektro ne deluje po zagonu elektrarne. Vsaj stricu ne deluje. Meni je se niso montirali, čakam še na soglasje. Zato sprašujem če je kakšna alternativa.

Kako dolgo že čakaš na soglasje, jaz ćakam od 20. avgusta pa še nič.
(3.11.2020 ob 10:23)wilson34 Napisal: Aplikacija moj elektro ne deluje po zagonu elektrarne. Vsaj stricu ne deluje. Meni je se niso montirali, čakam še na soglasje. Zato sprašujem če je kakšna alternativa.

Alternativa seveda obstaja- dodatni števec in programska oprema- tam 300+€.

Aplikacija deluje tudi za samooskrbo. Sem pridobil sliko
Dva meseca in pol sem jaz čakal na soglasje, nato še mesec na montažo in zagon.

(3.11.2020 ob 20:51)bozgom Napisal:

Alternativa seveda obstaja- dodatni števec in programska oprema- tam 300+€.

Aplikacija deluje tudi za samooskrbo. Sem pridobil sliko

Ta dodatni števec pride ob montaži SE 100€, če ga dokupiš naknadno naj bi bla cena ki jo je podal bozgom...
Vsi, ki že imate Sončno elektrarno oz. ste zahtevali ponudbe pri različnih ponudnikih...
zanima me kateri so se izkazali da dobis najvec za x (ceno)

Radi bi postavili 11kw. Pa me zanimajo cene od do, pa na kaj vse biti pazljiv pri ponudbi

Hvala.

P.S. Se opravičujem če kje odgovor že obstaja
10.2kW....bi z odšteto subvencijo prišla nekaj čez 9k €...

8kw...bi z odšteto subvencijo prišla nekaj čez 9k€ - drug ponudnik

11kW...bi z odšteto subvencijo prišla 11.8k€...tretji ponudnik

takšne so razlike.
Avto s 100 kW stane..., avto s 80 kW stane...
To nam pove bore malo o tem, kašen avto je. Verjetno je 100 kW Dacija cenejša od 80 kW Audija. Je pa razlika tudi pri  sami 100 kW Daciji. Torej, gola cena ne pove nič, če se ne ve kakšna oprema je vgrajena. 
Ker je investicija v SE za 30+let je potrebno pogledati, kako pada moč panelom z leti- koliko bodo dajali od sebe čez 25 ali 35 let. Pomembna je garancija ali je to 10 ali 15 ali 35 let. Mnogi proizvajalci "boljših" priznavajo garancijo le, če so  panele vgradili  pooblaščeni monterji.  Potem je treba gledati na izvajalca- ali je to firma, katera bo na trgu prisotna še čez 15...20 let, da bom preko nje uveljavljal morebitne garancije, kakšno podporo mi bodo nudili po postavitvi in pri vzdrževanju... 
Tak da- poceni ni vedno najceneje in drago ni vedno najdražje.
Vsi, ki že imate Sončno elektrarno oz. ste zahtevali ponudbe pri različnih ponudnikih...

Radi bi postavili 11kw. Pa me zanimajo cene od do, pa na kaj vse biti pazljiv pri ponudbi

Hvala.

(4.11.2020 ob 10:47)ivo1988 Napisal: Vsi, ki že imate Sončno elektrarno oz. ste zahtevali ponudbe pri različnih ponudnikih...

Hvala.

Ponudb kar nekaj zbranih, razlike pa tudi precejšnje (30 %). Tudi med povsem enakovrednimi ponudbami. Sam sem poleg cene preverjal še finančne podatke zavezancev na AJPES-u, reference... Je že tako, da nekomu, ki ima v celem letu prijavljenih 15.000 EUR prihodkov ne bi ravno zaupal elektrarne, v kolikor ga ne bi dejansko poznal. Vsaj zaenkrat s SE zadovoljen (vmes mi je sicer strela "skurla" komunikacijski modul na inverterju, ki pa ga je izvajalec zamenjal kar kod garancijski zahtevek). Sam imam 9,6 kWp - jutri bo eno leto in pridelanih imam cca 11,5 MWh. Sicer pa glede na izkušnjo z menjavo komunikacijskega modula je v primeru solar edge-a trajalo kar nekaj časa (dober mesec - resda sredi letnih dopustov) da so poslali nov modul, ki ga morajo oni sprogramirat. V takšnem primeru ti niti pogodba o vzdrževanju ne pomaga kaj preveč... ker morajo nekatere zadeve enostavno iti preko solar edge. Morda pa so drugi ponudniki razsmernikov odzivnejši ???
(3.11.2020 ob 20:12)laguna1 Napisal:

Kako dolgo že čakaš na soglasje, jaz ćakam od 20. avgusta pa še nič.

Jaz od 20 julija.

(4.11.2020 ob 12:34)ivo1988 Napisal: Vsi, ki že imate Sončno elektrarno oz. ste zahtevali ponudbe pri različnih ponudnikih...

Hvala.

Racunaj nekako takole, da brez montaže je 1kw 1000€. Z montažo in zagonom ter vse kar spada zraven pa torej več, vendar ne preko 1000€ več. To govorim za ceno z že vrnjeno subvencijo. Jaz sem še dobil promocijski popust, zastonj vzdrževanje, nek popust od drugih uporabnikov elektrarn,... Dosti je vsega, največ pa je vazno tole, da imaš garancijo do pokritih stroškov elektrike v določenih letih. Po izračunih meni kaže pokritost stroškov v 9 letih, koliko pa bo to v praksi, pa bomo videli. Garancije pa imam 15 let na module in pa 25let na 85% izhodne moči modulov. Pa tudi če kateri modul crkne po 15 letih, kupim novega, se mi teh 300€ pa še vrnjena subvencija (ce bo še potem upoštevana) ne bo kaj dosti poznalo v denarnici. Smile
(4.11.2020 ob 12:34)ivo1988 Napisal: Vsi, ki že imate Sončno elektrarno oz. ste zahtevali ponudbe pri različnih ponudnikih...

Hvala.

Ti glej na to, kaj vse bo zajeto. Bo zajet novi elektro števec, imaš pravo omarico ali mora bit nova, bo zajet števec trenutne porabe hiše (to imajo nekateri, da vidiš porabo hiše v vsakem trenutku), da bo všteta ozemljitev elektrarne (2 sondi v zemljo zraven hiše ali na sosedovem)...
Če imaš na ključ, naj bo na ključ, pomeni všteto čisto vse. Glej tudi na dolžino garancije panelov in razsmernika in tudi na kvaliteto panelov. Če imaš premalo prostora, morajo biti močnejši (npr. 350 kw, dražji) če imaš dovolj prostora, pa so lahko šibkejši, ki so tudi malo cenejši.

Potem pa primerjaj ponudbe.
12.10.zagnana 11.2 kw. Geni. Vse korektno, z malo zaostanka. Baje se pri elektro Maribor najbolj vleče. Edino, niso mi znali povedati, kako je z paneli, ki bi morali dati od sebe po 25 letih 85%,je pa garancija 15 let. Kaj če crkne star 20 let?
Uporabniki 11kw.koliko je bilo pri vas pridelano včeraj in danes.Lepi dnevi. Mogoče malo za primerjavo...
(7.11.2020 ob 22:01)jan45 Napisal: 12.10.zagnana 11.2 kw. Geni. Vse korektno, z malo zaostanka. Baje se pri elektro Maribor najbolj vleče. Edino, niso mi znali povedati, kako je z paneli, ki bi morali dati od sebe po 25 letih 85%,je pa garancija 15 let. Kaj če crkne star 20 let?
Uporabniki 11kw.koliko je bilo pri vas pridelano včeraj in danes.Lepi dnevi. Mogoče malo za primerjavo...

Te dni če je sonce mi dela okol 30KW,do sedaj ,pa od24 aprila mi je naredila 8500KW,je pa moči 11,15KW ,uzel prek gen-ija,enodnevni maximum pa je75KW
L,p,
1 ... 224 225 226 227 228 ... 677 Pojdi na stran 
Iskanje po temi