Pozdravljeni. Prosim za pomoč, ker ne vem več kaj naj.
Dejansko stanje:
- centralni sistem (nastavil sem na 1,5 bar) + ogrevanje treh etaž
- peč - drva - centrometal klacična 25 kw + varnostni ventil 3 bar (na njej ni nobenega manometra) + ekspan. posoda 35 l
- zalogovnik 1000 l (neto 900l) + 2 eksp. posodi (2*50l)
- radiatorjev cca. 20
- vse eksp.posode napolnjene pri prazni (seveda hladni) centrali na 1,5 bar, delujoče, iz njih ne izteka voda.
Težava:
- nihanje tlaka (hladen sistem ima 1,5 bar, vroč z lahkoto doseže 2,4-2,6 bar)
- izpuščanje var.ventila na peči pri 2,4 bar v sistemu
- zjutraj je v sistemu le še 0,6 (+/- 0,2 bar)
Opažanje:
vse ekspanzijske posode, so pri hladnem polnjenju 1,5 bar v njih (torej v eks.posodah) pri obratovanju centralne povsem hladne, tudi tisa pri peči. Čudno mi je, zakaj ni vsaj cev vroča, ki gre do eksp.posode. Sedaj sem v delujočem (vročem) sistemu spustil iz vseh eksp.posod malo zraka, tako, da so sedaj v vročem stanju tudi one dejansko tople, v njih je pa še vedno 1,5 bara.
Kaj mi svetujete? odgovore mi lahko pošljete tudi na mail: tilen91@gmail.com, če ne želite tu odgovarjati. Če je kdo centralist pa dobrodošel, z veseljem plačam, samo kaj ko se nobenemu ne da za tako malenkost hoditi
Pozdravljeni. Prosim za pomoč, ker ne vem več kaj naj.
Dejansko stanje:
- centralni sistem (nastavil sem na 1,5 bar) + ogrevanje treh etaž
- peč - drva - centrometal klacična 25 kw + varnostni ventil 3 bar (na njej ni nobenega manometra) + ekspan. posoda 35 l
- zalogovnik 1000 l (neto 900l) + 2 eksp. posodi (2*50l)
- radiatorjev cca. 20
- vse eksp.posode napolnjene pri prazni (seveda hladni) centrali na 1,5 bar, delujoče, iz njih ne izteka voda.
Težava:
- nihanje tlaka (hladen sistem ima 1,5 bar, vroč z lahkoto doseže 2,4-2,6 bar)
- izpuščanje var.ventila na peči pri 2,4 bar v sistemu
- zjutraj je v sistemu le še 0,6 (+/- 0,2 bar)
Opažanje:
vse ekspanzijske posode, so pri hladnem polnjenju 1,5 bar v njih (torej v eks.posodah) pri obratovanju centralne povsem hladne, tudi tisa pri peči. Čudno mi je, zakaj ni vsaj cev vroča, ki gre do eksp.posode. Sedaj sem v delujočem (vročem) sistemu spustil iz vseh eksp.posod malo zraka, tako, da so sedaj v vročem stanju tudi one dejansko tople, v njih je pa še vedno 1,5 bara.
Kaj mi svetujete? odgovore mi lahko pošljete tudi na mail: tilen91@gmail.com, če ne želite tu odgovarjati. Če je kdo centralist pa dobrodošel, z veseljem plačam, samo kaj ko se nobenemu ne da za tako malenkost hoditi