Objave: 11
Teme: 4
Ocena:
0
Pozdravljeni!
Zanimajo me vaše izkušnje omenjene toplotne črpalke.
Ste zadovoljni?
Sam imam ravno montirano in imam trenutno še dva problema:
1. ko deluje zunanja enota prihaja do "tresenja" povratnega voda povezave med zunanjo in notranjo enoto. To tresenje se potem prenese tudi naprej.
2. nisem še dobro uredil krivuljo, saj je čez dan pretoplo (ko je zunaj sonce) zvečer in ponoči je pa ravno prav. Čez dan mi ne "sklopi" ogrevanja.
Imam radioatorsko ogrevanje s termostatskimi ventili (22°C). Ventili v kopalnici in en radiator imam popolnoma odprt. Tako da čez dan deluje radiator, ki je odprt.
Imam vključeno regulacijo po zunanji temperaturi.
Mi je pa zanimivo, zakaj mi je monter pri načinu dan izbral 22°C ter pri načinu NOČ 15°C. Imate vi tudi tako? Način noč je od 23h do 5h zjutraj. Krivuljo mi je nastavil na vrednost 1.
Objave: 24
Teme: 6
Ocena:
0
Jaz imam arotherm 11kW (brez oznake split) na talno gretje. Zdej gremo v 3. zimo in bo verjetno enako kot pri tebi. Če posije sonce, je hitro vroče v hiši, drugače pa ravno prav. Zunanjo škatlo imam na severni strani, na njej je termometer za vremensko vodeno regulacijo. Glede krivulje moram pogledat, temperature imam pa trenutno 19.5 dnevna in 20.5 nočna.
Objave: 7259
Teme: 15
Ocena:
53
Arotherm monoblok nima termometra za vremensko v zunanji kišti. Je posebej termometer na kablu, ki se ga lahko postavi kamorkoli.
Vsaka hiša z velikimi steklenimi površinami, sploh pa montažna NEH se ob soncu pregreje, ne glede na tip gretja.
Sicer pa glede Vaillanta, preverita oba nastavitve. Za "nočni" režima imata v regulatorju 3 variante:
- ogrevanje na nočno temperaturo
- TČ ugasnjena, samo zaščita proti zmrzovanju
- ECO (mislim da podobno kot 2., samo da laufa OČ brez gretja)
SIcer pa drrummer, najprej odpri VSE termoventile na max, nižaj krivuljo, dokler ne bo v najhladnejšem prostoru ustrezna temperatura. V pretoplih prostorih načeloma lahko spet nastaviš termoventile, pazi le, da bo dovolj radiatorjev vedno povsem odprtih, da zagotoviš pretok.
Objave: 11
Teme: 4
Ocena:
0
Hvala za odgovore.
Ni mi pa jasno, zakaj mi je nastavil na nočni način 15°C. A ni najbolje za TČ, da dela vedno - 24h?
Ima kdo kakšne izkušnje glede "vibracij" dovodne cevi iz zunanje enote na notranjo enoto?
Objave: 13287
Teme: 13
Ocena:
-503
19.10.2020 ob 22:30
(*Zadnja sprememba objave: 19.10.2020 ob 22:31 uporabnik sassapo.)
Kupil si cenen Kitajski izdelek z napisom Vaillant. Preveč pač ne smeš pričakovati.
To, da ti je monter nastavil nočno redukcijo iz naslova ekonomike delovanja nikakor ni ok. Vsekakor ti svetujem izklop časovnika. Ko se bo jesen prevesila v zimo, ti lahko takšno delovanje povzroči precej nepotrebnega delovanja elektro grelnika in probleme z odtajanji.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Objave: 5764
Teme: 1
Ocena:
32
Če bi imel enotarifni sistem, bi v prehodnem obdobju nočno redukcijo še nekako razumel. Drugače pa je namen TČ da deluje na čim manjših obratih 24 ur na dan. Zaganjat se zjutraj, ko so najtežji pogoji delovanja in pri tem še kompenzirat nočne izgube pa je čista neumnost.
Objave: 5307
Teme: 5
Ocena:
32
Samo: pocak leto, dve, tri. Bo manj slisno. Pri nas se je prvo sezono slisalo da sem mislu da mam kako cisterno v sobi (ajde mal pretiravam) danes pa ne slisim vec nic. Al se nabere kaj na ceveh al pumpa oslabi, ne vem, razlika je ocitna.
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Objave: 147
Teme: 1
Ocena:
3
Pozdravljeni.
Ima kdo vodno povezavo med notranjo in zunanjo enoto? Kolikšen premer cevi se rabi za tako povezavo?
Objave: 7259
Teme: 15
Ocena:
53
Jaz imam rebrasti inox DN32. Verjetno overkill za pretok 1800L/h.