PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Huda vlaga/plesen v sobi

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tole je SMRT za življenje, astma, ni da ni, ne bivaj tukaj !!!!!

Ko vse kolikor toliko spravite v red, da ne pušča več, bi bilo preden zapirate stene nazaj zelo priporočljivi temeljito pobiti vse te spore plesni , tako z kemičnimi pripravki, kot predhodno še z OZON generatorjem, po googlaj, ni draga naprava je pa noro učinkovita.

Ker tole je smrt za življenje človeka ...... Ozone generator poboje vse spore plesni, bo pa treba več krat po pol ure ponoviti zadevo.........

Ko vse kolikor toliko spravite v red, da ne pušča več, bi bilo preden zapirate stene nazaj zelo priporočljivi temeljito pobiti vse te spore plesni , tako z kemičnimi pripravki, kot predhodno še z OZON generatorjem, po googlaj, ni draga naprava je pa noro učinkovita.

Ker tole je smrt za življenje človeka ...... Ozone generator poboje vse spore plesni, bo pa treba več krat po pol ure ponoviti zadevo.........

Ozone generator že na poti in tudi HEPA čistilec zraka bom dodal.

Medtem ko še vedno čakam na vodovodarja in termo kamero, se zdi kot da sušenje s sušilno napravo nima efekta. Na dan spravim cca 10l vode ven ampak vlažnost je zjutraj vedno med 70 in 75% v prostoru. Ko pa odprem okna pa pade na vlažnost, ki je zunaj (nazadnje je bila 60%).
Praviloma bi morala takšna prava izskušiti prostor, pa ga ne. Sklepam, da je vir vlage še vedno prisoten.
Če so cegli namočeni, 10L ni nič! Vode je zidovju lahko tudi 100L v tisti sobi. Tudi če si spravil ven npr. 30, 40L, bo jasno šla vlaga v prostoru spet gor, saj iz ceglov spet izhlapi vlaga. Razvlažilec naj laufa 24/7, toliko časa, da bo tudi npr. 1 dan po izklopu notri še vedno pod 60% vlage.
Razvlaževanje še vedno poteka, se pa izboljšuje, sedaj je vlažnost max 65%, prav tako sem dodal še eden razvlažilec (700W). Skupno sem spravil okoli 150l vode iz sobe.
Vodovodar žal ni nič našel.
Termo kamera ni nič odkrila (žal termo kamera za elektroniko ni primerna za take stvar).
Dimnik se je popravil s kapo.
Povsod dobivam nasvete, da naj hidroizoliram steno, jaz pa mislim, da bi bilo bolje prej odkriti vir.
Ker sem sumil, da je morda počena cev kopalnici sem pod opeko naredil preboj v kopalnico (pod ploščicami), ampak ne teče, prav tako temelji ne delujejo mokri. Medtem ko opeka pa je še precej vlažna spodaj, sem jo že tudi sušil s kaloriferjem, pa je praktično brez efekta.

Je možno med opeko in temelji narediti izolacijo?

Se da morda izračunati/izmeriti koliko vode je v opeki?

Od preostalih opcij mi še ostane pregled vodovodnih cevi s kamero in pregled prostora s profi termo kamero. Smiselno?

V prostor je tudi klima, je smiselno, da jo nastavim na hlajenje, gretje ali sušenje? Sem se že igral z gretjem, ampak razmišljam, da lahko mrzel zrak drži manj vlage.

Ker verjetno od zunaj prihaja vlaga, razmišljam, da bi dodal še več sušilcev. Ideja je, da se čim hitreje posuši stena in potem morda vidim kje se pojavi nova vlaga.

Na spodnji sliki je predel stene kjer bi naj bi izvor. Levo je že začetek dimnika.

Priložene datoteke Predogledne slike

A je zunaj kakšna cev od žleba in jašek ???
Je ja. Prilagam sliko.

Pa v drugi sobi (ki tudi meji na dimnik) je zgleda podoben ampak precej milejši problem. Dimnik tudi meji na kopalnico, ampak je v ploščicah in se nič ne vidi.

Priložene datoteke Predogledne slike

Na žalost problem ni nič milejši, samo manj viden...
(4.10.2020 ob 14:09)Vampirtc Napisal: Je ja. Prilagam sliko.

Pa v drugi sobi (ki tudi meji na dimnik) je zgleda podoben ampak precej milejši problem. Dimnik tudi meji na kopalnico, ampak je v ploščicah in se nič ne vidi.

Ej, tole je skoraj gotovo zamakanje ali puščanje. Take mokrote s tako omejenimi robovi kapilarna vlaga ali toplotni most ne bi naredila, po mojem.
Lahko da je krivec jašek od žleba na zunanji strani. Oz. če stoji ravno tam, kjer so največje težave, skoraj gotovo. Verjetno je počen itd, dimnik in stena pa stojijo praktično v "jezeru".
Jaz vsekakor ne bi s sobo nič počel, dokler ne odpraviš vzroka, torej tega fleka ne sme biti več, niti ko boš teden, dva, brez razvlažilcev in bo zunaj deževje.

Za samo razvlaževanje je v tem času vsekakor najboljša stvar razvlažilec. Če je v sobi sicer toplo, lahko za pomoč prižgeš še klimo na razvlaževanje. Tudi pihanje s kaloriferjem na steno močno pomaga.
Skratka za sušenje mora biti mokra stena čim toplejša in čim bolj suh zrak.
(5.10.2020 ob 13:48)Energetik81 Napisal:
(4.10.2020 ob 14:09)Vampirtc Napisal: Je ja. Prilagam sliko.

Ej, tole je skoraj gotovo zamakanje ali puščanje. Take mokrote s tako omejenimi robovi kapilarna vlaga ali toplotni most ne bi naredila, po mojem.
Lahko da je krivec jašek od žleba na zunanji strani. Oz. če stoji ravno tam, kjer so največje težave, skoraj gotovo. Verjetno je počen itd, dimnik in stena pa stojijo praktično v "jezeru".
Jaz vsekakor ne bi s sobo nič počel, dokler ne odpraviš vzroka, torej tega fleka ne sme biti več, niti ko boš teden, dva, brez razvlažilcev in bo zunaj deževje.

Za samo razvlaževanje je v tem času vsekakor najboljša stvar razvlažilec. Če je v sobi sicer toplo, lahko za pomoč prižgeš še klimo na razvlaževanje. Tudi pihanje s kaloriferjem na steno močno pomaga.
Skratka za sušenje mora biti mokra stena čim toplejša in čim bolj suh zrak.

Jaz tudi mislim, na koncu sem si sposodil tri 720W razvlažilce (skupno štiri) in sem v dveh dneh spravil ven dodanih 100L. V sobi je bila temperatura 35 stopinj zaradi toplote, ki so jo oddajali.

Dimnik smo tudi spodaj odprli in je samo del stene vlažen (notranjost pa suha). Žlebov ni v bližini, tako da skoraj sigurno mora biti nekaj v kopalnici.

Tako da sedaj sledi pregled cevi s kamero.
Vseeno: na dimnik daj kapo (če je še ni gor) pa tiste žlebove spelji v nov jašek, ki bo dovolj daleč stran od hiše.
+ pregled kopalnice
Spuščal T člen v kopalnici, na dan je bilo nekje za 1L vode v steni. Sedaj se stena končno suši...
1 2
Iskanje po temi