PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Sončne elektrarne za samooskrbo-dejanske izkušnje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sem demokratičen, zato dopuscam tudi drugacna mnenja. Ampak moja lastna izkušnja mi kaže, da lastna elektrarna v sistemu netmetering omogoča doma pridelati energijo za ogrevanje, gospodinjsko uporaba ter pogonsko gorivo za avto. Vse to prideno na domačem dvorišču prav tako kot krompirj, korenje in solato. Pa še kaj. Kaj drugo omogoča enako? Ko imam višek dam sosedom, ob mojem manjku pa mi vrnejo. Enostavna menjava. Trenutni zakoni to omogočajo, ko bo drugače se bo pač treba prilagoditi.
(13.9.2020 ob 11:16)trance0 Napisal: Te elektrarne so po mojem skromnem mnenju, tako kot skoraj vsa "zelena energija", navadna nategunska jajca. Priporočam dokumentarec. Če mene vprašaš je od teh zelenih jajc smiselna samo dobra oz. optimalna izolacija objektov in pogojno še ogrevanje/hlajenje s toplotnimi črpalkami.

Sicer off topic o mi je nekako padlo not- Tudi mi smo nekoč gledali dokumentarce o tem, kako gradimo svetlo bodočnost, kjer bo delavec imel raj na Zemlji, medtem ko so izkoriščani delavci preko zahodne in severne meje trpeli pod peto izkoriščevalcev. Bolj kot smo mi gradili in bolj kot so oni trpeli, večje razlike so bile med nami. Pol pa se je naš utopični raj na Zemlji zrušil in smo sprevideli, da so nam dokumentarci lagali.
Vsaka podobnost z nategunskimi jajci je zgolj namerna Angel Angel
(7.9.2020 ob 12:45)Nike_Laker Napisal:
(7.9.2020 ob 11:43)sassapo Napisal: To je menda še zanemarljiv strošek v primerjavi s servisiranjem Tesle, za ceno katerega si lahko kupiš čisto vozen avto z bencinom vret.

https://www.tesla.com/en_EU/support/car-...edirect=no
Tesla ne predpisuje letnih servisov. 
Priporoča pa menjavo kabinskih filtrov, rotacijo gum, kontrolo zavorne tekočine in AC enote.

Saj ni pomembno kako servis imenuješ. Očitno je servise potrebno delati? Verjetno jo znanci ne vozijo kar tako za hec v Avstrijo. V šestih letih lastništva, so sicer tako potiho priznali, da je tole dražji špas kot klasični avto.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
(14.9.2020 ob 07:33)bozgom Napisal:
(13.9.2020 ob 11:16)trance0 Napisal: Te elektrarne so po mojem skromnem mnenju, tako kot skoraj vsa "zelena energija", navadna nategunska jajca. Priporočam dokumentarec. Če mene vprašaš je od teh zelenih jajc smiselna samo dobra oz. optimalna izolacija objektov in pogojno še ogrevanje/hlajenje s toplotnimi črpalkami.

Sicer off topic o mi je nekako padlo not- Tudi mi smo nekoč gledali dokumentarce o tem, kako gradimo svetlo bodočnost, kjer bo delavec imel raj na Zemlji, medtem ko so izkoriščani delavci preko zahodne in severne meje trpeli pod peto izkoriščevalcev. Bolj kot smo mi gradili in bolj kot so oni trpeli, večje razlike so bile med nami. Pol pa se je naš utopični raj na Zemlji zrušil in smo sprevideli, da so nam dokumentarci lagali.
Vsaka podobnost z nategunskimi jajci je zgolj namerna Angel Angel

Ne vidim podobnosti. Sicer pa je to drugačen pogled na zadevo in je le ena mnogih skeptičnih predstav moderne "zelene" politike in smiselnosti ukrepov, ki jih najbolj ekstremno izvaja EU.
Kogar zanima, je tu še precej slovenskih člankov skeptikov "zelene" energije in antropogenega spreminjanja podnebja.
Poanta je v tem, da lahko vsakdo na spletu najde vse, da si potrdi svoje prepričanje. Najdeš lahko cel kup dokumentarcev, kako je zemlja ploščata. Najdeš lahko cel kup dokumentarcev, da so nezemljani med nami in delajo preizkuse nad nami. Najdš lahko cel kup dokumentarcev, da je Trumph slab in Putin na pol Bog. najdeš lahko...
Tak da- ti kar živi v prepričanju, kako je net-metering nateg. ostali pa se bodo pustili nategovati in bodo gradili SE po svojih objektih. Ko se ti bodo odprle oči, pa bodo oni unovčevali profit, ti pa boš nategnjen plačeval elektriko.

PS no ja, obstaja pa tudi basen o lisici in kislem grozdju...
To, kar trdiš, velja tudi zate.
(14.9.2020 ob 18:42)trance0 Napisal: To, kar trdiš, velja tudi zate.

To velja za vsakogar. Na vsakemu posamezniku pa je, da iz množice fake news potegne ven stvari, katere mu lahko koristijo v vsakodnevnem življenju. Neto meritve po trenutno veljavni zakonodaji so zagotovo stvar, katera se danes splača. Za tistega, kateri se danes odloči za lastno SE (seveda, če ima pogoje za to) ne rabi nič razmišljati o CO2 emisijah, CO2 kuponih, fake topli gredi... ampak zgolj narediti enostavni izračun- račun za elektriko je x vsak mesec, cena SE je y... y/x= z mesecev, ko SE plačam z računi za elektriko. Ker mo bo na strehi vsaj 30 let pomeni 30*12-z čisti profit.
Če pa si mislil tukaj razglabljati o ekoloških jajcih, si pa močno falil forum.

Žal je "jajce" ta "dokumentarec", ki ga priporočate. Priporočam kritike.
Kritike sploh niso slabe, če jih znaš prav brati. Večino moti sporočilo filma, da je način boja proti podnebnim spremembam, kot ga vodi del razvitih držav, nesmiseln, kar pač ne paše večini mainstream okoljevarstvenikov. Alternativna rešitev, ki je v filmu zgolj nakazana, je namreč, da bo potrebno omejiti rast (prebivalstva, standarda, luksuza) in ne sanjati o tem, da bomo z idiotskimi "energetskimi" ukrepi uspešno vplivali na razvoj podnebja na tem planetu.
(14.9.2020 ob 22:05)trance0 Napisal: Kritike sploh niso slabe, če jih znaš prav brati. Večino moti sporočilo filma, da je način boja proti podnebnim spremembam, kot ga vodi del razvitih držav, nesmiseln, kar pač ne paše večini mainstream okoljevarstvenikov. Alternativna rešitev, ki je v filmu zgolj nakazana, je namreč, da bo potrebno omejiti rast (prebivalstva, standarda, luksuza) in ne sanjati o tem, da bomo z idiotskimi "energetskimi" ukrepi uspešno vplivali na razvoj podnebja na tem planetu.

Kolikor sem sam bral kritike, jih najbolj moti, da je film osnovan na zastarelih, nereprezentativnih in napačnih podatkih, na primer, da imajo sončni paneli 8% izkoristek in življensko dobo 10 let. Ampak vi, ki znate kritike brati bolje od mene, pravite, da jim samo ni bilo všeč sporočilo filma. Ok.

Sicer pa omejitev rasti ni nobena radikalna nova alternativa, ampak to okoljevarstveniki pridigamo že desetletja, z omejenim uspehom. To še vedno velja. Še vedno je varčnost boljša od razsipnosti, in še vedno s tem ko to pridigamo bolj malo dosežemo. Medtem je tehnološki razvoj pripeljal obnovljive vire energije do točke, ko lahko z njimi dejansko veliko dosežemo, ampak če verjameš temu filmu, so malodane slabši od fosilnih goriv.
Kolikor sem sam bral analize, sončne elektrarne ne predstavljajo rešitve težav energetike niti v primeru 100% izkoristka. V tem filmu so marsikakšni podatki zastareli, a to ne spremeni dejstva, da je skoraj celotna energetska politika EU bob ob steno, saj temelji na računalniških modelih, ki so zelo daleč od zanesljivih, poleg tega, da so vsaj deloma skregani tudi z rezultati meritev. Sicer še dobro, da je vse skupaj skregano z zdravo pametjo, saj bi v nasprotnem primeru tudi ob uresničitvi "najboljšega" scenarija človeštvo še vedno čakala katastrofa zaradi antropogenih vplivov na podnebje.
"okoljevarstveniki pridigamo"!!! Najprej doma montiraj 10 A glavno varovalko, šele potem pridigaj. NAREDI nekaj konkretno sam, ne le filozofirati, kaj moramo narediti drugi.
Naslov teme je sončne elektrarne dejanske izkušnje. Dajte se držati teme, skeptiki nam, ki elektrarne že uporabljamo ne morejo spremeniti mnenja. Njih pa tudi dejstva,ki jih navajamo iz izkušenj uporabe ne moremo prepričati. Naj kar verjamejo raznim zavajajočim člankom strokovnjakov na forumih. V izračunih vedno uporabijo številke za najboljši prikaz teze, ki jo zagovarjajo.
Pa saj zavajujoče podatke tudi vsi prodajalci SE prikazujejo...da ne boš mislil, da si prešel v kakšno cono poštenih prodajalcev ipd.
1 ... 215 216 217 218 219 ... 677 Pojdi na stran 
Iskanje po temi