PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Napeljava kabelske do hise

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

zanima me, ce ima kdo v zadnjem casu izkusnje s priklopom novogradnje na kabelsko oz. napeljave le-te do hise? Omarica ja na sosedovi parceli cca. 30m oddaljena. Prpelje kabel do hise operater ali morem sam to urediti?
Optike se ni v nasi vasi Smile

Hvala.
Zdaj, ko je operater Telemach ti načeloma oni krijejo strošek priklopa. Vsaj tako je bilo lani septembra. Če pa je predaleč in je potrebno postaviti še omarico (ojačevalec) pa ti sofinancirajo.
Najbolj natančen odgovor boš dobil, če pokličeš operaterja, ki pokriva vaš kraj.
Ljudje božji kakšna vprašanja pa so to?! Pa kaj pričakujete naj mi kličemo operaterja namesto vas? Nehajte že enkrat smetit po forumu s takšnimi vprašanji. Najprej se pozanimajte pri operaterju, kot vam je svetoval predhodnik in če se bodo pojavili kakšni problemi ali nejasnosti lahko potem postavite bolj konkretno vprašanje.
Nigdar je ne tak bilo, ka nekak nej bilo i nigdar nebu ka nekak nebu.
(26.8.2020 ob 20:58)dragoF Napisal: Ljudje božji kakšna vprašanja pa so to?! Pa kaj pričakujete naj mi kličemo operaterja namesto vas? Nehajte že enkrat smetit po forumu s takšnimi vprašanji. Najprej se pozanimajte pri operaterju, kot vam je svetoval predhodnik in če se bodo pojavili kakšni problemi ali nejasnosti lahko potem postavite bolj konkretno vprašanje.

Ne pricakujem, da bo kdo kam klical. Predlagam ti pa, da ce bos se kaksno vprasanje prepoznal kot "smet", da le to tudi ignoriras. Ni treba, da se kot pes poscijes (komentiras) na vsako drevo (vprasanje) mimo katerega gres.

Ostalim hvala za odgovor.

Lp.
(26.8.2020 ob 10:04)Vajenec123 Napisal: Pozdravljeni,

zanima me, ce ima kdo v zadnjem casu izkusnje s priklopom novogradnje na kabelsko oz. napeljave le-te do hise? Omarica ja na sosedovi parceli cca. 30m oddaljena. Prpelje kabel do hise operater ali morem sam to urediti?
Optike se ni v nasi vasi Smile

Hvala.

@Homer ti je dal kar pravšen odgovor. Vsekakor pa si boš moral pridobiti služnost soseda (ne samo ustno dovoljenje, temveč vpis v zemljiško knjigo). Ko boš imel to urejeno pa ti bo katerikoli ponudnik tudi na svoje stroške zagotovil priključek.
Ravno danes sem jih klical za info glede priklopa.
Do 500€ stroška, krijejo oni, kar je več plačaš. Jaz imam njihovo omarico na svoji parceli, tako da samo pripeljem cev od hiše do omarice, ostalo mi pa uredijo oni.
(27.8.2020 ob 18:36)lukao Napisal: Ravno danes sem jih klical za info glede priklopa.
Do 500€ stroška, krijejo oni, kar je več plačaš. Jaz imam njihovo omarico na svoji parceli, tako da samo pripeljem cev od hiše do omarice, ostalo mi pa uredijo oni.

Ponavadi tudi cev in izkop oni krijejo do 500€ skupnih stroškov.
(28.8.2020 ob 06:19)matejm Napisal:
(27.8.2020 ob 18:36)lukao Napisal: Ravno danes sem jih klical za info glede priklopa.

Ponavadi tudi cev in izkop oni krijejo do 500€ skupnih stroškov.

Jaz bom razkopaval za vse priključke, tako da ne bo panike še do njihove omarice potegniti. Smile
Iskanje po temi