Objave: 27
Teme: 9
Ocena:
0
Pozdravljeni.
Uredili smo prijavo začetka gradnje in izbrali nadzornika. Kako naprej če te obišče inšpektor ?
1. Gradbišče ograjeno in tabla
2. Katera dokumentacija mora biti na voljo ??
2.1 Gradbeni dnevnik piše nadzornik ali investitor ??
2.2 Dokument - Gradbeno dovoljenje in celotna dokumentacija, ki si jo moral poslati, da si dobil gradbeno dovoljenje.
Kaj še potrebujemo ? PZI kaj vse ??? Arhitek in nadzornik sta mi marsikaj povedala, zanima me vaša izkušnja, ko je prišel inšpektor k vam .
Hvala, Kristjan
Objave: 16690
Teme: 48
Ocena:
49
23.7.2020 ob 13:47
(*Zadnja sprememba objave: 23.7.2020 ob 13:47 uporabnik Fery.)
Sem mislil, da ste izbrali nadzornika. Očitno ga niste. Razen če bo nadziral barvo na pirovski piksni. Potem je pa res vsak dober.
Zaradi prijave je prišel, vuego, ne brini. Že tukaj so mesece zadaj, kaj šele da bi štih probe delali.
Danes so naše maltretirali na Bledu. Nisem imel pojma, da imajo tudi tam počitniški režim. Kot kroacija. Vsak dan nekaj novega.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Objave: 430
Teme: 27
Ocena:
8
Še moja izkušnja.
1. Sem dal 2 tabli (print na A3 in laminirano - gor sem pripisal mojo telefonko, če bi me kdo potreboval) na 2 vhoda do parcele. Na eni stranici parcele sem potegnil rdeče bel trak dugače so bile bolj ali manj naravne pregrade.
2.1. Gradbeni dnevnik pišem sam (samogradnja), vsakega toliko časa pride nadzorni in poslika ter podpiše dnevnik.
2.2. Poleg dnevnika imam na lokaciji tudi eno kopijo vseh PZI-jev. Jih tako ali tako rabim pri gradnji - so pa nekateri že kar zdelani, počečkani, strgani...
Ker gradim praktično sredi mesta mi je bilo rečeno, da se inšpektor zagotovo pelje mimo vsakega toliko časa in naj pazim, da bo vse zgledalo OK.
V enem letu od začetka gradnje (smo ravno pod streho) se mi ni javil.
Objave: 27
Teme: 9
Ocena:
0
Kaj pomeni PZI projekt (celotni) in kaj vse spada v PZI ?
hvala
Objave: 3660
Teme: 8
Ocena:
20
Vse tisto kar zagotavlja, da objekt izpolnjuje bistvene zahteve za objekte. Za stanovanjsko hišo: načrt arhitekture, statični in gradbeni načrti, strojni načrti, elektro načrti, požarna varnost, energetska učinkovitost, geomehansko poročilo.
Objave: 1266
Teme: 7
Ocena:
3
@Nike_Laker: s tem namenom sem pa jaz pridobil vse papirje še elektronsko in jih sprintal sam in dal vezat. Na gradbišču bolje da uničim takšno kopijo kot pa tisto original.
Za ograditev bo torej dovolj tale rdečo-beli trak ali bi morala biti tista oranžna mreža? Gre se za podkleteno hišo.
Ocena:
20
24.7.2020 ob 05:07
(*Zadnja sprememba objave: 24.7.2020 ob 05:08 uporabnik KeCko.)
@kristjan8
Gradbeni in statični načrti so lahko poleg najbolj klasičnih armaturnih načrtov še načrti lesene konstrukcije, opažni načrti, načrti polaganja ICF zidakov, načrti gradbenih odrov, ipd. odvisno od načina in vrste gradnje. Kateri so potrebni, da objekt izpolnjuje bistvene zahteve, določi odgovorni projektant.
Za katere objekte se izdeluje zasnova ali elaborat požarne varnosti določa pravilnik. Nisem šel preverjat ali se uredba o razvrščanju po novem v celoti sklada s tem pravilnikom, ker je to preveč dela. Preveri se za vsak projekt posebej ampak načeloma za nezahtevne ne, razen mogoče za kakšno izjemo. Stanovanjske hiše sodijo med manj zahtevne in potrebujejo zasnovo požarne varnosti.
Elaborat gradbene fizike oz. energetske učinkovitosti se naredi pred izvedbo in je sestavni del PZI-ja. Na podlagi tega elaborata se določijo debeline izolacije in ostali elementi energetske učinkovitosti objekta. Na koncu gradnje se pripravi še izkaz, ki je sestavni del DZO.
Ocena:
20
Ne, za prijavo gradbišča UE ne izda odločbe. Samo predpisano je, da moraš narediti prijavo gradbišča 8 dni pred pričetkom del. In za kaj plačujete projektante in nadzornike?