PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Kotni ventil, tesnilo na navoju?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oj,

Mogoče neumno vprašanje ampak, ker že 5+ let nisem nič delal z vodovodom me zanima, kaj in kako je s tem tesnilom na vijaku pri kotnem ventilu.

Imam dva Schnell osnovna ventila, brez filtra in ko odprem škatlo sem videl, da je tesnilo na vijaku. Opa, neki novega.. Na škatlici je narisano, da se ne sme uporabiti tesnilnega traku.

Do sedaj sem vedno uporabljal Loctite trak brez problemov..

To pa res še nisem videl in ne vem kaj naj si mislim.. Je to res več kot dovolj, da se ne rabi nobenega dodatnega seala gor dat ali kaj..

Se samo spuca navoj pa samo zavijači ventil in to je to? Je kdo že videl to?
Ti kaj pušča? Če ne, mirno spi.
Ogromno stvari je že s tesnili. Privijačiš in živiš dalje.
To seveda velja za kose, ki so dostopni.

Ni pa čisto tako, kot pravi kadotr.
Jaz sem mirno spal do par dni nazaj. Ker je vse držalo. Zdaj pa se psihično pripravljam, da razbijem hodnik, garderobo, spodnji wc, zgornjo kopalnico... Pušča vsepovsod, treba je narediti kompletno novo inštalacijo, zidove, ploščice. Skratka, veselica. Naša je pa vsa hepi. Po štirih letih bo nova kopalnica. Kaj lepšega?
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
(13.7.2020 ob 13:34)anzeneznano Napisal: Oj,

Mogoče neumno vprašanje ampak, ker že 5+ let nisem nič delal z vodovodom me zanima, kaj in kako je s tem tesnilom na vijaku pri kotnem ventilu.

Imam dva Schnell osnovna ventila, brez filtra in ko odprem škatlo sem videl, da je tesnilo na vijaku. Opa, neki novega.. Na škatlici je narisano, da se ne sme uporabiti tesnilnega traku.

Do sedaj sem vedno uporabljal Loctite trak brez problemov..

To pa res še nisem videl in ne vem kaj naj si mislim.. Je to res več kot dovolj, da se ne rabi nobenega dodatnega seala gor dat ali kaj..

Se samo spuca navoj pa samo zavijači ventil in to je to? Je kdo že videl to?

To misliš tole?
[Slika: 049170699_1_product.jpg]
Priznam, da tudi sam to prvič vidim. In piše, daje potrebno še tesnilni trak poleg tega?

(14.7.2020 ob 08:04)Fery Napisal: Ogromno stvari je že s tesnili. Privijačiš in živiš dalje.
To seveda velja za kose, ki so dostopni.

Ni pa čisto tako, kot pravi kadotr.
Jaz sem mirno spal do par dni nazaj. Ker je vse držalo. Zdaj pa se psihično pripravljam, da razbijem hodnik, garderobo, spodnji wc, zgornjo kopalnico... Pušča vsepovsod, treba je narediti kompletno novo inštalacijo, zidove, ploščice. Skratka, veselica. Naša je pa vsa hepi. Po štirih letih bo nova kopalnica. Kaj lepšega?

Sad 
In kaj to pušča, menda ne kakšni alumplast fitingi? Cela jeba.
Tudi jaz sem malo postrani gledal, ampak na koncu privijačil in tesni, mislim pa da če ventil vzameš dol in še enkrat privijačiš nebi več tesnilo. Imaš pa obe različici z in brez tesnila. Vprašanje, če dela tole na npr. pocinkano cev, v tem primeru je verjetno bolje vzeti klasiko.
Iskanje po temi