PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Projektna dokumentacija za pokablitev daljnovoda

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kupujem parcelo po kateri poteka daljnovod in stoji trafo postaja.Ta ne ovira gradnje ampak je blizu hise.Koliko bi me priblizno stalo,ce bi zaprosil za premestitev nizje(tudi na moji parceli).
cca 1.750.000eur
Prestavitev transformatorske postaje ni ravno mačji kašelj in tudi ne majhen strošek, včasih pa je skoraj nemogoče. Če gre samo za prestavitev nadzemnega daljnovoda, je potrebno upoštevati vsaj en nov AB drog. Če pa gre za pokablitev ali prestavitev podzemnega 20 kV kabla pa bo po vsej verjetnosti potrebno zgraditi vsaj en kabelski jašek, ki pa je zaradi kabelskih spojk velikosti manjše kleti. V vsakem primeru bo potrebna tudi projektna dokumentacija.
Jaz bi preprosto elektrodistributerja zaprosil za projektne pogoje ter na osnovi danih pogojev, ocenil strošek. Je pa žal strošek takšnega posega, precej odvisen tudi od področja pristojne elektrodistribucije.
(29.5.2020 ob 07:19)Korl Napisal: Kupujem parcelo po kateri poteka daljnovod in stoji trafo postaja.Ta ne ovira gradnje ampak je blizu hise.Koliko bi me priblizno stalo,ce bi zaprosil za premestitev nizje(tudi na moji parceli).

Sem kupoval podobnmo parcelo - nadzemni nizkonapetostni vod točno po diagonali parcele.
Mi je bilo rečeno, da bi prišlo 7-8 k€ za spremembo dveh telegrafnic v A in spravit kabel pod zemljo (kakih 70 m).
Sem potem kupil drugo parcelo - lastnica ni hotela spustiti cene za ta strošek.
A vemo za kakšen daljnovod gre in kakšno trafo postajo? 10kV, 20kV, 220kV, Daljnovod Beričevo mogoče?
1 2
Iskanje po temi