Objave: 416
Teme: 1
Ocena:
18
22.4.2020 ob 12:27
(*Zadnja sprememba objave: 22.4.2020 ob 12:27 uporabnik vrzislo.)
Koliko casa si imel napako in kaksno skodo si utrpel zaradi tega. Samo da si resil. Daj enkrat ob priliki nov diagram da vidim kaksen je pravi.
Koliko casa si imel napako in kaksno skodo si utrpel zaradi tega. Samo da si resil. Daj enkrat ob priliki nov diagram da vidim kaksen je pravi.
Objave: 246
Teme: 0
Ocena:
6
Zdravo,po priklopu SE mi za to odjemno mesto aplikacija moj elektro ne prikazuje več podatkov, res pa je da so dvosmerni števec menjali, ker ni imel nadgradnje.
Kaj storiti ,da mi aplikacija zopet deluje.
l.p.
Objave: 1
Ocena:
0
Pozdrav
Ali je kdo vgradil inverter znamke growatt pri sončni elektrarni katera je priključena v omrežje.
Hvala lp
Objave: 54
Teme: 15
Ocena:
0
11.5.2020 ob 18:39
(*Zadnja sprememba objave: 11.5.2020 ob 18:53 uporabnik Mazi23.)
Malo gledam račune, tudi letni poračun. Porabil sem manj kot proizvedel. Seveda, koliko manj nikjer ne piše. Se našim vrlim ponudnikom ne zdi smiselno o tem obveščati uporabnika, morda celo mesečno? Da bi takoj vedel kje stojim.
Je torej edini način "old school", torej recimo vsak mesec ročno odčitavat iz števca in si voditi neko tabelco in upat, da je številke preko motnega stekelca pravilno prebral? Števci pa imajo GSM module za daljinsko odčitavanje, za koga... (položnice pošilja GEN-I, distributer Elektro Maribor)
Objave: 416
Teme: 1
Ocena:
18
Upam da kdaj preverjas druge račune. Imel si srečo da nisi porabil več kot pridelal. Potem bi te zares jezilo.
Sicer pa kaj bi naredil če bi ti za božič javili da si v plusu 2000 kWh. Bi odprl okna in vključil grelce ter v parih dneh porabil višek. Ni druge sprotno spremljati porabo in pridelavo. Jaz to delam. Proračun je bil točen.
Objave: 110
Ocena:
2
Še ena izkušnja... .v teh deloma sončnih - deloma oblačnih dnevih se je tudi pri meni dogajalo. Kar nekaj krat mi je SE vrglo iz sistema zaradi presežene moči nastavljene na odklopniku v el. omarici. (SE 9,6 kWp je šla ob špicah tudi do 10,5 kw). V kolikor je bil to samo trenutek, je bilo OK sicer pa se je SE samodejno izklopila, potreben je bil ponovni ročni vklop na odklopniku v omarici. Izpad SE pa ni imel vpliva na samo hišno omrežje, ki je normalno delovalo dalje. Sam nisem imel možnosti, da bi nastavil limit max. moči inverterja. Zaradi navedenega sem problematiko posredoval instalaterju SE, ki je dalje kontaktiral "Solaredge" in še v istem dnevu, sem dobil mail, kjer so me pozvali k odobritvi nastavitve "peak limit-a" na nazivno moč SE. Po odobritvi, so direktno iz Solaredge spremili nastavitve. Lahko rečem le (vsaj za enkrat) vsaka čast podpori za hitro reševanje težav.
Objave: 147
Teme: 8
Ocena:
3
Kaj bi izbrali vi za isto ceno in moč...qcells module ali canadian solar ?
Hvala za odgovor
Objave: 3853
Ocena:
0
Inverterji za SE so pri močeh do nekje 5 kVA v korakih po 0,5 kVA (2 2,5, 3,...) naprej pa so po korakih 1 kVA (8, 9, 10...). Na vsak inverter se lahko priključi za tam 15% večja moč panelov. Torej se za 10,2 kWp SE lahko uporabi tako 9 kot 10 kVA razsmernik.
Je pa 15 kVA prvi razsmernik kateri omogoča priključitev 600 W optimizatorjev moči. Na ta način se izgradnja SE poceni. Nižja cena pa za sabo potegne slabši izplen, omejilnike moči v DES omarah, ob okvari enega panele menjavo dveh...
Ne govorijo zaman, da ni zastonj kosila.