Objave: 1198
Teme: 14
Ocena:
6
21.5.2020 ob 13:09
(*Zadnja sprememba objave: 21.5.2020 ob 13:11 uporabnik trance0.)
Če misliš v vsakem primeru imeti aktivno zračno hlajenje že zaradi razvlaževanja, je betonski strop zgolj iz razloga požiranja in oddajanja viškov toplote najbrž povsem nepotreben. Nasploh bržkone ni preveč smiselno imeti (debelega) betonskega stropa v pasivni montažni bajti, če ima le-ta vsaj minimalno aktivno ogrevanje in hlajenje.
Objave: 262
Teme: 19
Ocena:
2
Akumulacija v samo spalni mansardi je zelo pomembna. Moj sosed ima skeletno pasivno hišo in lansko leto je zaradi vročine v mansardi vgradil klimo. Pravi, da je blo noter 60stopinj (ne dobesedno). Jaz imam masivno gradnjo, pasivni ovoj in se čez, tudi samo spalna mansarda in T ne preseže 23st. Je pa sosed na račun poletnega poležavanja v hlajeni hiši poleti pridelal trebuh ?
Ocena:
6
Kaj pa odvajanje vlage v soparnih poletnih dneh in nočeh v teh ultraizoliranih pasivnih kočah? Meni je temperatura poleti manjši problem kot vlaga.
Objave: 3800
Teme: 4
Ocena:
17
saj vlaga je problem.....v mansardi pa naj bo še tako fensi narejena, ko je enkrat zunaj 35 in več cel teden ob tem se še noči ne shladijo pod 20c potem je edina rešitev klima....jaz samo z funkcijo "dry" iz 27 spusim na 26.5 in že je razlika noč in dan zato mi ne govorit, da klima ni potrebna...
Objave: 7259
Teme: 15
Ocena:
53
Napiši še lokacijo in nadmorsko višino in kaj počneš v mansardi. Seveda če prideš v mansardo zgolj spat, čez dan pa vse zaprto in povsod rolete dol, se ne bo pregrevalo.
Ocena:
6
Saj ni pregrevanje glavni problem niti poleti niti pozimi. Pravi problem je vzdrževanje ustrezne ravni relativne zračne vlage v prostorih.
Ocena:
6
Poleti, ko je res soparno, rabiš aktivno razvlaževanje, vse ostalo so kompromisi oziroma manj učinkovite metode. Pozimi pa seveda ni težav, ker lahko uporabiš vlažilec.
Objave: 184
Teme: 3
Ocena:
1
Ali pri pasivni hiši/ nes mora streha sovpadati z steno?