8.4.2020 ob 20:11
(8.4.2020 ob 11:06)bozog Napisal: Se popolnoma strinjam s predhodnim odgovorom 300W panel v lepem sončnem vremenu sploh pa ob trenutni dolžini dneva je 2 kWh več kot super.
Moj primer ... 9,6 kWp april mesec 417 kWh, max 60,65 kWh dne 7.4.2020 gre pa se za 32 panelov... od tega imam na parih panelih manjšo težavo zaradi sence od dimnika (morda pa je to varnostana zaščita, da mi elektrarne ne bo ven metalo, ker se je v špicah že povzpela čez 9kW. Sem pa malo čekiral tudi ostale SE podobnih moči, na Solar Edge public strani ... in moram reči, da je trenutno moj sistem zelo visoko... ne glede na to, da imam po dva panela na optimizator in 15 kVA razsmernik.
Sicer pa če že govorimo o samooskrbi... nekako se tretira v kolikor imamo ogrevanje na električno energijo (TČ, IR...), da naj bi bila mesec marec oziroma mesec oktober nekje v razmerju 1:1 glede na pridobljena:porabljena energija.
Kot kaže imava skoraj identične pogoje. Tudi jaz imam 418kWh v aprilu. Moč 9.6kWp, identični razsmerniki in 600W optimizatorje. Orientacija strehe JZ. Tudi meni dimnik malo nagaja.

. Sem pa malo čekiral tudi ostale SE