za info : meni ni še noben poslal kontakta izvajalca ali ponudbe...še čakam na @mags in @bosces.
NO PAIN NO GAIN
(2.4.2020 ob 07:27)Lihkar Napisal: Cena SE močno varira glede na način (kvalitetne?) montaže na kakšno kritino, samogradnja (in iskanje podpisov za vloge in Obratovalna navodila) in nabavo materiala na firmo.
Tudi Bisol je "Made in EU" pa sestavlja kitajske ingote. Ste nemara kje zasledili, da imamo industrijo silicija (rudnik, talilnica, izdelava ingotov..) v Sloveniji? Neto nabavna cena pri Bisolu je trenutno 33c/Wp modula.
Tiste celice Made in Germany so presortirana kitajska kvaliteta. Nekaj takega, kot da kupiš VW in misliš, da je narejen v Nemčiji iz nemških delov.
Ampak za psiho je pa to dober občutek (utvare).
(5.4.2020 ob 13:57)vrzislo Napisal: Sassapo v cem so pa Panasonik tako dobri oziroma boljsi ce zaupas
(5.4.2020 ob 13:32)sašo65 Napisal: meni je tudi gen poslal ponudbo, glede na mojo letno porabo el. (6000-6400 kwh povprečje zadnjih 7 let) bi me prišlo 70m2 panelov cca 8k.eur El. bi plačeval 14eur/mesev v 25 letih bi prišparal 19k.eur.minus investicija....
Vendar, na mojo streho tega na dam, tud če mi zastonj dajo panele....pač moje prepričanje kar se tiče strehe hiše, ne rečem ma neke posebne nosilce in na travo ja(cesta brežice-bizeljsko v kraju župelevec na desni imajo tako)