Objave: 335
Teme: 13
Ocena:
2
Pozdravljeni,
torej zraven hiše stoji TČ, za katero nam Triglav, če jo kdo ukrade ali prestavi z avtom, traktorjem, mopedom... dá, reči piši, celih 500 eur, je povedal agent.
Če se pokvari, je pokrita z garancijo (5 let, Krono), ampak za zgornje primere pa nič. V sosedjem firtlu so zunanjo enoto ukradli, ker še niso stanovali v novogradnji.
Me zanima, kje imate zavarovano in kaj imate pokrito? Mi imamo pri 3glavu čisto vse, avte, stroje, bajto, gosp.poslopje etc...., ampak bi se prestavili drugam.
Hvala
(prosim ne bluzit, zdaj so resni časi)
Objave: 1407
Teme: 54
Ocena:
2
Jaz imam DOM-3. Mislim, da je do 2K€ za rop in vlom. Sem pa vijake oz. matice na zunanji enoti zavaril.
Objave: 2380
Teme: 2
Ocena:
9
Vsaka zavarovalnica služi svojemu namenu,to pomeni,da ne dela v korist strank.
Objave: 6908
Teme: 51
Ocena:
-69
Pri generaliju imam dodatno zavarovan strojelom TČ. Nekje med 25 in 30€ pride in je krito do 8700€.
Objave: 928
Teme: 1
Ocena:
13
Ne bit prevec prepricani, za 25€ vam nihce ne bo povrnil celotno kupnino za vaso TC, to preprosto ne pije vodo....na koncu se gleda zavarovalna vsota, ter letna amortizacija cene samo od zunanje enote, realno dobis nekaj 100eur in cisto nic vec
Ocena:
-69
čakam... že en cajt… gre se seveda za odpravo škode do tega zneska. se pravi, se reč popravlja ne pa menja novo z nečim do 8700. sploh ker moja stane 3k€ plus nekaj dela. valjda ne bom potem dobila 8700€, karkoli bo že treba. popravljati ali menjati. kaj pa bo, pa ne vem. zdaj to imam plačano, moja je on "borrowed" time že najmanj 3 leta gleda na forumsko pamet, tole sem prvič plačala, pa če še ene 3x je to manj dobrih 100€. Že samo da serviser pride pogledati, je najbrž toliko... pa če mi potem odobrijo zgolj nekaj 100€, je OK.
Objave: 6531
Teme: 76
Ocena:
5
Kot JaBK imam tudi jaz največji krš od klima TČ, kot bi se izrazil bozgom.(krš, ki me poceni ogreva že šesto sezono).
Torej, ravno tako kot kolektorske cevi vam bodo težko ukradli izolacijo iz hiše. Dobro izoliraš hišo in potem največji krš od TČ poceni pokrije vse potrebe po toploti.
BTW, moja zunanja enota nova stane okoli 1100EUR, brez nekih popustov. Kaj čem to zavarovat? Raje zavarujem svoje zdravje, če že kaj.
Resnična nevarnost na hiši je pa požar (edino tega se res bojim), na drugem mestu poplava. Vse ostalo je pis of kejk, ki se zlahka nadomesti.
Ocena:
-69
Ti jo mrbit se lahko menjaš, meni če gre zunanja, samo vse lahko menjam. Tako meni serviser... Pa tudi če je 1100. Če še 10 let plačuješ je to manj kot 300€, pa tudi če ti potem "odobrijo" samo 500€. V 10 letih bo pa menda ja šla, porkadus...
Objave: 92
Teme: 3
Ocena:
3
28.3.2020 ob 20:17
(*Zadnja sprememba objave: 28.3.2020 ob 20:18 uporabnik pregela.)
Strojelomno zavarovanje pokrije morebitne okvare TČ. Jaz imam pri ZT zavarovan strojelom. Pred TČ sem imel za 18€ zavarovano za 2.500 € in ko sem imel okvaro plinske peči (elektronsko vezje je svcrlo verjetno zaradi strele) so od višine računa 780€ povrnili, 710€ ker je na strojelom odbitna franšiza. Peč je bila stara 13 let in niso nič komplicirali z amortizacijo.
Sedaj sem strojelom povečal na znesek 10.000€ pa znesek 36€, odbitna franšizo pa povečal na 100€.
Zavarovanje zelo poceni odbitna franšiza, ki je namenjena temu, da ne letaš za vsak mičken strošek na zavarovalnico. Če pa pride kaj hujšega, pa dobiš vse povrnjeno - tistih 100€.
Strojelom ne krije tatvino zunanje enote.