![]() |
|
Zavarovanje TČ - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Zavarovanje TČ (/showthread.php?tid=77700) Strani:
1
2
|
Zavarovanje TČ - Blue30 - 27.3.2020 Pozdravljeni, torej zraven hiše stoji TČ, za katero nam Triglav, če jo kdo ukrade ali prestavi z avtom, traktorjem, mopedom... dá, reči piši, celih 500 eur, je povedal agent. Če se pokvari, je pokrita z garancijo (5 let, Krono), ampak za zgornje primere pa nič. V sosedjem firtlu so zunanjo enoto ukradli, ker še niso stanovali v novogradnji. Me zanima, kje imate zavarovano in kaj imate pokrito? Mi imamo pri 3glavu čisto vse, avte, stroje, bajto, gosp.poslopje etc...., ampak bi se prestavili drugam. Hvala (prosim ne bluzit, zdaj so resni časi) RE: Zavarovanje TČ - čukimuki - 28.3.2020 Jaz imam DOM-3. Mislim, da je do 2K€ za rop in vlom. Sem pa vijake oz. matice na zunanji enoti zavaril. RE: Zavarovanje TČ - Beri - 28.3.2020 Vsaka zavarovalnica služi svojemu namenu,to pomeni,da ne dela v korist strank. RE: Zavarovanje TČ - novitu - 28.3.2020 (28.3.2020 ob 08:15)Beri Napisal: Vsaka zavarovalnica služi svojemu namenu,to pomeni,da ne dela v korist strank. Seveda, vsak podjetnik/podjetje/zavod/... služi svojemu namenu, to drži. Po tvoji logiki nihče torej da ne dela v korist strank, kar seveda ne drži. Zlo enostavno - pri vsej tej zgodbi je stvar percepcije posameznika value-presposition... Sicer pa škoda, da še vedno tako razmišljamo. Najboljše je nič zavarovat, nič kupit... Odgovor avtorju: imam do 5.000, je pa precej drago (druga zavarovalnica). Montiran imam tudi alarmni sistem, ki pokriva tudi zunanjo enoto. RE: Zavarovanje TČ - JaBK - 28.3.2020 Pri generaliju imam dodatno zavarovan strojelom TČ. Nekje med 25 in 30€ pride in je krito do 8700€. RE: Zavarovanje TČ - Beri - 28.3.2020 (28.3.2020 ob 09:23)novitu Napisal: Seveda, vsak podjetnik/podjetje/zavod/... služi svojemu namenu, to drži. Po tvoji logiki nihče torej da ne dela v korist strank, kar seveda ne drži. Zlo enostavno - pri vsej tej zgodbi je stvar percepcije posameznika value-presposition...Samo zavarovalnice sem omenil in nič drugega. Torej,ne mešati babe in žabe. Moja logika temelji samo na zavarovalnicah,kar pomeni,da to kar ti pišeš ni v tej zgodbi. Vsak naj preračuna koliko stane mesečni obrok zavarovanja,krat 12 mesecev,krat toliko let pa naj dobi cifro. Pa še enkrat,vsaka zavarovalnica je dobra pri sklepanju pogodbe - vsaka! Pri izplačilu pa,.... RE: Zavarovanje TČ - FAE - 28.3.2020 Ne bit prevec prepricani, za 25€ vam nihce ne bo povrnil celotno kupnino za vaso TC, to preprosto ne pije vodo....na koncu se gleda zavarovalna vsota, ter letna amortizacija cene samo od zunanje enote, realno dobis nekaj 100eur in cisto nic vec RE: Zavarovanje TČ - JaBK - 28.3.2020 čakam... že en cajt… gre se seveda za odpravo škode do tega zneska. se pravi, se reč popravlja ne pa menja novo z nečim do 8700. sploh ker moja stane 3k€ plus nekaj dela. valjda ne bom potem dobila 8700€, karkoli bo že treba. popravljati ali menjati. kaj pa bo, pa ne vem. zdaj to imam plačano, moja je on "borrowed" time že najmanj 3 leta gleda na forumsko pamet, tole sem prvič plačala, pa če še ene 3x je to manj dobrih 100€. Že samo da serviser pride pogledati, je najbrž toliko... pa če mi potem odobrijo zgolj nekaj 100€, je OK. RE: Zavarovanje TČ - BojanF - 28.3.2020 Evo, še ena prednost TČ zemlja-voda: težko ti ukradejo zunanjo enoto.
RE: Zavarovanje TČ - Fantocci - 28.3.2020 Kot JaBK imam tudi jaz največji krš od klima TČ, kot bi se izrazil bozgom.(krš, ki me poceni ogreva že šesto sezono). Torej, ravno tako kot kolektorske cevi vam bodo težko ukradli izolacijo iz hiše. Dobro izoliraš hišo in potem največji krš od TČ poceni pokrije vse potrebe po toploti. BTW, moja zunanja enota nova stane okoli 1100EUR, brez nekih popustov. Kaj čem to zavarovat? Raje zavarujem svoje zdravje, če že kaj. Resnična nevarnost na hiši je pa požar (edino tega se res bojim), na drugem mestu poplava. Vse ostalo je pis of kejk, ki se zlahka nadomesti. RE: Zavarovanje TČ - JaBK - 28.3.2020 Ti jo mrbit se lahko menjaš, meni če gre zunanja, samo vse lahko menjam. Tako meni serviser... Pa tudi če je 1100. Če še 10 let plačuješ je to manj kot 300€, pa tudi če ti potem "odobrijo" samo 500€. V 10 letih bo pa menda ja šla, porkadus... RE: Zavarovanje TČ - novitu - 28.3.2020 (28.3.2020 ob 12:03)Beri Napisal:(28.3.2020 ob 09:23)novitu Napisal: Seveda, vsak podjetnik/podjetje/zavod/... služi svojemu namenu, to drži. Po tvoji logiki nihče torej da ne dela v korist strank, kar seveda ne drži. Zlo enostavno - pri vsej tej zgodbi je stvar percepcije posameznika value-presposition...Samo zavarovalnice sem omenil in nič drugega. Zavarovalnice delajo zase točno toliko kot tišlar, zidar al pa ti, če še hidiš na šiht. O tem govorim in nič drugega. Pa zanimivo, da ima več ali manj vsak zavarovano (hiša, stanovanje). Zdaj če je tolk "sam za njih", čemu potem ljudje mečejo denar (pa govorim o hišah, stanovanjih, kjer zavarovanje ni obvezno)? Je pa najbrž logično, da mora biti tudi pri zavarovalnici net income pozitiven. Enako je pri tišlerju, zidarju...Tako enostavno in logično je to pa nič drugače. Spotaknil sem se pa samo zato, ker je tovrstnega "pavšaliziranja" enostavno povsod preveč. Kupec (v tem primeru zavarovalec) pa ima možnost izbire. Glede izplačila pa - ni popolnoma nobenih težav, če stranka ve, kakšno polico bo podpisala in se o vsebini pozanima in jo predvsem razume. RE: Zavarovanje TČ - pregela - 28.3.2020 Strojelomno zavarovanje pokrije morebitne okvare TČ. Jaz imam pri ZT zavarovan strojelom. Pred TČ sem imel za 18€ zavarovano za 2.500 € in ko sem imel okvaro plinske peči (elektronsko vezje je svcrlo verjetno zaradi strele) so od višine računa 780€ povrnili, 710€ ker je na strojelom odbitna franšiza. Peč je bila stara 13 let in niso nič komplicirali z amortizacijo. Sedaj sem strojelom povečal na znesek 10.000€ pa znesek 36€, odbitna franšizo pa povečal na 100€. Zavarovanje zelo poceni odbitna franšiza, ki je namenjena temu, da ne letaš za vsak mičken strošek na zavarovalnico. Če pa pride kaj hujšega, pa dobiš vse povrnjeno - tistih 100€. Strojelom ne krije tatvino zunanje enote. RE: Zavarovanje TČ - pentax - 28.3.2020 (27.3.2020 ob 22:06)Blue30 Napisal: Pozdravljeni, Imam zavarovanje nepremicnine sklenjeno pri ZT in če kdo odtuji zunanjo enoto, dobim drugo-novo. Zavarovan imam paket C, če je kaj v temu razlika. RE: Zavarovanje TČ - bozgom - 28.3.2020 (28.3.2020 ob 20:17)pregela Napisal: Strojelomno zavarovanje pokrije morebitne okvare TČ. Jaz imam pri ZT zavarovan strojelom. Pred TČ sem imel za 18€ zavarovano za 2.500 € in ko sem imel okvaro plinske peči (elektronsko vezje je svcrlo verjetno zaradi strele) so od višine računa 780€ povrnili, 710€ ker je na strojelom odbitna franšiza. Peč je bila stara 13 let in niso nič komplicirali z amortizacijo.Strojelomno zavarovanje je isto kot kasko zavarovanje avta. Ko rukneš avto pogledajo v tabele koliko je vreden in, če je popravilo cenejše dobiš povrnjen ves račun zmanjšan z aodbitno franšizo. Če pa bi bilo popravilo dražje pa dobiš toliko, kot je vrednost avta zmanjšano za preostalo vrednost razbitega krša. Imam kasko zavarovan avto brez dodatnih postavk (steklo, divjad...) ker je to stran metanje denarja. Imam paketno zavarovanje doma brez dodatnih postavk (npr. strojelomno). V teh letih ko ne plačujem teh dodatnih postavk pri avtu in hiši se je nabralo toliko denarja od nižjih premij, da mi bo osnovno zavarovanje v primeru zloma stekla na avtu ali okvare TČ, le deloma zmanjšalo dobiček. Kdor pa hoče- naj izvoli. Nenazadnje je vsak gospodar svoje denarnice (dokler se ne oglasi žena ).
|