Objave: 26
Teme: 4
Ocena:
0
28.3.2020 ob 11:20
(*Zadnja sprememba objave: 28.3.2020 ob 11:27 uporabnik Korl.)
Imam vprasanje.Ali lahko visek ustvarjene elektrike,ki bi jo izgubil ,porabim(prenesem) na vikend katerega sem lastnik?
Ocena:
0
Kaj pa postavitev elektrarne v svoji izvedbi.Od kitajskega ponudnika sem dobil zelo ugodno ponudbo,po kateri bi me uvoz stal manj kot 5500 eur(carine ni).Verjetno bom moral dobiti nekoga da mi uredi vso dokumentacijo in da mi jo priklopi na omrezje.Ali lahko v mojem primeru zaprosim za subvencijo.Zanima me ali so to le moje mokre sanje.Hvala za odgovor.
Objave: 3853
Teme: 0
Ocena:
0
Carine ni, je pa 22% DDV.
Drugače pa- tvegati toliko denarja za nekaj, kar bi naj (pri nas) imelo 10...25 let garancije in bi naj delovalo 30+ let je po moje "pogumno" dejanje. Po statistiki imaš celo kak % možnosti, da se ti bi projekt izplačal in mnogo % da si boš kupil kup težav in problemov.
Ocena:
0
31.3.2020 ob 08:32
(*Zadnja sprememba objave: 31.3.2020 ob 08:42 uporabnik Korl.)
Hmm,brez zamere kot bi nek Petrolovec govoril.Paneli so paneli,razsmernik je razsmernik.Problem je edino ,ker sam nisem niti malo elektricarja in bom moral nekoga dobiti,da mi bo to izpeljal.Vecina ponudnikov ima kitajske panele in samo nabijajo cene v nebo.Elektrarna v samoizvedbi je lahko tudi 50% cenejsa,s tem da ti ze v naprej dajo rezervne panele.Sigurno bom sel v to,ce pa se dobim subvencijo bo pa skoraj zaston.
Moznost je pa tudi ,da mi 25 let dobro dela.Lahko bom pa izgubil 6000 eur.Ce bi bil clovek vedez,nebi bil revez
Dalmantince vprasajte kaj menijo o ribah,riba ka riba.
Objave: 3853
Teme: 0
Ocena:
0
Gen-i ima Bisol (Slovenija). Petrol ima Luxor Solar (Nemčija)... Seveda pa imajo nekateri manjši ponudniki kitajce in so zaradi tega precej cenejši od zgoraj omenjenih.
Glej, želim ti veliko sreče in da ti 100% uspe. Še posebej, ker (po lastnih trditvah) nimaš pretiranega znanja s področja elektrotehnike. Upam, da ga imaš vsaj s področja mednarodne trgovine in uvoza. Nenazadnje mora vsa oprema, katera se priključi na električno omrežje imeti ustrezen CE certifikat in kot verjetno veš, to ni tista oznaka CE (China Export) na kitajski robi.
Ocena:
0
31.3.2020 ob 09:54
(*Zadnja sprememba objave: 31.3.2020 ob 10:03 uporabnik Korl.)
Ne razumem pa vas,ki obvladate stvar v nulo,da postavljate najmanj 2x drazje elektrarne na svoje strehe zaradi nekih garancij katere imajo tudi Kitajci.Edini problem za teke kot sem jaz je dokumentacija,instalacija in varnost.Zadnje 3 stvari pa poznate v nulo,tako da mi ni jasno..Hvala za lepe zelje.
Ocena:
0
Vidim pa,da ni prav priporocljivo pisati o teh stvareh,o nakupu kaksne stvari npr montazne hise ali elektrarne iz druge drzave.Sele nekaj dni razmisljam o teh stvareh,ker se sedaj spravljam graditi hiso in na enem forumu so me takoj izbrisali,ko sem omenil Kitajce.Vse stvari v tej nasi dezelici so preplacane,od navadne skarpe,ki jo zgradei obcina,do montaznih his in elektrarn.Bo treba tudi ponudnike teh storitev v Sloveniji malo postaviti na realna tla,ker veliko tezje je v Sloveniji zasluziti 160k za montazno hiso kot v Nemciji in zanimivo,da je celo iz Nemcije cenejsa.
Objave: 60
Teme: 2
Ocena:
0
Če faušija bi gorela, bi bila v ognju cela, ti, Slovenija
Samo ta problem je pri nas. Ker če se eden ˝malo znajde˝ da pride cenejše skoz, ga treba takoj popluvat, kako to ni ono dobro....
Ocena:
0
31.3.2020 ob 13:06
(*Zadnja sprememba objave: 31.3.2020 ob 13:07 uporabnik Korl.)
Glej imam predracun brez ddv za 4500 usd.28 panelov 380w,razsmernik.......In zdaj mi bo nekdo govoril da se to ne splaca.Ce dobim cenovno normalnega cloveka za papirologijo,da mi zrihta subvencijo.....,si lahko vsak sam izracuna koliko me bo stala elektrarna.