20.3.2020 ob 11:45
(20.3.2020 ob 10:40)bozgom Napisal:(20.3.2020 ob 00:52)Fantocci Napisal: Bozgom, enkrat razglabljaš, kako ni smiselno dati na hišo debele izolacije (verjetno zato, ker je ti nisi dal), spet naslednjič pa težiš ljudem zaradi malenkost večje porabe STČ, ker bo treba skurit več premoga v TE.
Kakor ti zapaše v nekem trenutku, kenede?
Kolikor se spomnim, sem glede izolacije govoril le v zvezi z "kako malo stane". Torej povsem isto, kot v tej temi. Po eni strani se na hiše popajo cm in cm izolacije, češ saj 1 cm stane le toliko in toliko. Pol pa ti isti kupijo največji krš od TČ z obrazložitvijo, da tistih nekaj kWh razlike v porabi elektrike stane samo toliko in toliko in se boljša TČ ne splača.
Da pa so na hišo dali toliko izolacije, da z njo nikoli ne bodo privarčevali vse energije, katera je bila potrebna za njeno izdelavo, montažo in reciklažo, da potem dnevno porabljajo več kWh energije, kot bi jo lahko, da... in s tem prispevajo h kurjenju premoga, emisijam prašnih delcev, emisijam CO2, klimatskim spremembam... pa ali ne vedo ali nočejo vedeti. Se pa hvalijo, kako EKo in varčni so![]()
![]()
Jep, jaz sem eden od takih.
Dal sem veliko izolacije in kupil "največji krš od klima TČ" (z evropskim krmiljem sicer), pa imam manjšo porabo kot ti (jo objavljam vsak mesec v namesnki temi, ti pa mislim da ne).
To, da je bilo za izdelavo te izolacije potrebno toliko energije, da se ne bo pokrilo skozi njeno uporabo je pa še en konstrukt tvojega uma, ki mu ne verjamem, dokler mi ne podaš dokazov za to.

Potem-takem FW sodi ob bok zlatarskim... napram FERY in ''C 19'' porekl TČ
(če bo odgovor na to, prosim v debatno temo...)!!!
(ne članka vzet dobesedno..., zgolj v razmislek - pa koment.(če) v novo temo, prosim!)