PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Toplotna črpalka za ogrevanje sanitarne vode

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Se povsem strinjam  s Popson….
Dandanes se kar neki... pričakuje... Pa je podobno v službah, pa niti ti ne vejo in znajo povedat kaj...!? 
Citat:Sva samo dva in kupujem novo, pa zdaj ne vem, ali vzamem enako kapaciteto kot sem imel doslej (270), ali je bolj racionalno manjsa?

Cenovno ni velike razlike (kronoterm 10%); bolj me zanima glede delovanja?
Koment. sem na to. Potem si dopolnil...vendar vseeno premisli zapiske Csama, ali ga direkt kont. na ZS? Predlog zgolj v razmislek. Saj , kot je pisal, pri večji porabi vskoči grelec...to pa poznaš...in 100l z grelcem , vzporedno z STČ/cena.
To je manjši del sezone.
Sicer tvojo poletno/jesensko porabo veš zgolj sam...

Če pa že definitivno večja, sem osebno za manjšo, kljub ceni. 

In če že..., tudi pred leti...ni bilo veliko njih za DeDietrich! Dočim za druge so še vedno.... Wink  Razen ORC....
Tud NTB jih ''gosti''
V debati glede popravila sem v prvem postu napisal, da se priporocam za nasvete, priporocila in ponudbe....ampak nima veze.
Odlocil sem se za nakup nove....ki ne bo deDietrich, ampak po vsej verjetnosti Kronoterm.
Ali 200 ali 270 L pa se ne vem....in res mi je vsec tisti nadzor preko aplikacije, ceprav stane ‘web modul’ 212eur+ddv.
Kar me muci pa je to, da oni ne prodajajo koncnim strankam, torej moram kupiti preko nekega monterja in sem spet (skoraj) na zacetku - najti nekoga, ki bo kvalitetno opravil montazo.
Je pa se en ‘hakeljc’: ce hocem 5-letno garancijo, moram dokupiti dodatna 3 leta (149eurov+ddv) in potem garancija velja samo pod pogojem, da njihovi serviserji oprwvijo vsaj 2x letni pregled v 5 letih....kar je cudno: zmontira lahko kdorkoli, pa osnovna garancija velja; letni pregled pa samo njihovi serviserji....
Zakaj si na zacetku? Enostavno kliknes na spletno stran @sassapoja in mu posljes povprasevanje. Simple ko pasulj Wink
(4.3.2020 ob 18:56)Popson31 Napisal: Zakaj si na zacetku? Enostavno kliknes na spletno stran @sassapoja in mu posljes povprasevanje. Simple ko pasulj Wink

Ne delam reklame, a vendar, model je car, in se bo potrudil. 
U google utipkaj klime sapo (nas forumas sassapo) in ga poklici, ali kar poslji mail z podatki kaj bi rad, in ti bo dal ponudbo.
Kar se tice garancije, je pa bv ce mene vprasas. Raje se zmeni z zavarovalnico, da tvoje zavarovanje krije tudi to.
Strojelom ze imam zavarovan.
V teoriji.
Kako bo pa to v praksi uspelo, bom pa se videl. Zaenkrat cakam odgovor zavarovalnice.

Sassapo sempa tudi ze kontaktiral. Ne rabis Google, ima url v svojem podpisu  Tongue
S čim pa se sicer ogrevaš, medo9?
Loncena toplozracna pec.
Kopalnici pa Thermaray.
Da napisem se zakljucek.

DeDietrich je sel na odpad (oz.dal sem ga kolegu za dele ali pa ce si ga bo usposobil).
Vzel sem Kronoterm Eco +web modul, ker sem pac ITjevc, pa da podpiram inovativnost itd. Pa se domac proizvajalec.
Izkusnja s Kronoterm prodajo zelo dobra. Odzivni (preferiram po mailu, da ostanejo obljube zapisane) in ustrezljivi. Poslali so ki svojega lokalnega monterja (ugotovil, da poznam njegovega oceta, izviramo  iz iste vasi), prisel pogledat, cez 2 dni pripeljal crpalko, premontaza hitra, vse b.p....ker nisem imel wifi routerja v kleti, so mi mimogrede se to pripeljali, skatka 1A.

Strojelom.
Zavarovalnica mi tudi ob nakupu nove STC, prizna 80% vrednosti (ocenjenega) popravila. Brez ddv.
Nisem se pregovarjal z zavarovalnico, zakaj samo 80%, morda zato, ker se nisem odlocil popravljati.
Ceprav je zanimivo, da v zavarovalno vsoto gre ddv, odskodnino pa dobis brez ddv.
Tudi zavarovalnico lahko samo pohvalim (Sava). Vse uredis na njihovem portalu, prijavis skodo, posljes dokumentacijo, nato te kontaktira tisti, ki resuje tvoj zahtevek. Reseno v dveh,treh dneh.
Nakazilo verjetno malo zaustavljeno zaradi corone...bo pa najbrz se ta teden.

Aja. Pa manjso sem vzel, 200L (=376 litrov vode pri temp.40 stopinj), ker je za naju res vec kot dovolj.

In zdaj gledam preko cloud aplikacije, kaj in kako dela....v glavnem samo spi Zzzz ...

Hvala vsem za nasvete in debato, posebej Sassapo za pojasnila v ZS.
daj še napiši kako greješ, oz. kdaj začne npr. iz 38 na 50c recimo....in koliko časa porabi za to....
Nastavljeno je na 55 stopinj.
Vidim, da se vklopi ko pade pod 50....so pa moznosti nastavitev po urah,dnevih, ampak zaenkrat sem bolj na read only.
Vidim tudi, da temperatura v prostoru pade za 3-4 stopinje, ko komoresor zacne delat in se potem spet povisa nazaj na 22,23,24.
V info: v istem prostoru je se en kompresor od hladilnice, ki pa prostor ogreva....tko, ds je win-win.
Zdajle je recimo 21,8 v prostoru, voda ima 54,3...kompresor v mirovanju Zzzz.

Nastavljen imam program Normal
(So pa se Eco, pa Comfort, comfort plus, ampak tega se nisem studiral, sem se ukvarjal z organizacijo delovanja firme , ker delamo vsi od doma zaradi covid19).

Od petka,13.3., okrog 12h smo vkljucili do danes (okrog 19h) sem porabil 10kwh.

Zdaj malo brskam po programu.
Danes je kompresor deloval 4.00-7.00 in od 15.30-18.30..

Zdaj malo brskam po programu.
Danes je kompresor deloval 4.00-7.00 in od 15.30-18.30..
In ostale dni podobno.
Kaj eni komplicirate, strojelom 100 l, 200l, zavarovanje........
Pred osmimi leti sem nabavil kronotermovo STČ 200l in do danes deluje bp. Edino delo, ki sem jo imel z njo je čiščenje umazanije na uparjalniku.
Mesečna poraba elektrike cca 11€ za 4 člansko familijo.
Daljinski nadzor porabe, regulacije in kontrolo temperature z dvema WIFI moduloma za 40€.
Porabo merim preko pametne vtičnice, kontrolo in regulacijo temperature preko WIFI modula z senzorjem temperature, ki sem ga vgradil zraven obstoječega.
Preko aplikacij spremljam porabo električne energije in temperaturo vode v TČ.
V osmih letih ni prišlo do nevem kakšnih odstopanj pri porabi.
Citat:Nastavljeno je na 55 stopinj.
Vidim, da se vklopi ko pade pod 50....so pa moznosti nastavitev po urah,dnevih, ampak zaenkrat sem bolj na read only.
Sicer kakor komu paše...vendarle vprašanje čemu 55?
Pri nas je sicer 100l več, za povp. (7) os. na 50 pa zadostuje. Laufa pa res običajno celo noč, ter del dne po potrebi. Povp. dnevna poraba 6kWh.

Novejše STČ omogočajo tudi daljši čas mirovanja, kot osnovnih 5stC ?

Citat:Kaj eni komplicirate, strojelom 100 l, 200l, zavarovanje........

Pred osmimi leti sem nabavil kronotermovo STČ 200l in do danes deluje bp. Edino delo, ki sem jo imel z njo je čiščenje umazanije na uparjalniku.
Kakor komu paše... velja tudi v tem primeru in odvisno od več dejavnikov...   Pred isto leti, si bil za og. objektov še na strani tvojega nick imena... Wink  
Je pa razlika valjda a rabiš za večinoma dva, štiri ali krat 2 os. in  na(raz)vade porabljanja tople vode tega št. porabnikov. Vzlic temu delajo 100, 200, 300 ….litrske!? 
Zavarovalnice pa ponujajo zavarovanja, nekje ni nujen...(ob potrebi pa dobrodošel)
S smartom za dva , ne moreš peljat svoje 4članske družine (v eni furi) Tongue , za več rabiš kombi... ( ali več vozil) , zavarovanje v tem primeru nujno...
Pri nas npr. 200l  STČ ne pride v poštev...; kot ne smart za dva, čeprav si (naj)pogosteje sam v avtu...  STČ pa povečini dela za vse (u)porabnike/dan.
''Recepti'' se razlikujejo..., ni vsak za vse... počez... Idea  

A res tko cajt leti? Da pred 8 leti ni bil to več TT ?
Medo9
A si z Ljubnega
Meni Kronotermova crpalka za sanit. vodo dela ze od 2006.
Ce še imajo taksno kvaliteto se ne bat.
Ne, nisem iz Ljubnega....okolica Litije.
Kot so mi vsi Kronoterm hvalili, me bo se prezivela.
Bomo videli....vsekakor sem imel z dedietrich ocitno smolo, saj ne morem verjeti, da so tako zanic, saj bi firma ze propadla.
Ko sem kupoval, nisem naredil domace naloge, sem prevec zaupal nasvetu znanca....in potem pac vsaka sola nekaj stane.

@bohinc: ne vem, tako so mi nastavili na 55 stopinj. 
Lahko tudi spustim na 50....ampak glede na majhno porabo, niti ne vem, ce bi s tem kaj posebnega dosegel?
Nekako sem predvideval, da si vzel STČ z Web povezavo z vzrokom...
Mar ne beleži od časa delovanja (pod trendi)….tudi padec temp., histogram porabe...; kot  nastavitev.
Sicer, če sta pristaša dolgotrajnega ''knajpanja'' z vročo vodo pusti.
Če si STČ nabavil z ''vzroka'' prihrankov..., ti ravno pomoč WEB nudi najlahkotnejše spremljanje in spreminjanje dogajanja. 
Včasih smo morali to delat brez povezave..., ko si začutil (pre)hladno vodo.!
Zdaj je tud takim, ki majo lastni ''termostat'' pregoret, to olajšano ... Big Grin

Serviserji (najpogosteje) pustijo na tov. nastavitvah; saj si na ''varni'' strani=tople vode; ne pa optimalne nastavitve, ter porabe. Fajn pa je, če vsaj povejo bodočemu uporabniku pomen... , možnosti nastavitve... ali le ta prebere navodila.
Če na thermarey povečaš temp. ali v kamin naložiš več drv, imaš poleg višje temp. v prostoru, večjo …? Wink
1 ... 54 55 56 57 58 59 Pojdi na stran 
Iskanje po temi