PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Atmos 25 kW - ventilator

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni, pravkar mi je na cca. 11 let starem Atmosu nehal delati ventilator. Sem poskusil ob vklopljenem gumbu ročno pognati vetrnico (zaradi kondenzatorja), a se ne zavrti. 

Rabljenih se verjetno ne da nikjer dobiti, očitno je edina možnost nakup novega (Etiks). 

Je že kdo imel podobno težavo, ima kdo kakšen nasvet?

Lahko poskusim rahlo zakuriti brez delujočega ventilatorja? Loputa zadaj je trenutno odprta.

Hvala in lp,
(16.3.2020 ob 18:55)peregrinus Napisal: Pozdravljeni, pravkar mi je na cca. 11 let starem Atmosu nehal delati ventilator. Sem poskusil ob vklopljenem gumbu ročno pognati vetrnico (zaradi kondenzatorja), a se ne zavrti. 

Rabljenih se verjetno ne da nikjer dobiti, očitno je edina možnost nakup novega (Etiks). 

Je že kdo imel podobno težavo, ima kdo kakšen nasvet?

Lahko poskusim rahlo zakuriti brez delujočega ventilatorja? Loputa zadaj je trenutno odprta.

Hvala in lp,
Zdravo, 
Doma imam verjetno en motor tocno takega. Cene novih so absurdno prevelike. Bom preveril oznako ter ti sporocil. Daj preveri ce je res motor odpovedal.

Lp

Tip motorja/ventilatorja:
FCJ4C52S   tak kot na sliki, turbinskega dela ter nosilca z hladilno ploščo/turbino osovine nimam.

lp

Priložene datoteke Predogledne slike

To so najbrž precej tipski motorji za dimniške ventilatorje. Mogoče ustreza tudi od drugih znamk. Težavo imaš da so vse trgovine sedaj zaprte zaradi corone.
Sonce naj sveti vsak dan!
peregrinus,
takšnale je tu cena: https://www.benl.ebay.be/itm/Exhaust-fan...2246815060

Jaz sem nabavil nekaj W močnejšega; cena okoli 160-170€, točno ne vem. Kolikor se spomnim iz Češke dostavljen.

Takšen je tudi moj na Attacku. Nabavil za rezervo.
Lep pozdrav
Nekje v navodilih za moj Atmos piše da ga lahko kuriš tudi kot trajno žarni kotel, da mu to ne koristi in nič več. Kao zakuriti, verjetno pri odprti dimni loputi, ob pogoju da imaš dober vlek in potem ko se razgori zapreti dimno loputo, kako bi to šlo in kakšno moč bi dobil ne vem. V tem toplem obdobju je to lahko zasilna rešitev, a če ti je ventilator delal 11 let si lahko zadovoljen, nič ni večno.
Iskanje po temi