PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Sončne elektrarne za samooskrbo-dejanske izkušnje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(2.3.2020 ob 13:17)Dragomije Napisal:
(2.3.2020 ob 12:19)Lihkar Napisal: Je treba biti bolj precizen.

za net-metering oz. samooskrbno napravo NI treba imeti gradbenega/uporabnega dovoljenja.
Objekt na katerem bo ta samooskrba nameščena, pa mora imeti ali gradbeno, ali uporabno ali uporabno po zakonu.

kakšna je razlika med uporabnim in uporabnim po zakonu?

Uporabno dovoljenje si lahko pridobil skladno z postopkom za pridobitev uporabnega dovoljenja (zaključek gradnje, dokazilo o zanesljivosti objekta, vloga, tehnični pregled, odprava pomanjkljivosti, uporabno dovoljenje), lahko pa si ga dobil po zakonu (101. člen takrat veljavnega ZGO-1 za enostanovanjske stavbe, predložil si geodetski novega stanja in izjavo nadzornika in projektanta).
(27.2.2020 ob 09:06)ivč Napisal:
(27.2.2020 ob 08:50)pentax Napisal: Kako pa veš, kaj od merilnih naprav laže?

Glej, sam ne morem merit, pogodbenik v mojem primeru Gen-i pa ti pošlje račun.
Nimaš kaj, plačaš.
Ker pa sem več pridobil kot pa porabil pa zdaj ni tako pomenbno, ker ti nič ne plačajo za viške konec obračunskega obdobja.
Moral bom izgleda menjat pogodbenika in to preit na Petrol, ki plača 40 Euro vsako leto če neto oddaš el. energijo.
Je to res, ima kdo izkušnje s Petrolom ali s kakšnim drugim ki plača neto oddano energijo?

Spoštovani, 

razlika med proizvedeno in porabljeno elektriko vam obračunamo enkrat na leto, pri čemer je presečni datum 31. december. Vse uporabnike v primeru ustvarjenih viškov električne energije na domači sončni elektrarni nagradimo za njihov prispevek k trajnosti proizvodnji energije s 40 evri dobroimetja na Petrol plačilno kartico. V nasprotnem primeru pa se vam presežek porabljene energije nad proizvedeno obračuna po veljavnem ceniku. Več o Petrolovih sončnih elektrarnah si lahko preberete na naši spletni strani.

V primeru dodatnih vprašanj se lahko na nas obrnete tudi preko sistema Povej Petrolu. 

Boštjan Štruc 
Razvoj in upravljanje prodajnih kanalov 
Petrol d.d., Ljubljana
Če koga zanima?

Danes zasledil članek  in se registriral na Moj elektro. Vidiš vse relevantne podatke o merilnem mestu ter porabljeni elektriki (dnevno, mesečno, letno...).
To je novi portal in so nameravali letos do konca januarja vse nanj prenesti (vse distribucije za celotno Slovenijo), pa je še polno neusklajenih števcev in različnih načinov daljinskega čitanja, da so potegnili delovanje starega portala do konec januarja 2021.
Kolikor vem stari portal ni bil namenjen vsem in tudi ni bil zastonj. Na tega sem se pa brez težav registriral in za moje merilno mesto kaže povsem točne podatke. Dela tudi aplikacija na mobilnem telefonu.
Pozdravljeni,

ali mogoce veste kateri paneli so boljsi ali Q CELLS (Q.PEAK DUO-G7) - 325-335
ali bi izbrali CANIDIAN SOLAR 335 W ?
Imam dve ponudbe z preblizno enako ceno z temi razlicnimi paneli ?

Hvala
(3.3.2020 ob 11:14)bozgom Napisal: Kolikor vem stari portal ni bil namenjen vsem in tudi ni bil zastonj. Na tega sem se pa brez težav registriral in za moje merilno mesto kaže povsem točne podatke. Dela tudi aplikacija na mobilnem telefonu.

Stari portal je brezplačen, si pa moral imeti (delujoče!) daljinsko čitanje števca. Za lastnike SE je nujen, da zaračunavajo proizvodnjo.

Za privat gospodinjske odjemalce pa je bilo bolj tako tako. Meni je kazal neke podatke okoli ničle in ni bilo povezave z mesečno položnico, potem pa sem čez en teden videl števčarja, ki je frontalno menjal vse števce v bloku...težave s komunikacijo, mi je rekel.
Ta novi portal deluje ok...ni pa seveda nobenih podatkov, če ni daljinskega odčitavanja za merilno mesto.
(2.3.2020 ob 15:18)Lihkar Napisal:
(2.3.2020 ob 13:17)Dragomije Napisal:
(2.3.2020 ob 12:19)Lihkar Napisal: Je treba biti bolj precizen.

za net-metering oz. samooskrbno napravo NI treba imeti gradbenega/uporabnega dovoljenja.
Objekt na katerem bo ta samooskrba nameščena, pa mora imeti ali gradbeno, ali uporabno ali uporabno po zakonu.

kakšna je razlika med uporabnim in uporabnim po zakonu?

Uporabno dovoljenje si lahko pridobil skladno z postopkom za pridobitev uporabnega dovoljenja (zaključek gradnje, dokazilo o zanesljivosti objekta, vloga, tehnični pregled, odprava pomanjkljivosti, uporabno dovoljenje), lahko pa si ga dobil po zakonu (101. člen takrat veljavnega ZGO-1 za enostanovanjske stavbe, predložil si geodetski novega stanja in izjavo nadzornika in projektanta).

kakšen je strošek pridobitve uporabnega dovoljenja? hiša je letnik 34 in je vrisana.
Streha je bila zamenjana ali lahko kaj komplicirajo?
@Dragomije enkrat pred casom si ze odprl namensko temo glede uporabnega dovoljenja in so ti tam vse lepo kako in kaj razlozili. Malo poglej za nazaj.

https://www.podsvojostreho.net/forum/sho...?tid=64805
Nov portal sicer deluje, samo podatki so vsaj za mene samo do 25. februarja.
(3.3.2020 ob 11:30)matevzn Napisal: Pozdravljeni,

Hvala

Tudi mene zanima- hvala

Hvala
Moje mnenje- izbral bi Q CELLS ker sem imel nekaj težav pri Canadian- dva panela sta delala samo 2/3. So popravili.
S Q CELLS sicer nimam izkušenj.
(3.3.2020 ob 10:30)bozgom Napisal: Če koga zanima?

Danes zasledil članek  in se registriral na Moj elektro. Vidiš vse relevantne podatke o merilnem mestu ter porabljeni elektriki (dnevno, mesečno, letno...).

Sem preveril, zdi se mi da dobro dela.
Še vprašanje za samooskrbo. 
Koliko plačujete pavšal ? Jaz plačam 13,94 Euro/ mesec pri Geniju-obračunska moč 7 kw poraba 0.
(3.3.2020 ob 19:58)zundapp Napisal:

Hvala

Tudi mene zanima- hvala

Ni neke razlike da bi o tem filozofiral kateri je boljši, obe firmi imata tradicijo v izdelovanju panelov kar je bistvenega pomena...
Bolj se bi osredotočil na izvajalca oz. monterja panelov, kdo bo to montiral na streho in kako je kvalificiran za to delo...
Pri meni osebno so montirali konstrukcijo in panele monterji ki so kvalificirani krovci.
Konstrukcija strehe je pri meni bolj komplicirana in montaža ni bila tako lahka, si ne predstavljam kako bi to izvedli neki štromarji ki nimajo pojma o konstrukcijah streh in kritini...
1 ... 198 199 200 201 202 ... 677 Pojdi na stran 
Iskanje po temi