PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Daikin Altherma 3-protokol segrevanja pred polaganjem vinila

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sem zadevo uredil. Sicer je malo trajalo, da sem ugotovil kje je bila tezava. Bilo je premalo pretoka, ker so bili imbus vijaki na razdelilniku prevec priviti.
Protokol se je izvedel.

Sedaj pa bi imel vprasanje glede rezervnih grelnikov. Ko sem sel na dopust sem zahtevano temperaturo v talnem nastavil na 23 stopinj, kar je pripeljalo do tega, da je sistem deloval na grelnikih (sem videl sele danes ko sem se vrnil). Vsak dan je tako slo nekje 48KWh. Zato sem temperaturo povecal na 26 in zalaufal je kompresor...tudi poraba je bila v tem casu dosti manjsa.
Zanima me, kako bi bolj omejil delovanje grelnika? V nastavitvah je bila do danes nastavljeno da je delovanje grelnika dovoljeno, danes pa sem prestavil na omejeno. V navodilih ni nikjer posebej opisano kaj bi to pomenilo.

Lp
In zakaj pri Bogu si med dopustom omejil temperaturo v talnem?
TČ je naprava, katera ima fizikalne omejitve. Ena od teh omejitev je maksimalna in minimalna temperatura vode za ogrevanje. Moja TČ ima min. temperaturo 25°C in maksimalno 65°C. Če je podobno pri tvoji je logično, da je morala delovati z grelci, če si ji nastavil maksimalno temp. 23°C.
Ko greš na dopust se zniža temperatura prostorov Veliko TČ ima za to poseben program, katerega vklopiš ob odhodu na dopust in mu poveš, kdaj se vrneš, da je hiša takrat zopet primerno ogreta. Kako to temperaturo TČ doseže pa pusti njeni logiki.
(1.3.2020 ob 20:28)georges Napisal: Sem zadevo uredil. Sicer je malo trajalo, da sem ugotovil kje je bila tezava. Bilo je premalo pretoka, ker so bili imbus vijaki na razdelilniku prevec priviti.
Protokol se je izvedel.

Sedaj pa bi imel vprasanje glede rezervnih grelnikov. Ko sem sel na dopust sem zahtevano temperaturo v talnem nastavil na 23 stopinj, kar je pripeljalo do tega, da je sistem deloval na grelnikih (sem videl sele danes ko sem se vrnil). Vsak dan je tako slo nekje 48KWh. Zato sem temperaturo povecal na 26 in zalaufal je kompresor...tudi poraba je bila v tem casu dosti manjsa.
Zanima me, kako bi bolj omejil delovanje grelnika? V nastavitvah je bila do danes nastavljeno da je delovanje grelnika dovoljeno, danes pa sem prestavil na omejeno. V navodilih ni nikjer posebej opisano kaj bi to pomenilo.

Lp
Ali te res ni nihče opozoril, kako je s tem?
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Brez zamere in vroče krvi...Očitno niso vsi monterji tudi za Daikin, kot ti...
Vendarle, kaj je zvedel od podvprašanja :
Citat:Ali te res ni nihče opozoril, kako je s tem?

Nič. Na opisano težavo z vprašanjem... 
Aja...,  posebej prošnjo mora vložit.
(2.3.2020 ob 19:34)bohinc Napisal: Brez zamere in vroče krvi...Očitno niso vsi monterji tudi za Daikin, kot ti...
Vendarle, kaj je zvedel od podvprašanja :
Citat:Ali te res ni nihče opozoril, kako je s tem?

Nič. Na opisano težavo z vprašanjem... 
Aja...,  posebej prošnjo mora vložit.

Ne ni nihče opozoril, tudi marsikaj druga sem še želel izvedeti, ampak nisem dobil nekih odgovorov, zato se sedaj vse učim sam.

Sem dobil tri pozitivna priporočila za omenjeno podjetje, katero mi je montiralo toplotno.
Sam v nekaterih stvareh nisem bil najbolj zadovoljen, tudi zaradi tega, ko sem kaj vprašal nisem dobil nekega sigurnega odgovora, potem pa sploh nisem več spraševal.
Bi se pa rad malo bolj poglobil v vse, da dobro spoznam delovanje.
...malo se vprašaj za vnaprej od koga si dobil ta priporočila.
Vztrajaj...      pač drugje, da dobiš odgovore...

Katere bi se spodobilo, da bi bili že pojasnjeni... 
Pa makar že ob priklopu, oz. zagonu TČ =predaji v delovanje uporabniku  Idea

Ugibam, da TČ nek režim delovaja ne paše na dolgi rok, ter se varnostno vklopijo grelci, ne pa komp.. Odraz je prestavitev DV na višje, vklop komp., izklop grelca.

Očitno, kar se je pokazalo že žnj...tič, četudi se leta trudijo drugače..., niso na to ipd. imune niti promo TČ PSS … Wink
1 2
Iskanje po temi