Vidim da kot na vseh forumih tema hitro zaide.
Sem poudaril da me zanima samo kaj imate, kdo je izvajalec del in bistvo kako ste zadovoljni z izvedbo.
Sam sem pridobil sem kar nekaj ponudb za 13-13,6kW elektrarno. Delam raziskavo trga zase, katero lahko delim že je želja in se na koncu tudi sam lažje odločim. Forum naj bi bil namenjen temu da se pomaga drugim, deli izkušnje. Mislim da teme nisem falil ?

Pregledujem razlike med ponujenim, vendar laik se hitro izgubi. Tako da gledam samo določene specifikacije kot so garancija, izkoristek panelov in cena seveda.
Primerjam 13-13,6kW sončno elektrarne. Razsmerniki in optimizatorji skoraj povsod SolarEdge (ne povsod). Paneli so razlilčni od ponudbnika do ponudnika, posledično količina, ni pa večjih razlik, saj ne morejo biti. Trenutne ponudbe imam od 40-44 panelov (Bisol solar BMO 325 Wp , Q.Cells 325W Q.Peak DUO-G5, Trina Solar TSM 335 Wp Honey, SOLVIS 310 Wp, EXE Solar 310W, Luxor Eco Line LX-310M/156-60+, BISOL BMO 310 W Premium,ODA325-30-M ), različno od ponudnika SE.
Kot laik lahko gledam izkoristke panelov, kateri se povsod gibljejo od 19-20%, se pravi ni velike razlike.
Garancije tudi povsod dokaj enake brez velikih odstopanj (po 25 letih 85 % izkoristek)
Na koncu ostane dejansko cena in faktor kako si zadovoljen z SE, tu pa je pomemben izvajalec, po vsem branju vsi niso vredni zaupanja!
Noben prodajalec ne da uporabniške izkušnje, in to me zanima, povratne informacije od vas ki sončno elektrarno že imate.
Trenutno imam ponudbe za omenjeno od 11 do skoraj 14 tisoč eurov.
Čekiram določene ponudnike in nekateri obstajajo dolgo, med drugimi so imeli nekateri blokirane račune itn. Nekaj ponudnikov ima zunanje izvajalce kateri so tudi imeli blokirane račune v pretekolsti. To nekako ni ravno dobra popotnica ? No vsaj jaz tako razmišljam. Zasledil sem po forumih, da se določenih monterjev izogibaj recimo. Nekateri obstajajo že dolgo, veliko se jih je pojavilo zadnji čas, pač tu so razlike.. Delam pluse in minuse z informacije katere dobim.
Če nekdo reče xy ponudnik mi je delal in zelo sem zavodoljen, je zame informacija ki lahko pretehta in zabeležim.
Bozog hvala za informacijo, sem poslal povpraševanje še na Sočni sistemi d.o.o.
Excel lahko delim za ZS če kdo želi.
Še 1x prosim, zanima me samo osebna izkušnja vsakega, in prošnja je da se to deli, ni pa mus seveda, odvisno od posameznika.
(21.2.2020 ob 18:44)bosces Napisal: (21.2.2020 ob 11:56)matjaz77 Napisal: Pozdravljeni
Glede na to da je tema o izkušnjaš z sončnimi elektrarnami, mislim da sem na pravem mestu pred nakupom.
Zanima me kdo vam je SE postavljal, kdaj, mogoče še kakšen podatek, in glavno ali zadeva deluje kot ste pričakovali.
Sam sem v fazi zbiranja ponudb, cene so zelo različe, kar se tiče opreme pa razen v panelih, skoraj ni razlik.
Mogoče kakšen komentar na spodnje ponudnike: Petrol, Gen-i, ECE d.o.o, S40 d.o.o. (Panheat), Svarun d.o.o., Moja elektrarna d.o.o., Orca, Termo Shop, Zadruga sončnih elektrarn Slovenije z.o.o, SONCE energija d.o.o.,.....
Pač zanimame kdo vam je postavljal in ali ste zadovoljni z izvebo.
Hvala
Lep pozdrav
Meni je delala firma Enertron d.o.o. konec januarja letos, prevzem je bil 11.2 od takrat zadeva deluje po pričakovanjih.
Komunikacija je tekla zelo dobro in vse nejasnosti in vprašanja smo sproti reševali.
Cena kompleta 12k + subvencija
Moč: 13,55 kWp
V priponki specifikacija komponent...
Hvala za info, povprašam tudi njih!