Objave: 6821
Teme: 28
Ocena:
4
(20.2.2020 ob 16:19)ivč Napisal: (16.2.2020 ob 16:06)Pavel99 Napisal: (16.2.2020 ob 12:47)bozgom Napisal: Ah @Pavel99- naštevaš neumnosti, da glava boli. Če bi mene mučilo toliko neznank, kaj bo čez 7 ali 10 let bi si verjetno dal kar štrik okoli vratu. Zakaj trpeti ob taki negotovosti? Le kaj poreče tistih nekaj tisoč lastnikov SE, ko niso prej prebrali tvojega zapisa in so šli za 30 let v minus in si naredili probleme z zavarovanji, odstranitvijo panelov...
PS vsak panel je na streho pritrjen s 4. vijaki. Če imaš 16 panelov za 5kWp SE je to 64 vijakov. In ti bi za to plačal 2500€? Lahko mi sporočiš na z.s. , ti sam dam 15% popusta

(16.2.2020 ob 11:25)Lesjaki Napisal: Seveda se pa matematika na moji hiši kjer živimo ( 140 m2 nizko energijska plus TČ ) in porabimo letno skupaj ogrevanje plus gospodinjski tok ca 1000€ ne obnese.
Porabiš tam 7600 kWh elektrike za kar bi potreboval SE 6,5kWp. Ob ceni 1000 €/kWp to znese 6500€. Ob letnem strošku 830€ za porabljeno energijo je doba vračila 7,8 let. V preostalih 22. letih pa privarčuješ 18.000€ ob predpostavki, da se elektrika v 30. letih ne bo podražila.
Se splača ali pa ne? Veš sam najbolje.
Za odstranitev pise tako ma ZPS in ce oni lazejo potem jaz lazem. Nevem kako zahtevna je reciklaza teh panelov in za 30 let bogve kako bodo komplicirali.
Kdo pa montira za 1000€ na kwp?
Prosim povej? Tako nizike cene nisem zasledil nikjer. Ga takoj poklicem da mi naredi predracun.
Lahko prosim bolj detaljno opises kako si prisel z 830 stroskov na 18000 evrov prihranka. Ker se ne razumem v tvoj grob izracun.
V mojem primeru poraba 10000kw. Lega ni optimalna. Pridelal nebi 1000 na 1kwp z letami se manj.
Vem za podjetje iz Ptuja-Zadruga solarnih elektrarn oz tako nekako, kjer je cena pod jurja za kwp
Potrebno je pa vedeti,da 11 kW elektrarna lahko med različnimi ponudniki pomeni tudi 2 MWh več letno. Razlika je ob pogledu na slabljenje izkoristka na oC. To je pa večini očitno Špansko selo. Če kdomrabi, mu pošljem izsledke delovanja treh na istem področju od različnih proizvajalcev v zadnjih dveh letih.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Objave: 3
Teme: 0
Ocena:
0
21.2.2020 ob 11:56
(*Zadnja sprememba objave: 21.2.2020 ob 11:57 uporabnik matjaz77.)
Pozdravljeni
Glede na to da je tema o izkušnjaš z sončnimi elektrarnami, mislim da sem na pravem mestu pred nakupom.
Zanima me kdo vam je SE postavljal, kdaj, mogoče še kakšen podatek, in glavno ali zadeva deluje kot ste pričakovali.
Sam sem v fazi zbiranja ponudb, cene so zelo različe, kar se tiče opreme pa razen v panelih, skoraj ni razlik.
Mogoče kakšen komentar na spodnje ponudnike: Petrol, Gen-i, ECE d.o.o, S40 d.o.o. (Panheat), Svarun d.o.o., Moja elektrarna d.o.o., Orca, Termo Shop, Zadruga sončnih elektrarn Slovenije z.o.o, SONCE energija d.o.o.,.....
Pač zanimame kdo vam je postavljal in ali ste zadovoljni z izvebo.
Hvala
Lep pozdrav
Objave: 110
Teme: 0
Ocena:
2
Meni so delali fantje iz firme Sončni sistemi d.o.o. vse je potekalo tako kot je bilo dogovorjeno. Nobenih težav in zapletov (razen čakanja na Elektro distributerja). Zadeva pa dela dobre tri mesece brez nikakršnih težav. Montaža od začetka do konca zaključena v dobrih 8 urah. Glede učinkovitosti, pa je v ozadju en kup faktorjev, naklon strehe, osončenost, usmerjenost, ovire (drevesa, dimniki...) tako, da je le stežka primerjat zadeve, ki niso na isti ali vsaj bližnji lokaciji... lahko pa ti povem 9,6kWp v decembru 443kWh, v januarju 682 kWh, trenutno v februarju pa 510 kWh.
Objave: 6531
Teme: 76
Ocena:
5
Bozog, koliko panelov je to in kakšne so njihove mere?
Objave: 4017
Teme: 3
Ocena:
26
Če se že piše o cenovnih razlikah med ponudbami in o jurjih razlike, naj se navedejo kakšne cene za primerjavo.