PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja TERASA

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni!

prosim za nasvet glede bodoče terase pred hiško 5x4x5 metra. trenutno imam pred hišo surov beton , na katerega bi položil keramiko, pa me zanima , predpriprava betona pred polaganjem keramike ( izotek, estrih...?? ali direkt keramika na beton)vrstni red .

Pred hišo, bi  podaljšal teraso v širino  za cca. 2,5 m, kjer je sedaj trava, kaj mi priporočate, keramiko za na travo, prane plošče ...?

http://shrani.najdi.si/?15/f6/1ksZFiyt/2.jpg  

hvala in lep pozdrav
dačo1,
te tvoje dimenzije mi ne gredo skupaj!!
Na betonu položiš keramiko, na " novem " deli pa lahko položiš betonske polšče, ki bodo v nivoju keramike.
Za polaganje bet. plošč pa : izkop, nasutje, utrjevanje, izravnava, bet. plošče.
Lep pozdrav
(19.2.2020 ob 20:45)som16 Napisal: dačo1,
te tvoje dimenzije mi ne gredo skupaj!!

ja res je, sem se zatipkal Big Grin..., mere terase bi bile 5x5..

Torej na beton direkt položim keramiko, nato pa prane plošče v linijo ploščic...

Imam pa zunaj pri balkonskih vratih med betonom in vrati odprtino (na sliki se vidi tam kjer je sivi xps ob vratih) , ki ne vem kako jo obdelat , da ne bo kasneje prihajalo do vlage.., potem ko se položi keramika ...

lp.
Bolj pomembno je, kaj je pod to ploščo terase, da bo keramika obstojna.
(21.2.2020 ob 23:54)Kremenčkovi Napisal: Bolj pomembno je, kaj je pod to ploščo terase, da bo keramika obstojna.

pod betonom je z valerjem utrjen pesek cca 20cm  ...
pozdravljeni, 
zanima me kako naj pravilno pripravim betonsko teraso pred polaganjem keramike http://shrani.najdi.si/?15/f6/1ksZFiyt/2.jpg  ...

lp
(26.10.2020 ob 10:32)dačo1 Napisal: pozdravljeni, 
zanima me kako naj pravilno pripravim betonsko teraso pred polaganjem keramike http://shrani.najdi.si/?15/f6/1ksZFiyt/2.jpg  ...

lp

Glede na to, da beton očitno leži direktno na zemljini ali tamponu brez kakršnekoli hidroizolacije, bo keramika nekoč zagotovo odstopila. Ne glede na to, kaj boš zdaj naredil.
Beton bo pozimi nasičen z vodo, ta bo zmrzovala in se tajala, lepilo pod keramiko bo enkrat popustilo. Ali čez 5 ali 10 let, odvisno od razmer.
energetik hvala za odgovor, beton je na tamponu. sem pa razmišljal o tem kar si napisal glede keramike.., mogoče kak dober predlog , kaj bi blo ok in tudi lepo namesto keramike (na sliki sem označil, da bi rad tudi podaljšal teraso).., tlakovci gredo na beton, višine imam dovolj?  hvala, lp
(26.10.2020 ob 11:29)dačo1 Napisal: energetik hvala za odgovor, beton je na tamponu. sem pa razmišljal o tem kar si napisal glede keramike.., mogoče kak dober predlog , kaj bi blo ok in tudi lepo namesto keramike (na sliki sem označil, da bi rad tudi podaljšal teraso).., tlakovci gredo na beton, višine imam dovolj?  hvala, lp

Jaz za nepokrito teraso vedno predlagam WPC, jo imam tudi sam in sem zelo zadovoljen. Nobenih težav z odvodnjavanjem, pokanjem fug in odstopanjem ploščic.
(26.10.2020 ob 12:58)Energetik81 Napisal:
(26.10.2020 ob 11:29)dačo1 Napisal: energetik hvala za odgovor, beton je na tamponu. sem pa razmišljal o tem kar si napisal glede keramike.., mogoče kak dober predlog , kaj bi blo ok in tudi lepo namesto keramike (na sliki sem označil, da bi rad tudi podaljšal teraso).., tlakovci gredo na beton, višine imam dovolj?  hvala, lp

Jaz za nepokrito teraso vedno predlagam WPC, jo imam tudi sam in sem zelo zadovoljen. Nobenih težav z odvodnjavanjem, pokanjem fug in odstopanjem ploščic.

...hvala,  kj pa tam , kjer sem mislil podaljšat teraso z betonom http://shrani.najdi.si/?15/f6/1ksZFiyt/2.jpg , mora biti beton ali lahko samo odstranim travo, nasujem ,utrdim in položim še ta del z wpc deskam v liniji.., zanima me končna višina desk...hvala
(26.10.2020 ob 13:39)dačo1 Napisal:
(26.10.2020 ob 12:58)Energetik81 Napisal:

...hvala,  kj pa tam , kjer sem mislil podaljšat teraso z betonom http://shrani.najdi.si/?15/f6/1ksZFiyt/2.jpg , mora biti beton ali lahko samo odstranim travo, nasujem ,utrdim in položim še ta del z wpc deskam v liniji.., zanima me končna višina desk...hvala
Načeloma ni problem postaviti WPC terase samo na utrjeno nasutje, ampak ti imaš potem kombinacijo plate in nasutja, vprašanje, kako bo migalo tam na spoju. Če zabetoniraš okoli označenega dela ornk betonski robnik, in res nasuješ ornk tampon in zvibriraš z žabo, bi morda šlo. Podkonstrukcije za WPC ni problem narediti preko različnih podlag in višin.
Če boš dobetoniral, bi moral nekako trdno povezati obe plati skupaj, da bi se gibali kot 1 kos.
Iskanje po temi